Monday, 16 April 2018

JIKA SUMPAH MAHSURI BOLEH DITAMATKANNYA INIKAN PULA SUMPAH UMNO

BUKAN SAHAJA LOAF,BANYAK BISNESS LAIN PUN DITUTUP



Banyak bisness dah tutup kedai, bukan saja the loaf. Tokay mydin pun dah bersuara bisness lembab. Banyak shoplot dan di shopping complex kosong. Kerajaan pun suruh rakyat buat 2 kerja, graduan disuruh bawa teksi dan jual nasi lemak. Di Johor beribu serbu econsave bila ada khabar palsu boleh dapat barang free. Drebar teksi sampai pijak memijak rebut kad teksi rm800. Baik sangat la ekonomi sekarang? Macam taik.

Ni nak tanya 23.44, pemimpin pi minum nescafe kat club de vegas tu apa hal? Duit rm250juta pada nfc dah bayar belum? "Units" 1MDB kat singapore tu apa benda? Macam mana orang yg tiada kelayakan accounting boleh jadi Ketua Audit Negara? Sapa penderma penderma 2.6b? Nama mahathir a/l kutty kat IC dia betul ke tak? Nak bantu tingkatkan ekonomi US, MAS dah order boeing ka belum? Sapa pemimpin pembangkang yg jadi dalang insiden lahad datu? Apasal duit derma 2.6b tak masuk akaun parti? Kenapa boleh buat demo menentang kekejaman terhadap rohingya tapi tidak terhadap warga yamen? Bila nak saman wsj?

Kau rasa kau pandai sangat; sampai tahap kau rasa layak bagi nasihat pada orang lain, nah sila jawab. Aku yg tak faham bisness dan politik tunggu pencerahan kau

KOMEN SAYA: 
Saudara adalah seorang yang membaca  dan menjijaki keadaan di akar umbi. I salute you- ZAM





NEWS

Mukhriz: Dad's candidacy in Langkawi will bode well for whole country

Published on   |  Modified on 

GE14 | Pakatan Harapan Kedah chairperson Mukhriz Mahathir said his father's candidacy in Langkawi will bode well, not only for Kedah but for the whole country.
Mukhriz said the last time it happened, when Mahathir first contested in the Kota Setar parliamentary seat in 1964 and won, the impact was felt not only in Kedah but Perlis, Penang and northern Perak...

85 comments:

  1. Semoga Tun M menang dan menjadi PM semula.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Keputusan Tun M bertanding di kerusi parlimen Langkawi walaupun dirasai kesedihan oleh para penyokong Tun M dan bakal para pengundi PH di Putrajaya namun demi berjiwa besar, mereka di Putrajaya reda dan pasrah..Semoga setitik keringat para pejuang rakyat yang menitis di bumi Langkawi akan menjadi obor kejayaan perjuangan anak semua bangsa.

      Delete
    2. INSYAALLAH KERAJAAN BN AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU....AMINNNNN!!!!

      Delete
  2. yang kelakarnya, surat khabar dedak kata kehadiran kat perhimpunan suram, orang langkawi tolak... betul2 kelakar sebab dia siap letak gambar org ramai hadir...penuh sesak..tak tau la buta mata ka, buta hati ka atau buta perut...

    ReplyDelete
    Replies
    1. LAIN KALI JANGAN ASYIK BACA SUARA KEADILAN JER...YG TAK BERAPA ADIL TU....

      Delete
    2. Dia rasa hebat la tu tulis komen semua huruf besar. Itu bukan hebat tapi DESPERATE!!!!!!!!....

      Delete
  3. Salam TS
    Hidup Tun dan ph
    Kembalikan pengasingan kuasa di antara ekskutif,legislatif dan judicary
    Tak sanggup lagi tenguk pencabulan hal2 di atas

    ReplyDelete
  4. Sekiranya kehadiran malam tadi dapat diterjemahkan di peti undi pada 9 Mei ini, bukan hanya UMNOBN di Langkawi sahaja tetapi UMNOBN di seluruh negara akan mampos

    ReplyDelete
    Replies
    1. JANGAN MIMPILAH FUKATAN HAPRAK NAK MENANG PRU....

      Delete
  5. Kita akan tengok kemusnahan berlaku dilakukan tun mahathir lakukan disitu kecewa pun tak guna,jika Tun menang apa yg dap minta selepas dia menang Kita akan tunggu dan lihat, lihat apa berlaku di selangor penang, jika Tun menang kita lihat tun sendiri akan terpaksa berlawan dengan dap dan Ramai tak sedar dap telah letak ramai orang bertanding di sabah dan serawak untuk kawal pakatan Dari jauh ketika itu tun mahathir hanya nampak majoriti satu dua pbbm berkuasa Padahal kerusi dap jika campur sabah dan serawak Lebih mejoriti, ketika itu apa diminta dap tun mahathir terpaksa dia ikut

    Datuk Ustaz Fadzil Noor
    Paling diingati adalah bagaimana Allahyarham mendoakan supaya umur Mahathir dipanjangkan oleh Allah supaya Mahathir sendiri dapat melihat kerosakan yang telah dilakukannya sepanjang beliau menjadi Perdana Menteri.

    Kalau yakin tun mahathir menang tun mahathir sendiri akan Lihat kerosakan dia lakukan Terutama dia terpaksa berlawan dap dan pkr itu sendiri Malah anwar akan keluar tak lama lagi mampukah tun mahathir kekalkan jawatanya menjadi pm dan bagi jawatan tersebut pada anaknya Mereka tamak berada dalam pakatan itu..

    Kita lihat sekarang cuma Ramai je tak sedarnya,

    lihat sedang berlaku tun sendiri Satu persatu nampak kegagalan beliau terpaksa jual kedai rotinya,anak dan cucu berfahaman librel, cerita tak baik pada tun mahathir keluar balik satu persatu dan dap akan guna peluang untuk kenakan tun itu

    Semoga jauhkan kemusnahan berlaku di malaysia
    Semoga rakyat malaysia tak bergaduh pada politik yg bodoh hasut menghasut ini

    ReplyDelete
    Replies
    1. KEMUSNAHAN SEDANG BERLAKU DI MALAYSIA, SAUDARA.
      Bukan DAP yang mencinakan Malaysia, tapi NAJIB.
      Semua tanah dan asset negara, Najib dah jual kepada
      CINA PRC. KALAU dia menang PRU14, habisalah duit
      simpanan kita di PNB, TABUNG HAJI, KWSP & TABUNG
      PENCEN disonglapnya untuk menampong kos PRU14 ini.
      KOS MENABUR DEDAK MUNGKIN DAH CAPAI 10 BILLION!!!
      Siapa yang akan menanggung segala perbelanjana ini...?
      Jawapannya: KITA!!!!!!!!!!

