Monday, 5 December 2016

PEMBANTU ROSMAH ANGGAP SETIAUSAHA POLITIK PM TAK BIJAK

    UTUSAN MALAYSIA :MAHATHIR DIPERKUDA OLEH DAP

  1. Inilah pandangan beberapa orang wartawan kanan Utusan Malaysia terhadap Tun Dr Mahathir bila mereka kata Tun diperkuda oleh DAP.
  2. Utusan Malaysia menjerit DAP PERKUDA MAHATHIR. Masih tak sedar MCA PERKUDA UMNO,masih lemas dlm Journalisme Himpunan Agung Umno.

KOMEN:
PENTADBIRAN NEGARA DAH HARU BIRU.SETIAUSAHA AKHBAR DAN PEMBANTU ISTERI PERDANA MENTERI KELUAR KENYATAAN POLITIK BANTU PM. MUNGKIN KERANA MEREKA ANGGAP DIRI MEREKA LEBIH BIJAK DARI SETIAUSAHA-SETIAUSAHA POLITIK , MENTERI SALLEH SAID KERUAK DAN ABDUL RAHMAN DAHLAN.LAGI PUN MEREKA ORANG SABAH,DIRASAKAN TERASING OLEH ORANG SEMENANJUNG-TAN MELAKA







 Pembantu isteri perdana menteri Rizal Mansor mendakwa Tun Dr Mahathir Mohamad“memperlekehkan”Nabi Muhammad bila menyatakan Nabi tidakmempunyai akaun RM 2.6 Billionseperti PM Najib.

Menurut Rizal “Ramai juga kawan-kawan yang terkejut dengan kenyataan itu yang dibuatnya semalam".

Jadi artinya Rizal percaya bahawa Nabi mempunyai akaun sebenar RM2.6 Billion dan mengatakan Nabi tidak ada akaun sebesar  itu adalah memperlekeh Nabi.

Inilah fahaman semua orang yang membaca kenyataan Rizal yang tersiar di Malaysiakini  hari ini.
Mahathir dalam sidang media di kongres tahunan DAP semalam berkata pemimpin Umno seolah-olah menyamakan perdana menteri dengan Nabi apabila  mendakwa bahawa Najib insan terpileh oleh Allah.
 "Macam Nabilah" kata Mahathir "sedangkan nabi tak ada akaun RM 2.6 Billion" kata Mahathir  menyebabkan semua wartawan dan orang ramai rioh rendah ketawa besar.

Cuma yang terkejut dan bersedih hari ini hanyalah Rizal seorang sahaja sedang seluruh dunia telah ketawa ,sebabnya kerana dia kurang faham.Salleh Said Kruak dan Abdul Rahman Dahlan belum bersedih lagi.



32 comments:

  1. Tun m patut menjawab macam mana tender petronas bagi pada Anak dia

    Tun m patut menjawab macam puak dap boleh berkuasa di petronas dulu semasa dia jadi penasihat

    Tun m patut menjawab macam mana logi petronas gas Dan minyak Vietnam jual pada Anak dia ketika harga minyak Naik.

    Tun m patut menjawab macam mana Anak dia boleh minta peruntukan kondom percuma Dan jarum percuma ketika marina tun m jadi pengurusi HIV Dan aids dulu

    Tun m patut menjawab macam mana Anak dia ada saham syarikat beer

    Tun m patut jawab seluruh Anak dia kaya raya.

    Tun m patut jawab macam mana dia boleh Naik jet private pergi merusuh


    Tun m patut jawab macam mana dia pergi merusuh Naik Porsche dia suruh orang pakai proton tapi dia suka buatan German

    Jangan angap tun m telalu suci seperti anug San suu kyi ITU maka korang semua fanatik siap patung tun m ITU

    Korang semua patut berzikir seperti ini
    Rejim tun m
    Rejim tun m
    Rejim tun m
    Rejim tun m

    Kerajaan Malaysia bawah kawalan tun m jadi sebut rejim tun m

    Jangan lupa Malaysia kini berdafta dibawah ngo media antarabangsa icij soros untuk merosakan negara kita ini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mak bapak kau patut menjawab kenapa kau bodoh

      Delete
    2. Lah! apasal tak bagi soalan soalan tu pada Najib tahun lepas? Kan dia bolih gasak Tun habis-habisan kat forum Nothing to hide tu. Tun bolih tanya dia pasal 1MDB, dia bolih tanya Tun apa saje. Depan orang ramai, depan media. Apasal tak bagi. Najib pun ada facebook, bolih pos saje soalan-soalan tu tak situ. Tak perlu jumpa.