      Saudara sanggup, TAPI saya tidak sanggup.
      Bagi saya, KEMUSNAHAN SUDAH PUN BERLAKU DI DEPAN MATA.
      CUMA SAUDARA SAHAJA YANG MASIH KEKAL DALAM MIMPI
      KONONNYA, CUMA NAJIB/UMNO BOLEH MENYELAMATKAN NEGARA.
      UMNO SUDAH ROSAK.
      UMNO BUKAN LAGI PARTY YANG MEMBEBASKAN TANAH MELAYU
      DARIPADA PENJAJAH. UMNO HARI NI, BERJUANG UNTUK
      MENGEKALKAN SEORANG KLEPTOKRASI.
      Ini bukan MENGHASUT.
      INILAH KEBENARAN.
      Kita benarkan seorang KLEPTOKRASI menakutkan kita.
      Seolah-olah, takda dia, habislah kita.

      Delete
    2. Cik minah...tak payah layan puak2 bahlol; buang masa.

      Delete
    3. Fadzil Noor tu salah seorang nabi kamu ke,...semua doa dia Allah akan makbulkan?Geng PAS dalam opis yang suka tipu claim overtime,dan kuat menentang UMNO kini menjadi pembela Najib habis-habisan,....orang UMNO pun kalah.Kalau bukan yang berjiwa perompak menyokong Ketua Penyamun,...siapa lagi?

      Delete
    4. MEROYAN LAH KO CIK MINAH KETOT....JANGAN MIMPILAH FUKATAN HAPRAK NAK MENANG PRU...BERANGAN JER LAH KO ORANG...

      Delete
    5. Apa cakap dan tulis pandang kehadapan, kerosakan bergaduh semasa sendiri atau bergaduh sesama melayu Kita dah lihat apa kes berlaku pada pas itu cukuplah adakah tun mampu kawal dap itu sedangkan pas bergaduh dengan dap pun Anwar tak mampu kawalnya

      Delete
    6. Pada hari isnin 16hb april 2018 dalam pukol 2.30 petang saya ada melalui kawasan sungai karangan dikulim kedah. Di situ ada dibangunkan sebuah taman perumahan iaitu taman desaku yang agak luas. Kebanyakannya dibina lot banglo.
      Apa yang saya nak kongsi disini, saya lihat begitu banyak bas persiaran lebih dari sepuloh buah bas yang membawa rakyat china untuk membeli rumah disitu.
      Jika sebelum ini di forest city johor, tapi kini menular kekedah.
      Biasanya perumahan diselatan kedah menjadi pilihan bagi rakyat malaysia yang bekerja di pulau pinang. Ini kerana harga rumah dikedah lebih murah.
      Bila kerajaan kedah mula membuka pintu untuk kemasukan rakyat asing membeli rumah, maka sudah tentu harga rumah dikedah akan terus meningkat. Malah pemaju juga akan memilih untuk membina rumah mewah yang lebih menguntungkan dari bina rumah kos rendah.
      Ada pihak yang sentiasa menakutkan orang melayu kepada DAP. Kononnya DAP akan rampas hak melayu melalui kuasa politik. Maka jangan sokong DAP tapi sokonglah mereka kerana mereka satu-satunya parti yang berjuang untuk melayu. Tanpa mereka merempatlah melayu.
      Tapi nampaknya 10tahun akan datang melayu akan lari ke sik atau baling. Kerana tidak mampu membeli rumah dikawasan bandar seperti kulim dan sungai petani.
      Sekali-sekala kebandar beli barang keperluan dikedai yang tokenya bukan melayu dan warganegara.
      Itulah kemajuan versi umnonajib

      Delete
  6. Salam Ts.tahniah ts.tajuk artikel ini pun dah mengerunkan..teruskan usaha ts

    ReplyDelete
  7. 22 TAHUN ....TAK PUAS2 LAGI NAK JADI PIEM.....

    NAK KUMPUL HARTA....MASUK DALAM KUBUR KE INI MAMAK......

    PENGUNDI LANGKAWI....KASI AJAR SIKIT INI TUA RENTA...

    TUA LAHANAT TAK SEDAU DIRI..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bapak ko pon mesti lahanat kan pasal dia pon dah tuaa ...nanti bila ko tua ko pon jd lahanat ....semua keturunan ko pon akhirnya jadi lahanat ....lahabauu punyaaa lahanat

      Delete
    2. Tak baik bersikap kurang ajar dan Allah berkemungkinan tidak akan mengkabulkan doa orang yang fasiq.

      Delete
    3. Ada orang dah sasau tak keruan.

      Delete
    4. Bapak kau pon besarkan kau hasil susah jerih tun m...lagi nak eksen macai tu

      Delete
    5. TAK ADA CALON LAIN KER PUAK FUKATAN HAPRAK NI.....

      Delete
    6. Biaq pi la klu org dah suka dia jd piem. Tun pi langkawi bawa berita lbh gembira dr najib p. Najib janji 1.3b. Tun janji kemakmuran dan maruah negara. Org langkawi, gua salut tuan2. Torrrbaikkk

      Delete
  8. Alhamdullilah.Bersama Tun serta Pakatan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. INSYAALLAH KERAJAAN BN AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU....AMINNNN!!!!

      Delete
  9. 16.39
    Kasihan kat kamu,tiba2 panas....relax le,yg pasti best man win,si klepet mega negara sure bungkus,rakyat kini rata2 educated beb.....
    Semoga Allah SWT panjangkan umur Tun dan hidup sihat,demi negara dan bangsa Malaysia

    ReplyDelete
    Replies
    1. KITA TENGOK JER NANTI....TAK PAYAH NAK PUJISANGAT MAMAK MATDEY MAHATAIK, MAHAZALIM, MAHAFIRAUN TU....MAT SABUN YG DOK KATA....ORANG KUAT KETUA TO' KONG....

      Delete
  10. Tua bukan sebrg tua,tua sebg pembela bangsa,yg muda buat apa,bercakap pun bersembur2 air liur dan meneran2..gara2 byk makan haram........
    Hari2 dok menipu rakyat,enough is enough
    Hidup PH,bina masa depan negara yg gemilang,hidup Tun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Umur 60an tu tak muda lagi dah pun

      Delete
    2. TAHU PUN....INI KAN 93.....UDAH2 LAH TU MAMAK MATDEY MAHATAIK...

      Delete
    3. Org muda tu byk mkn quinoa. Nak tunjuk kaya. Last2 masak mi segera la nnt. Tak dan nak sampai 93 dah bongkok berlipat2.

      Delete
  11. Key battle ialah undi pos. Mesti transparen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Benar tuan. Undi pos ni la yang paling bahaya. Kita tak tahu ada banyak mana peti undi pos di satu-satu kawasan. Parti-parti yang bertanding kena pastikan ada berapa peti-peti undi pos di kawasan mereka sebelum membuat pengiraan.

      Kita tak mahu tiba-tiba muncul peti-peti undi baru yang entah datang dari mana.Kes-kes macam ni yang selalu buat niaya.

      Ejen-ejen masa kira undi, baik di pihak kerajaan atau pembangkang kena sentiasa alert. Perhati dan peka sentiasa. Mata kena jadi macam mata burung helang. Jangan berkelip.

      Dari mula start daripada peti undi tu kosong, tang orang masukkan kertas undi, sealed dan hantar kat pusat kiraan dan bila start proses mengira. Kena selalu pantau dan perhati. Letak batang mancis kat mata supaya mata tak berkelip. Bila kita berkelip saja, masa tulah berlaku silap mata..

      Van yang angkut peti-peti undi tu pun ejen-ejen kena ada sekali dalam tu. Mata kena selalu duk tengok peti-peti undi tu sampai ke pusat pengiraan. Kalau dari tempat buang undi ada 12, maka 12 lah yang akan sampai kat pusat kiraaan nanti. Dan pastikan peti-peti undi tu adalah peti-peti undi yang sama.

      Pastikan peti-peti undi tu adalah peti-peti undi yang sama masa sebelum depa start proses pengiraan undi. Kertas yang masa orang pangkah dan masukkan ke dalam peti undi. Kertas-kertas tu yang patut mereka kira. Kalau ejen tu dah penat, tukar orang lain dan buat benda yang sama. Mata kena selalu mengadap peti-peti undi. Bukan mengadap smartphone.

      Ejen-ejen kena perhati dan alert selalu. Mata jangan tengok ke lain. Kena SELALU tengok peti undi tu. Kena selalu check dan confirmkan dengan SPR. Bilangan peti-peti di sesuatu kawasan pilihan raya. Undi pos dan undi awal. Dan berapa tong yang ada. Kena confirmkan sebelum hari pengundian. Peti-peti undi pos dan peti-peti masa hari pembuangan undi.

      Dan semasa hari pengundian, berapa tong sepatutnya ada. Ini kena confirm awal. Jangan ada pula ‘wahyu’ dan permainan silap mata pula nanti. Jangan pula undi pos ni TERBANG ke sana dan ke sini untuk membantu mereka yang nyawa-nyawa ikan. Lebih satu undi pun tak apa. Asalkan menang. Ini yang bahaya.

      Delete
  12. Zaman Tun,sime darby jd milik msia,zmn kini,semua aset negara esp tanah2 berhg jd milik cina merah,jual jgn tak jual,tak cukup ,boleh jual tanah2 kubur yg byk atas bukit,tak cukup lagi jual tanah2 kubur kat tepi paya....
    Jual, jual tanah negara,jgn tak jual,lps ni duduk ramai2 atas rakit,dekat jungle city sebelah forest city.....
    Aku book sebelah rumah 16.39.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. HE..HE...TUN TAIK....BERKAWANLAH DENGAN KETUA TO' KONG YG KO KATA RASIS TU DULU....UDAH2 LAH MATDEY....
      RUMAH KATA PIGI LAH LU MAMAK...KUBUR KATA...MAI...MAI LAH MAMAK MATDEY....

      Delete
  13. Salah satu sifat manusia yg unik ialah,mereka boleh menipu orang lain,tapi tak boleh menipu diri sendiri...
    Ini le yg berlaku di kalangan pemimpin2 umno,mereka mengungkapkan kenyataan"tak akan ada tsunami melayu",tetapi jauh dlm hati mereka,tsunami melayu pasti berlaku....dlm pru ke 14 ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. USAH MIMPILAH...KITA TENGOKLAH NANTI......

      Delete
    2. EKELEH....MAKSUM SANGAT KE MAMAK MATDEY TU....

      SILA LIHAT ..APA DAH JADI DENGAN PENANG DAN SELANGOR....

      KITA SAMA2 TENGOK NANTI AKAN BERLAKU PERUBAHAN SETIDAK2NYA DI SELANGOR.....

      Delete
    3. Apa yang kau merepek ni syaiton???

      Delete
  14. Sangat mengharu biru kan....ni dah abad ke 21; masih lagi ada rakyat yg tak faham isu 1mdb, nfc, jho low, mara, ecrl, fgvh, kos sara hidup, bandar malaysia dll. Something is very very wrong dengan rakyat kita. And what about CEUPACS, kesatuan guru, kesatuan pekerja bank, FMM, MMA, MEF, dll yang mewakili berjuta pekerja....ada bersuara? Balik balik hanya Bar Council yg bising.

    ReplyDelete
  15. Tan Sri,

    Kalau tak ada tsunami melayu, gempa bumi pun jadilah kan? MIC bungkus, MCA bungkus Tinggai UMNO BARU saja lagi.... Melayu ni lambat pikup sikit. Sesama Islam, bagi peluang bertaubat. Tapi kalau tak mahu bertobat jugak, apakan daya... Terpaksalah... Begitulah halus budi pekerti Melayu.... Namun nampaknya UMNO BARU semakin sombong dan angkuh. Adakah Melayu masih mahu menunggu saudara mereka bertaubat? Adakah sudah cukup tempoh diberi? Kalau sudah, apakan daya... Tamatlah UMNO BARU pada PRU kali ini... Negara akan terdiam seketika... TV TV media Prima akan berkabung dan melengahkan keputusan PRU. MO1 sup mungkin menghilangkan diri dan mungkin melakukan pembedahan plastik. Malah menukar nama kepada AMO1....

    Terima kasih Tan Sri.
    Selamat.

    ReplyDelete
  16. MAHATHIR HANYA TAHU URUS KILANG ARAK TERBESAR FILIPINA, BUKAN KEDAI ROTI THE LOAF?
    Setelah beroperasi selama 12 tahun di Malaysia, kedai bakeri terkenal The Loaf dilaporkan telah menutup kesemua cawangan mereka kelmarin.



    Sekiranya anda belum tahu, The Loaf merupakan kedai roti yang diilhamkan oleh bekas perdana menteri Dr Mahathir Mohamed di mana lelaki berusia 93 tahun itu memiliki 51% saham dalam The Loaf.