      Delete
    3. Hidup UMNO-Najib>
      Hidup 1MDB dan Billionaire Jho Low.

      Delete
    4. Lebeh baik lagi anjurkanlah forum nothing to hide baru. Tun pun dah 90 tahun. Selagi dia masih hidup selagi tu masih ada chan nak tanya dia.
      Kalau Najib tak berapa konfiden 1 lawan 1, bolih bawak Salleh Keruak, Nazri dan Rahman sekali. Kalau masih tak confiden, bawalah sekali Rosmah dengan pembantu dia sekali. Rasa rasanya tun tak akan objek.

      Delete
  2. Tak sedar diri nya bodoh tp demi duit,komen bodoh pun bolih la...dia ingat Kita mcm dia agak nya..

    ReplyDelete
  3. Si Rizal ni memandai saja nak pusing kenyataan Tun,padahal Tun hanya memberi contoh.Lagipun siapa Si Rizal ni yang memandai bercakap seolah seperti orang penting sangat dalam kerajaan.

    Pi nasihat Pm tu suruh undur rakyat kat luar dah tak mau dia sebagai Pm apatah lagi reputasi buruk (1MDB ,rasuah,menipu,mengelapkan wang negara dan etc)beliau di kalangan masyarakat serta pemimpin antarabangsa.

    ReplyDelete
  4. Dah jadi dungu dari M01 ke TPM ke MT ke ahli dUMNO ke agensi kerajaan....semacam terpukau 2.6 billion bersama 42 million bagai duit halal hanya kerana Lanun Bugis kata wang 1MDB hantar 1200 jemaah ke Haji dan Umrah....

    Habis duit samun pun di 'HALAKAN' kepada Imam Imam dan Ketua Ketua Kampung? Kemudian ditaburkan ke Ketua Bahagian yang dah disahkan sendiri penerima 'RASUAH' seperti Mad Maslan, Sharir dll! Belum masuk Jamal Jamban yang siap terang terang 'RASUAH' tukar janji hantar ke Dubai kepada CASH! JJ pun dah jadi King Cash tahap sedikit rendah dari No.1 PENYAMUN M01.

    Perlu sangat diulang ulang walau 2.6 billion kali sehingga PRU14!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau isu 1mbd dah tentu para ahli umno nak jatuhkan najib itu seperti kuli nak jatuh dr mahathir sebab itu tun m lemah gagal menang 2/3 undi pemilihan umno itu, ini bererti cerita yg buat tun m lemah gagal meyakinkan ahli umno, kalau dulu boleh korang semua bikin cerita ku-li ada jamban emas sehingga semua ahli umno percaya semasa persidangan umno dulu ,zaman dah berrubah media bukan kawal oleh kerajaan 100%

      Delete
  5. Mentaliti org DS Najib, saja buat isu supaya org2 kampung, org2 yg kurang berpolitik atau org2 Felda percaya kata2 Tun M perlekehkan Nabi. Sedangkan dia patut menegur org2 UMNO sudah jgn mengagung-agungkan Presiden mereka sambil ada yg berkata DS Najib adalah "The best President Ever".

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak siapa mengagung-agungkan najib itu, tak seperti pengikut tun m Dan anwar mengagung-agungkan nya 'siap ada institut pemikiran tun m Dan progaram pemikiran anwar itu seperti institut pemikiran staling komunis dan istitut pemikiran kim jong un di korean utara itu.

      Sekarang anda berfikir siapa yg mengagung-agungkan pemimpim, kami angap najib manusia biasa je, dia pemimpin kami jadi kami kena hormati dia The best President Ever,
      Sebab nya dia ambil tahu masalah Rakyat miskin tak seperti tun m dizaman dia ada Rakyat tinggal di kotak Dan bawah jambatan bila media dedahkan baru lah tun m suruh datok Bandar K.L pergi ke tengok mereka tak muka tun m tengok mereka ini

      Delete
    2. Ambil tahu masalah rakyat miskin? Orang Felda lambat terima bayaran hasil sawit sampai lebih 45 hari apa cerita? Sampai terpaksa berhutang untuk menyara kehidupan. Zaman Mahathir ada ke orang-orang Felda hidup melarat macam tu? Nak balun duit balun la tapi jangan kacau periuk nasi orang-orang kampung.
      Presiden kau tu adalah PM pertama yang memperkenalkan dan melaksanakan cukai GST kepada seluruh rakyat Malaysia tanpa mengira kira latar belakang, miskin atau kaya. Presiden kau tu juga adalah PM pertama yang menghapuskan subsidi gula, PM pertama yang menghapuskan subsidi beras, PM pertama yang menghapuskan subsidi petrol dan PM pertama yang menghapuskan subsidi minyak masak. PM pertama yang menghapuskan subsidi barangan keperluan asas yang lain.