    The Loaf diuruskan oleh M&M Consolidated Sdn Bhd dan merupakan usahasama Dr Mahathir dengan Motoko Resources Sdn Bhd.



    Seperti biasa, menurut beberapa laporan portal, ada pihak yang telah menyalahkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dalam insiden ini. Sesekali tidak menjatuhkan salah atas kelemahan pengurusan atau hasil keuntungan yang diperoleh syarikat.



    Padahal mereka sendiri yang kurang mahir dalam selok belok perniagaan roti di Malaysia, Najib pula yang dipersalahkan.



    Mudah betul segala kegagalan dan dosa mereka ‘dicuci’ dengan menggunakan nama Najib.



    Ya, mungkin Mahathir tidak lagi seperti dahulu. Sekarang dia sudah tidak ada kemahiran untuk mengurus parti dan kedai roti.



    Apa yang masih mampu Mahathir lakukan adalah ‘mengurus’ kilang arak terbesar di Filipina dan menjaja fitnah keburukan orang lain?
    Jangan kita lupa, Pakar Strategik pembangkang Rafizi Ramli pernah mendedahkan bahawa anak-anak Dr Mahathir telah memiliki syarikat dan kilang arak terbesar di Filipina itu. Mereka membelinya sebagai salah satu perniagaan mereka, sehingga anak-anak Dr Mahathir ini mencatatkan kekayaan yang diimpikan oleh setiap orang.



    Walaupun sedutan ceramah itu telah lama berlaku, namun ia kembali tular sekitar awal tahun 2017 dan tidak pula dinafikan oleh Rafizi.

    Inilah Mahathir pada hari ini. Jika dahulu namanya cukup megah dan hebat ke persada dunia, sekarang Allah telah membenarkan namanya menjadi sebuah nama yang hina serta dikeji ramai.



    Pesan kami hanya satu, berhentilah dari perkara-perkara jahat yang sedang dilakukan ini sebelum Malaikat Izrail datang menjemput.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2344 ni tak pernah masuk U, tak pernah belajar asas ekonomi, sebab tu tak tau bezakan dinantara pengurusan dan pelaburan (pemilikan saham). Simpan la bodoh kau tu.

      Delete
    2. Pesanan anda yg terakhir cukup baik. Untuk saya dan untuk anda juga.
      Dan ia paling sesuai ditujukan pada Najib, Rosmah dan kuncu2 dalam umno. Ajal maut tak kenal usia. Silap2 yg muda yang jalan dulu.

      Delete
    3. Poodah.......

      Delete
    4. Banyak bisness dah tutup kedai, bukan saja the loaf. Tokay mydin pun dah bersuara bisness lembab. Banyak shoplot dan di shopping complex kosong. Kerajaan pun suruh rakyat buat 2 kerja, graduan disuruh bawa teksi dan jual nasi lemak. Di johor beribu serbu econsave bila ada khabar palsu boleh dapat barang free. Drebar teksi sampai pijak memijak rebut kad teksi rm800. Baik sangat la ekonomi sekarang? Macam taik.

      Ni nak tanya 23.44, pemimpin pi minum nescafe kat club de vegas tu apa hal? Duit rm250juta pada nfc dah bayar belum? "Units" 1mdb kat singapore tu apa benda? Macam mana orang yg tiada kelayakan accounting boleh jadi Ketua Audit Negara? Sapa penderma penderma 2.6b? Nama mahathir a/l kutty kat IC dia betul ke tak? Nak bantu tingkatkan ekonomi US, MAS dah order boeing ka belum? Sapa pemimpin pembangkang yg jadi dalang insiden lahad datu? Apasal duit derma 2.6b tak masuk akaun parti? Kenapa boleh buat demo menentang kekejaman terhadap rohingya tapi tidak terhadap warga yamen? Bila nak saman wsj?

      Kau rasa kau pandai sangat; sampai tahap kau rasa layak bagi nasihat pada orang lain, nah sila jawab. Aku yg tak faham bisness dan politik tunggu pencerahan kau

      Delete
    5. 23:44,...kau kuat berkokok,tapi ekor sendiri penuh taik.Tarak baca punya orang.Dasar PAS sesat dan menyesatkan.

      Delete
    6. saudara kita ini rasa bahawa malaikat Izrail tidak akan datang kepada dia.

      sebab tu dia sibuk ingatkan orang lain pasal malaikat Izrail.

      yakin sungguh dia ni...

      Delete
  17. HUSAM: BENARKAH SYARIKAT CHINA DIBERI PELEPASAN GST?

    Naib Presiden AMANAH Husam Musa hari ini mempersoalkan sejauh mana kebenaran bahawa syarikat China Communications Construction Company (CCCC) diberi pelepasan daripada membayar cukai barang dan perkhidmatan (GST).

    CCCC merupakan kontraktor bagi projek Laluan Keretapi Pantai Timur (ECRL).

    Husam menerusi Facebook hari ini meminta penjelasan berkenaan dengan turut menyertakan dokumen yang dikatakan 'sijil pelepasan GST’ ke atas perolehan barangan dan perkhidmatan' bagi projek tersebut.

    Dokumen itu dikeluarkan atas nama China Communications Construction (ECRL) Sdn Bhd.

    Sijil tersebut menyatakan pelepasan itu diberikan di bawah Seksyen 56 (3) (a) Akta Cukai Barang dan Perkhidmatan 2014 yang membabitkan kuasa menteri kewangan untuk memberikan pelepasan berkenaan.

    Seksyen 56 (3) (a) berbunyi: Menteri boleh, dalam apa-apa hal tertentu dan tertakluk kepada apa-apa syarat yang difikirkannya patut untuk dikenakan— (a) melepaskan mana-mana orang atau golongan orang daripada pembayaran keseluruhan atau mana-mana bahagian cukai yang boleh dikenakan dan dilevi ke atas apa-apa pembekalan bercukai barang atau perkhidmatan atau apa-apa pengimportan barang atau kelas barang; atau (b) melepaskan mana-mana orang kena cukai atau golongan orang kena cukai daripada pengenaan dan pungutan cukai ke atas apa-apa pembekalan bercukai barang atau perkhidmatan.

    Husam memuat naik sijil itu di Facebook petang ini dan hantaran itu mendapat lebih 800 perkongsian dalam masa enam jam.

    Sijil itu disertakan bersama kepala surat CCCC yang memberitahu pembekalnya bahawa ia diberikan pelepasan GST berdasarkan surat oleh Kementerian Kewangan bertarikh 7 Feb tahun ini.

    Ia menambah bahawa pelepasan GST itu berkuat kuasa pada 26 September 2016.

    “Benarkah ini? Syarikat China diberikan pelepasan GST, saya minta Kementerian Kewangan menjelaskan," kata Husam dalam catatan Facebooknya.

    https://m.malaysiakini.com/news/420131

    ReplyDelete
  18. TS,blog TS perlu dikawal dp orang2 spt 16.39,23.35,23.37
    Bahasa yg digunakan sgt keji,merosakkan jiwa...kelak menjd blog Sahabudin...penuh sampah
    Golongan spt ini dibesarkan dan dididik jauh dr roh Islam....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya tahu apa yang saya buat. Jika awak jadi pengarang akhbar maka akhbar awak akan jadi macam Utusan Malaysia .Kita harus percaya kepada kebijaksanaan pemabca untuk menilai baik buruk,benar atau bohong dan tak boleh ikut sentimen kita.Dengan itu orang akan terus membaca kita.

      Delete
    2. Tan Sri,

      seperti kata sdra Ku Seman, Utusan dah berhenti melaporkan berita dan dah jadi risalah parti.

      hari-hari berita parti. yakin sungguh Utusan bahawa propoganda mereka ini akan ditelan begitu sahaja oleh orang ramai.

      budaya `denial' menjadi-jadi nampaknya.

      Delete
  19. 2344....ketahuilah kita sekarang sudah berada di persimpangan yang menjarah perbendaharaan negara itu lebih besar,2.6b masuk akaun sendiri ( telah pun diakui )lebih merbahaya and you are talking about The Loaf...
    Malaikat Izrail pulak akan mencabut nyawa sesiapa saja..it can be a 92 year old, 19 yrs old or 9 months old or 9 days old or 9 minutes old...it can be me or you - it can be anybody at anytime...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul itu bro "tun masuk wang guna akuan orang lain Kemudian nak berburuk orang lain, tun mahathir patut saman orang mencerita perkara itu.

      Dulu dalam perhimpunan umno Ketika era doktar mahathir dulu saya dan bapa saya pun penah dengar macam-macam cerita tun mahathir dapat wang dari libya dan lain lain negara tapi orang umno Tak bising pun, lepas penyagak keluar dari umno Kemudian penyagak Keluar umno Salahkan najib terima wang dari arab suadi itu Hebatkan Sebab najib tak nak bagi sikit pada penyegak itu

      Saya minta tun mahathir samanlah bikin cerita palsu tun terima wang 69Milion british Pound itu

      Delete
    2. 1352 bapa kau pernah dengar cerita tun dapat wang dari libya? Bapa kau sapa...james bond? Jason bourne?

      Delete
    3. AMARAN untuk Anon 13:52. Anda mungkin sedang di kesan kerana menyampaikan berita palsu. RUU AKTA BERITA PALSU mungkin boleh dikenakan keatas anda. Berhati hati..pengenalan anda sedang diteliti.

      Delete
  20. The Loaf bankrap jadi masalah besar kepada UMNO/BN
    1MDB Bankrap sampai GSTkan rakyat nak bayar utang,
    semua jadi OSA.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Loaf bankrap Dari 1998 lagi ok sebenar banyak Di bialout, jika Tun mahathir macam ini Macam mana nak uruskan negara. Tun mahathir gagal uruskan syarikat ada 12cawangan sedangkan syrikat lain mampu bertahan dari krisis ekonomi berlaku seluruh dunia ini.

      Pada patut Cawangan The Loaf tak ditutup ,sebab kelemahan pengurusan tun mahathir ia ditutup lebih kasihan lagi banyak cawangan pbbm tutup dan nak rasmikan tak dapat buka sebab kelemahan tun mahathir uruskan parti. Untuk buat parti baru bukan mudah kena lalui macam rintagan tapi masalah kecil pun tun tak berjaya selesaikan Seperti mesyuarat parti dicawangan pun tak adakan macam mana nak berjaya

      Delete
    2. Anon 1406. Kau ni mmg lembu yg makan dedak cap ayam....bodoh x habis2.

      Delete
  21. Dahulu-Sumpah Mahsuri sudah tamat
    = buktinya Langkawi telah membangun

    Sekarang-Sumpah UMNO hampir tamat
    =Buktinya UMNO sedang di sampuk hantu dan 28/4/2018
    perang sabir antara sendiri

    Selepa itu-UMNO di makan sumpah
    =kita tunggu dan lihat

    ReplyDelete
  22. Macai umno bertaubatlah... apa halatuju kamu dan nevara kita ? Berckplah dgn ilmu dan kebenaran hakiki bukan merapu tak tentu hala.

    ReplyDelete
  23. SYABAS 23.44....

    MOGA FUKATAN HAPRAK ...YG BERTOPENGKAN KETUA TO' KONG DAPIGS AKAN MENGALAMI KEKALAHAN BESAR SELEPAS PRU NANTI!!!!!

    WALAUPUN AKU TIDAK BERDAFTAR MANA2 PARTI...TAPI AKU YAKIN BN AKAN MENANG PADA PRU NANTI....


    ReplyDelete
    Replies
    1. Kikiki....yakin lah atok kau undi umno dari tua sampai nak mampos.sb tu tak kalah2 umno

      Delete
  24. Baru baru ini tersebar gambar Pengerusi Pakatan Harapan (PH), Mahathir Mohamad sedang memanjat tangga untuk menaiki pentas bagi menyampaikan ucapan (seperti gambar di atas).

    Bagi penyokong yang memujanya, mereka menganggap Mahathir penuh bersemangat dan sanggup bersusah payah walaupun sudah tua. Bersemangat apanya, lepas "rabat" tangga, terus terlena atas pentas.
    Namun hakikatnya, kesian melihat Mahathir dalam keadaan demikian. Pada usia 93 tahun beliau 'diusung' ke sana sini oleh DAP untuk berkempen. Sebab itulah apabila ramai yang melihat Mahathir sebagai boneka kepada DAP, penyokong tegar Mahathir sangat marah dengan label itu.

    Hendak marah buat apa, memang Mahathir boneka DAP pun. Itulah hakikatnya. Walaupun beliau memandu kereta Porshe dalam hujan dan menunggang kuda, namun itu bukan petunjuk mengenai khudrat Mahathir yang sebenar.

    Selama 22 tahun jadi PM, tidak nampak pula Mahathir sanggup panjat tangga sampai macam itu sekali. Tetapi demi DAP, sanggup pula Mahathir buat begitu.

    Keletihan yang dialami oleh Mahathir itu dapat dilihat dengan jelas apabila beliau terlelap ketika sedang duduk di atas pentas.