      Delete
    3. Subsidi beras wargi thai Dan tajmahal untuk orang kaya menang patut subsidi di hapuskan,

      aku pun makan beras subsidi RM13 untuk 5kg.

      Aku pun pakai minyak bungkus pelastik Rm2.50sen 1kg ITU
      Kalau tak mampu pakai minyak bungkus pelastik ITU ia

      Masalah orang Malaysia tak mampu buat2 kaya ini masalah nya

      Delete
  6. Dr M tak cakap apapun pasal Rosmah, dia cakap pasal Najib, dalam hal politik. Yang sepatutnya balas ialah pejabat PM bukannya pembantu (aide) Rosmah. Yang sebenarnya si Rizal Mansor ni apa jawatan dia. Kalau dia pembantu kepada Rosmah Mansor, isteri PM, aku jangka kerja dia tolong shopping ke, tolong buat jadual ke, tolong buka pintu kereta ke, tolong buat kopi ke. Siapa yang bayar gaji dia? Ini jawatan civil serice ke? Tak pernah aku ingat ada isteri PM kita yang lalu ada pembantu yang keluarkan kenyataan. Macam macam kenyataan pulak yang dia keluarkan seolah-olah dia setiausaha politik. Tapi selalunya bunyinya macam cakap seorang badut.

    ReplyDelete
  7. Pembantu apa dia ni? PA ka, setiausaha ka, jurucakap ka, drebar ka? Tak pernah kita dengar isteri2 tunku, razak, hussein, madey dan pak lah ada pembantu.

    ReplyDelete
  8. Penyokong penyokong Najib baru sedar setelah dijuarai oleh Pembantu Rosmah hentam sindiran Mahathir yang bagitu pedas sehingga terasa sampai ketulang Najib,tak tersudu dek itek dan tak terpatuk dek ayam.
    Benarlah kata Zam pembantu Rosmah lebih bijak dari setiausaha setiausaha politik dan pemimpin politik UMNO yang dapat merasakan lebih dahulu terhadap kesan buruk kenyataan Mahathir yang amat pedas dan tajam itu.

    ReplyDelete
  9. Yang menyokong pun bahlol bahlol yang harap pengekalan Najib akan beri peluang mereka tanding pilihanraya umum nanti

    ReplyDelete
  10. Menurut laporan Myanmar Times, panglima angkatan tentera malaysia pergi ke myanmar jumpa kepimpinan negata tersebut....untuk "membaiki" hubungan diplomatik yg renggang di antara ke dua dua negara; setelah najib mengambil bahagian dlm perhimpunan menghentam myanmar isu rohingya.

    Apa semua ni? Hari tu bukan main hantam myanmar, lepas tu hantar chief army ke sana baiki hubungan? Patutnya myanmar yg hantar wakil mereka jumpa kita untuk baiki hubungan? Orang PAS tau tak semua ni? Wayang apa ni? Ka petronas dah nak kena halau dari myanmar?

    ReplyDelete
  11. salam ts zam. saja nak Tanya kenapa komen saya yg d hantar pagi tadi tlh d deletekan. apa yg saya ceritakan mengenai najib adalah benar. saya bersedia bertanggung jawab.

    harap dpt pencerahan yg memuaskan drpd t sri. tk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dari hasil bukti korang di media serawak repot yg tunjuk kan semua takok tambah dan dipalsukan, orang sekarang bukti triple A, seperti bukti wikileas dia mahu bukti triple A kalau benar pergi wikileas 'aku nak tengok dia siarkan atau tak 'kalau dia tak siarkan bereti bukti palsu, bakata wikileaks dalam kes Panama paper 'Kalau bukti setegah atau kok tambah baik tak payah siarkan, Soros berjaya di malukan oleh wikileaks ,sebab soros buat berita palsu untuk media ngo icij ITU

      Delete
    2. 12.05...tak paham apa benda kau tulis. Baik berhenti menulis. Jadi drebar Uber lagi berfaedah dari buang masa menulis tapi org tak nak baca. Atau jual nasi lemak.