    Jika dulu beliau mengutuk Tun Abdullah Ahmad Badawi (Pak Lah) kerana tertidur dan mengejek beliau sebagai `Gus Dur' iaitu bekas Presiden Indonesia kerana sering terlelap pada majlis rasmi, kini giliran Mahathir pula.

    Gambar Mahathir yang tertidur di atas pentas telah tersebar sekali gus membuktikan Mahathir sudah tidak ada lagi kudrat untuk berkhidmat sebagai wakil rakyat.

    Pada usia berkenaan, eloklah beliau berehat bersama cucu sahaja. Dulu kutuk Nik Aziz tua dan masih gila kuasa. Sekarang ini Mahathir gila kuasa lebih teruk dari itu.

    Banyak benda yang Mahathir sudah terlupa, apatah lagi jika diberikan tugas berat sebagai Perdana Menteri.

    Jika kedai roti The Loaf pun Mahathir sudah terlupa bahawa beliau pernah memiliki saham di dalamnya, inikan pula dasar-dasar negara kelak. DAP lah yang jadi raja nanti, Mahathir duduk lena di IJN sahaja.

    Mat Sabu sudah beritahu kerja Mahathir sebagai PM adalah untuk pegang pen sahaja. Jadi DAP yang buat keputusan, Mahathir tukang "sign" dan lulus. Lingkup habis negara ini kalau begitu.

    Cuma satu sahaja yang Mahathir tidak akan terlupa, iaitu meletakkan kesalahan ke atas orang lain. Dalam hal ini Mahathir sangat bijak. Contoh dalam isu kerugian Bank Negara akibat urus niaga matawang asing (Forex), tragedi Memali, Ops Lalang dan banyak lagi, itu semua Mahathir salahkan pihak lain.

    Itu satu perkara yang Mahathir tidak akan lupa, iaitu penyakit menyalahkan orang lain.Cukup-cukuplah Mahathir. Bagilah peluang dekat orang lain yang masih sihat dan tidak nyanyuk sepertinya. Dosa Mahathir sudah terlalu banyak dah. Jangan menambah dosa lagi untuk rakyat Malaysia.

    #SinsOfMahathir
    #DosaMahathir

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya tak faham kenapa ada orang yang masih nak perlekehkan usia TDM ni. Sekarang ni, video ada, gambar ada, semua orang bolih tengok dengan mata kepala sendiri. Orang semua bolih lihat yg walaupun dia sudah berusia 93 tahun tahap kecergasan fizikal dia amat baik sekali. Jauh lebeh baik dari orang yg 10-20 tahun lebeh muda. Umpamanya Haji Hadi. Dia tu baru 71 tahun. Tapi dari segi fizikal dia nampak macam sama usia atau lebeh tua dari TDM. Tahap kecerdasan fikiran TDM tak usah cakaplah. Masih utuh. Dan saya percaya kecekapan dia mentadbir juga masih utuh.

      Delete
  25. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulisan diatas bertujuan untuk memperkecilkan keupayaan Mahathir untuk mengambilaleh jawatan Perdana Menteri. Ia adalah copycat kepada tulisan2 yang bermotif sama sebelum ini.Tetapi disebalik kenyanyukannya dan keletihannnya tersembunyi ketakutan dan perasaan cemburu musuh politiknya kepada kekuatannya yang dikagumi tidak sahaja oleh rakyat Malaysia tetapi juga dunia.

      Dalam usia 93 tahunya beliau sedang mengangkat martabat orang Melayu dan juga bangsa Malaysia dari segi kekuatan mental dan juga physical.

      Untuk pengetahuan orang ini kekuatan Mahathir naik dan turun tangga bukanlah sesuatu yang dilakonkannya malah diketahui oleh doctornya dan juga orang-orang yang rapat dengannya.Beliau tidak akan mensia-siakan kudrat yang diberi oleh Allah kepadanya untuk mengisi masa dan meningkatkan keupayaannya bagi menjadi contoh manusia yang tahu menggunakan rahmat Allah kepada generasi baru.

      Dalam suatu kem bena semangat yang diadakan dan ketika itu beliau baru sahaja menjalani pembedahan, Mahathir telah menyertai perlawanan tarik tali antara perserta walaupun dilarang oleh doctornya yang takut untuk memberitahu sendri kepadanya dan saya diminta untuk memberitahunya tetapi beliau tidak peduli.

      Demikian juga ketika menaiki atau turuntangga kapal terbang,beliau suka berlari anak.
      Dan dalam majlis forum antarabangsa yang saya cover sebagai wartawan ada kalanya beliau nampak terdidur tetapi bila menjawab soalan ternyata bukan datang dari seorang yang tidur sebaliknya meghidupkan malis dengan tepukan hangat.Dalam hal ini Najib hanya berada dihujung jari kakinya.

      Dari kemampuan berfikir rakyat lebih suka untuk membaca atau mendengar apa yang dikatakannya dari ucapan berdegar2 menjerit2 Najib yang tidak dapat membuka fikiran rakyat dengan pandangan-pandangan baru sebaliknya yang pernah didengar berkali2 malah basi atau oudated.

      Kebekuan otak saudara adalah kerana saudara terlalu banyak mendengar ucapan Najib dan tidak ucapan Mahathir yang melampaui zaman

      Tulisan ini menunjukan kerendahan berfikir penulis sendiri yang dikongkong oleh kebencian,prajudis dan sentimen melulu ,tidak sanggup menerima realiti,berbau busuk hati serta ketakutan bahawa Mahathir akan kembali menjadi Perdana Menteri yang lebih baik dari Najib diusia tua.

      Dalam keadaan sekarang rakyat tidak mahu memberi peluang kepada Najib tetapi mahu memberi peluang kepada Mahathir untuk mencatitkan sejarah negara sebagai seorang tua yang dapat mencipta record baru bagi bangsa dan negara menjadi Perdana Menteri kali kedua dalam usia 93 yangtak termampu oleh bangsa lain didunia.

      Dunia sedang menunggu untuk memberikan tepuk sorak paling hangat bagi kemenangan Mahathir dan tidak ada siapapun akan mempedulikan tangisan dedak saudara.

      Delete
    2. Saudara memang tak penah ingati sejarah dinasti Qin dan Mao Zedong Kerana ingati dunia dan kerana kemajuan masa muda dan sejarah kekejaman pada akhir masa-masa usia tua mereka, kedua-duanya ingati sehingga kini Kerana itu kami tak memilih tun mahathir lagi sebagai pm

      Pada masa mudanya Maharaja Qin dan Mao Zedong terkenal seluruh dunia Kerana dasar perubahan dibawa dan manyatukan budaya china menjadi satu,Pada masa tua penuh ketakutan ,dijatuhkan dan takut dibunuh Mana-mana pihak, ketakutan maharaja Qin dan Mao Zedong terima sehinggakan menyebabkan ramai mati kerana Sifat takut kehilangan kuasa ,sebab Itu saya takut kalau tun mahathir akan bersikap demikian semasa-masanya tua kalau beliau masih mahu memegang kuasa..

      Suadara salah anggap Malaysia mecipta rekon dunia itu tanggapan salah, saudara lihat sifat manusia berubahan ketara pada tun Mahatthir menjerumus kearah tersebut Sifat Mao Zedong dan maharaja Qin semasa dia tua, takut pinggirkan, takut orang tak kenang jasa, Cakap mula melalut-lalut akan tumbul idea bukan-bukan seperti buku merah hapuskan budaya cina merosokan, Bunuh kanak kanak untuk jadi muda, cari ubat kekal hidup untung selamanya ,Itu idea dibawa mereka semasa perintahan mereka semasa tua..

      sejarah berlaku maharaja Qin dan Mao Zedong belaku pada tun mahathir itu saya lihat tanda-tanda mula ada pada tun mahathir itu

      Diharap janganlah tun mahathir ada sifat maharaja Qin dan Mao Zedong Itu pada masa-masa tuanya

      Delete
  26. SUDAH2 LAH TU ZAM...JANGAN NAK MEMBODEK......

    ReplyDelete
  27. Tan Sri 21:19,

    Reply Tan Sri berbunyi sangat indah.

    Dimudahkan cerita kita kenal Dr.Mahathir ni. Orangnya lantang bersuara ( bukan bersuara lantang). Perjuangannya tidak dia berganjak. Dah se-tua UMNo.
    Dah pimpin UMNO dan berjaya Memartabatkan Malaysia dan bangsa Melayu. Malaysia jadi contoh nehara majoriti Islam yang dynamically progressive.

    Diceritakan juga perlakuan %%, kronism, nepotism Dr.Mahathir, perkara dan dakwaan tidak pernah dibuktikan terhadapnya. Tapi kita juga tahu sebahagiannya ada kebenarannya. Namun kemajuan dicapai, kehidupan terjamin selesa, inflasi under control (for real).

    Dr.Mahathir Perdana Menteri Malaysia kita banggakan. Khidmatnya cemerlang dan kepimpinannya terbilang, kesopanan bahasanya terpelihara.

    Dr.Mahathir dikenali dunia. Dunia pernah sebut Mahathir dictator. Mahathir now say he resigned from being a "dictator". Some western leaders disliked Mahathir at some times. Malaysia diasak dunia tapi Mahathir dapat atasi semua.

    Dr.Mahathir is the Prime Minister that Malaysia needs. Bukan najib razak.

    Biar dia jadi Perdana Menteri lagi sekali walaupun seminggu. Nyahkan AliBaba dwn penyamunnya dari tanah Malaysia. (Atas konkrit boleh). Boleh expand Sg.Buloh kalau tak cukup ruang. Kalau tak pun buatkan kandang aje dah ok.

    Apa dah jadi dengan Malaysia yang kita banggakan dulu ?
    Nanti Hollywood buat filem cerita apa jadi kepada Malaysia

    Red Granite Pictures kan ada..boleh untung lagi. Tapi business capital mana dapat ? Sebab kawan dengan jho low senang dapat business capital.

    ReplyDelete
  28. Mamat tulis guna huruf besar semua tu... terdesak sangat gamaknya. Jatuh UMNO-Najib, tak berasap dapor kot?

    Saya kalau tengok tulisan guna huruf besar semua, nak baca pun malas. Buat poster, banner atau sepandok, sesuai la. Selalunya, orang bangang saja yang suka tulis, guna huruf besar semua.

    ReplyDelete
    Replies
    1. INSYAALLAH KERAJAAN BN AKAN TERUS MEMERINTAH M'SIA SELEPAS PRU 14...AMINNNN!!!!!

      Delete
    2. RD...

      AKU TAK BERDAFTAR MANA2 PARTI...TAPI AKU YAKIN KERAJAAN BN AKAN TERUS MEMERINTAH M' SIA SELEPAS PRU KE 14.

      P/S-SUKA HATI AKULAH NAK TULIS HURUF BESAR KE IDAK...SENTAP LER TU!!!!

      Delete
    3. Saya pun tak baca juga tapi saya seronok tengok orang macam ni sebab saya tahu yg dia sangat tertekan kerana tak bolih nak jawab. Sama macam orang yg maki hamun atau terjerit2 fitnah tanpa memberi apa2 alasan. Kadang2 kesian juga.

      Delete
  29. Kuasa Sebenar Masih Milik DAPig laknatullah

    Di kalangan para penyokong Pakatan Harapan, mereka sering kali mendakwa bahawa Tun Mahathir Mohamad bakal berkuasa sepenuhnya di dalam pakatan pembangkang berkenaan. Dakwa mereka, dengan pengalaman yang ada pada Mahathir, ianya sudah cukup membuktikan bahawa semua parti yang ada di dalam pakatan berkenaan akan menghormatinya dan dia dengan mudah menguasai pakatan sekiranya berjaya membentuk kerajaan kelak.

    Namun begitu, bagi mereka yang cukup memahami pergerakan di dalam pakatan pembangkang berkenaan, satu hakikat yang tidak ada sesiapa pun mampu menyanggahnya adalah, DAPig cukup berkuasa dalam menentukan segala-galanya di dalam Pakatan Harapan, termasuklah memastikan, siapa yang akan dilantik sebagai menteri mahupun sebagai Perdana Menteri.

    Lihat sahaja bagaimana Setiausaha Agung DAPig, Lim Gone End yang telah menetapkan bahawa bakal calon DAPig bagi kerusi Parlimen Teluk Intan, Nga Kor Ming akan dilantik sebagai menteri penuh sekiranya Pakatan Harapan berkuasa kelak. Sebelum ini, DAPig juga turut memainkan peranan yang besar dalam menentukan siapakah yang akan dilantik sebagai Perdana Menteri Sementara dan dalam hal ini, Mahathir dipilih oleh DAPig dan semua pihak harus akur dengan keputusan berkenaan.

    Memang agak memeranjatkan apabila melihat PKR yang dahulunya begitu bersungguh-sungguh mahu memenjarakan Mahathir, hari ini tunduk akur kepadanya. Dalam hal ini, jika tidak dengan campur tangan DAPig selaku “superior” di dalam Pakatan Harapan, tidak mungkin PKR termasuk para pemimpinnya boleh menerima musuh ketat mereka selama 18 tahun untuk mengambil alih tempat yang selama ini milik Al Jub.