      Delete
    3. Tulisan tulis tak ada noktah. Macam keretapi tak ada brake. Duh mengah nak baca..

      Delete
  12. Itu adalah hak saya yang saudara harus hormati tanpa saya perlu memberitahu sebabnya. Saudara bertanggungjawab, saya lebih bertanggungjawab

    ReplyDelete
  13. oh! mcm tu ke? saya faham sekarang. selalu nya pihak admin akan 'delete' saja dan d catit sedemikian. saya mengguna nama sendiri n t sri tidak perlu risau tentang kesahihan nya.

    saya sedia bertanggung jawab. tak apa lah t sri, saya akan cuba siarkan melalui blog lain.

    insya'allah, saya akan terus berkongsi pengalaman 'until the next erection'.

    salam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Silalah ke blog ;lain. Saya wartawan lebih 40 tahun dan Ketua Pengarang lebih 10 tahun, saya adalah gate keeper.Jika libel atau kena tahan bukan saudara yang kena, yang kena ialah gate keeper atau Pengarang. Cakap mudah tetappi bila kena siasat nanti lari lintang pukang. Cakap mudah bertanggungjawab. Pengalaman saya mengajar jangan bercakap kepada orang yang bercakap besar-besar.

      Delete
    2. Maksud saya jangan percaya kepada orang yang bercakap besar- besar atau orang yang cuba untuk memerangkap

      Delete
  14. AsSalam TSZ.

    Pembantu Rosmah bersuaro ..nunjukkan pentadbiran DSN amek terbuko n transparent lah...
    Tak samo ngan rejim Tun M ... yang hanyo Tun M sajo bolih bersuaro . Yang lain kono ikut membuto .
    Siapo bangkang akan masok Sg Buloh ... duduk free n makan free lah.

    Secaro umum , suasano nunjuk anggota bawahan bebas bersuaro ... samo ngan rakyat jelato . Kebebasan bersuaro dan bertindak lobih pado pemerintahan DSN .
    Pemerintahan Tun M lobih pado FEAR FACTOR .

    So .. bersyukurlah bilo kito bolih beesuaro .

    Waghih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan soal kebebasan bersuara tapi dia tu entah siapa-siapa bagi komen menjawab Tun M. Apa jawatan rasmi dia? Setakat pembantu Rosmah? Apa jawatan Rosmah dalam kerajaan? Nak cari point cari la lawan setaraf.
      Pernah tak dengar kata bidalan ukur baju di badan sendiri? Dalam sukan tinju pun ada kategori berat badan kalau nak berlawan. Heavyweight lawan heavyweight, lighterweight lawan lighterweight.

      Delete
    2. Tuan punya badan langsung menikus...dari tembelang belum pecah sampai dah rabak.....

      Sekarang, macam macam drama dia buat hanya untuk kekal berkuasa...bak kata,

      "...kuasa kena jaga...
      Jatuh si bugis pintu jail dah menganga..."

      Ini soal integriti si lanun bugis lah waghxx apakebende nya tuh...

      Bongkak mana pun si M01 penyamun tak akan selama nya berkuasa....boleh jadi hina anak Razak nih lebih teruk dari 'pineapple face' Noriega.

      Cerita yang akan jadi tersangat tragis hanya kerana terlalu tamak merompak ratus juta tak cukup, di cekau nya 2.6 billion bersama 42 million lagi duit SRC Intl!

      Delete
    3. Pembantu Rosmah je? Takut sangat la tu sampai pembantu/macai Rosmah je yang terpaksa jawab.

      Tiada langsung kedengaran suara suara menteri, sunyi sepi je. Umpama dedak tidak kesampaian je lagaknya. Tun dah bagi bola tanggung tu. Takkan tak berani nak smash.

      Terpaksalah macai je yang jawab. Sebab macai adalah macai. Tiada siapa yang kisah pada macai.

      Tak gitu Waghih? Hehehehe

      Delete
  15. Mana keruak ni? Senyap semacam.

    ReplyDelete
  16. Tan Seri pada pendapat saya penasihat2 ini tak faham agama tak pernah mendengar ceramah agama atau tidak belajar dan mendalami agama jadi mereka terus menuduh Tun menghina Nabi oleh itu dicadangkan mereka ini masuk tadika kemas belajar agama kesian suru lah mereka mengucap dahulu

    ReplyDelete