    Malah, dalam pembahagian kerusi yang bakal mereka tandingi juga menampakkan penguasaan DAPig yang dilihat mahu mengekalkan penguasaan mereka di kerusi yang mereka menangi pada Pilihan Raya Umum yang lepas. Dalam hal ini, mungkin ada yang memberikan alasan, DAPig sanggup mengorbankan maruah mereka demi Pakatan Harapan setelah bersetuju untuk menggunakan hanya satu lambang, iaitu PKR pada PRU kali ini.

    Benar, DAPig bersetuju menggunakan hanya satu lambang selaras dengan cadangan yang dikemukakan oleh Mahathir sebelum ini. Namun, perlu diingatkan bahawa, DAPig akan sanggup melakukan apa sahaja asalkan mereka memperolehi kuasa yang cukup mereka inginkan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan-jangan, Jho Low adalah agent yang dihantar DAP untuk menjahanamkan UMNO-Najib dari 'dalam'. Maklumlah, Jho Low berasal dari Pulau Pinang yang dikuasai DAP.

      Agak-agak hang, pada PRU13, Jho Low dan keluarga dia pangkah BN ka?

      #Yang 'sedap' Jho Low. Selain WANG berBillion-Billion, Paris Hilton pun dia dapat kongkek.

      Delete
    2. Anon 7:17,...kau tulis lah panjang mana pun,kalau dah tiba saat perubahan tiada apa yang boleh menghalangnya.Dasar PAS sesat dan menyesatkan.

      Delete
    3. Memanglah, DAP memang jahat. Kau saja betul baik. Jiran aku ahli DAP baik saja selama 20 tahun. Anak-anak dia main dengan anak-anak aku. Pernah bawa anak aku pi klinik sebab aku kerja jauh..Entahlah, mungkin kau tak pernah berkawan dengan orang lain selain B end menyebabkan kau tak kenal langsung dan bersikap prejudis terhadap orang lain. Macam ramai orang Islam hari ini yang tak yakin dengan kebersihan orang bukan Islam. Masa orang bukan Islam pakai penapis air orang melayu masih minum air terus dari paip. La ni kita tengok orang Islam dah berlumba pakai penapis air. Sebab apa? Kebersihan la.... Ramai ramaikan lah kawan.. jgn hanya berkawan dengan orang B End dan UMNO saja.. Buka minda. Tak semestinya hanya B End sahaja yang boleh menjaga rakyat. Kau pun tahu.... Kalau DAP memerintah dan tak jaga orang melayu khususnya dan rakyat amnya adakah orang Melayu akan biar saja? Fikirlah, sekiranya demokrasi tidak boleh menamatkan kezaliman. Kau akan tengok manusia memenuhi jalan menuntut keadilan.
      Akhir kata. Adalah bodoh untuk menghukum manusia kerana agama yang dia anuti, parti yang dia sertai, keturunan yang diwarisi dan tempat yang didiaminya kerana akhirnya sikap atau amalan individu yang akan dinilai oleh manusia lain..

      Sekian.

      Delete
    4. Kopipes propaganda haprak BN.

      Delete
    5. Anon 7.17.. utk nuteralkan dap, pastikan calon bersatu dan amanah menang besar. Org dema bersatu utk tetapkan semua calon dema menang, jadi apalah kita masih nak gedebuk gedebak gaduh bersama kita. Bukannya tak boleh nak atasi dap.. mcm yg sy kata tadi, jom bersatu undi calon bersatu & amanah & pkr

      Delete
  30. Takut dgn cina dap; tapi cina tanah besar buat ecrl tak payah bayar gst....semua senyap. Cina tanah besar bawa kuli sendiri, semua senyap.

    ReplyDelete
  31. Nak tergelak baca thestar tadi: PNB launches maiden affordable housing project @ port dickson. Apasal tak launch 10 tahun lepas? Masa dekat PRU ni macam macam laaa. Rmah PR1Ma apa jadi?

    ReplyDelete
  32. Sekarang saya baru sedar, tiada beza antara DAP, MCA dan
    GERAKAN. Semuanya makan nasi lemak, roti canai, kari dan
    rendang. Ada juga yang makan sambal belacan.
    Lihat Lim Guan Eng, tidak kekok bersila makan dengan
    orang melayu di kampong dan bandar.INI YANG MEMBEZAKAN
    CINA DAP, MCA, GERAKAN dengan CINA PRC. CINA PRC
    datang dari negeri KOMINIS CHINA.Budaya mereka memang
    kasar -tiada adab sopan. Boleh kencing dan berak merata.
    Dengan terbinanya bandar-bandar macam TRIX, FOREST &
    GARDEN CITY,CITY PRC DI KUANTAN & MELAKA, akan masuk
    1.5 billion rakayat PRC ke Malaysia. Masa ini bolehlah
    Anon 7.17 bandingkan - yang mana CINA dan yang mana
    MALAYSIAN.

    Sudah 60 tahun UMNO/BN jadi kerajaan memerinth Malaysia,
    sampai orang terlupa bahawa UMNO/BN itu bukan kerajaan
    tapi salah satu party politik yang masuk bertanding
    untuk mendapatkan mandat rakayat bagi mentadbir negara
    ini LIMA TAHUN LAGI.
    TIDAK SALAH MENOLAK UMNO/BN DALAM PRU14.
    KITA NEGARA DEMOKRASI.
    Jangan jadikan demokrasi Malaysia statik macam air longkang.
    Biarkan airnya yg hitam legam, berkeladak dengan bau yang
    meloyakan tersekat 60 tahun.
    Kita berhak membersihkan longkanf ini supaya airnya dapat
    mengalir jernih dan bersih. Kita berhak mendapat udara
    bersih dan air bersih bukan saja untuk kita tapi juga
    anak cucu kita.

    Untuk menambah pengetahuan, KENAPA KITA TIDAK WAJAR
    MENGUNDI BN, sila baca artikel oleh Abdulhakim di bawah ini.
    Artikelnya keluar dalam blog Amino World tapi saya tidak
    boleh copypaste. Artikel ini baik untuk mereka yang was-
    was tidak tahu nak undi SIAPA -UMNO,PAS atau HARAPAN.
    Artikel ini akan membantu anda memahami apa itu DEMOKRASI.


    https://www.facebook.com/abdulhakim.abrahim/posts/10156634891789341

    ReplyDelete