Wednesday, 7 December 2016

ARAHAN BALA TENTERA BUNUH 0RANG TUA 91 TAHUN

  1. LIHAT KOMEN DI BAWAH SEKALI: FOTO YANG SANGAT KLASIK
  2. Inilah wajah sebenar PM Najib dalam keraguan dan kegusaran yg tersembunyi disebalik keriangan yg dipaparkan ketika melihat Tun Mahathir mengayuh beca membawa Kit Siang(lihat kartoon di bawah)
  3. Untuk pertahan suspect RM2.6 Billion balatentera dikerah bunuh orang tua berumur 91 tahun tapi cahayanya tetap menerangi



    FOTO YANG SANGAT KLASIK
  4. panglimo potaseh7 December 2016 at 20:41
    Pak Zam.

    Sangat klasik foto muka Najib tu. Tak sangka Pak Zam punya naluri artistik. Teringat saya ungkapan lirik lagu popular 70an "if" ciptaan The Bread "if a picture paint a thousand words".

    Sesunguhnya foto ini mengambarkan emosi dan keadaan sebenar Najib, jika dia tak berlakhon. Raut wajah nya merenung kusut. Kekusutan yang tak boleh dihuraikan walaupun dengan seribu ayat.

    Apapun pelahap dedak tetap memberi tepukan "jomblo happy" pada Najib, memuji nya sebagai "best ever" .. maka sangatlah bersyukur Najib dengan pujian itu .. tak putus dia menyebut kebesaran tuhan dan rasulnya di PAU bebaru ni.

    Tapi hakikatnya yang sebenar tuan-tuan boleh tafsirkan dengan foto klasik ini .. seperti seluruh dunia tafsirkan gambar Monalisa.

49 comments:

  1. Saya mendoakan semoga Allah sentiasa melindungi Tun sekeluarga.Doa orang yang teraniaya InsyaAllah dimakbulkan.Sememangnya hati mereka ini iaitu Pm serta mereka yang bersubahat sentiasa dalam kegelisahan serta ada saja yang tidak kena.

    ReplyDelete
  2. Zaman tun m ada penyelewangan semua perkara mampu tutup oleh media arus perdana, kalau Anak tun m berkuasa pun aku sendiri tak yakin pada dia ,umno kedah sendiri hilang keyakinan pada mukhriz ITU, yg yakin golongan fanatik tak tahu berfikir akan menyokongnya.
    Macam mana kalau Mereka Tanya hal2 keluarga dan adik beradik dia tentu murkhriz tak dapat menpertahankan nya sebab dia gagal menyakinkan umno kedah menyokongnya.

    Nanti ada orang cakap 'najib arahkan umno Kedah jatuhkan mukhriz, mukhriz orang yg gagal seperti mahuyuddin yg gagal jaga umno johor ketika dia menjadi MB johor dulu

    Fakta sejarah tak boleh politik .

    Tak ada siapa nak bunuh orang tua 'ITU, dia cakap kita menjawab persolan dia, kita pun ada mulut bertanya tentang penyelewangan tun m,anwar dan najib

    ReplyDelete
    Replies
    1. hujah anon yang kelakar.

      sejak dari zaman Tun Lah hingga zaman Jib berhempas pulas mereka nak sangkut kes seleweng Tun M ke mahkamah. Tapi sampai hari ni gagal.

      Itu juga fakta wahai anon...

      Delete
    2. kalau kamu tak tahu politik dalaman kedah lebih baik kamu diam anon.

      politik dalaman kedah ibarat nanah yang busuknya meloyakan hingga muntah.

      kamu tak tahu semua KBU yang jadi warlord yang masing2 perasan boleh jadi MB.

      semua orang kedah yang normal benci dengan warlord umno ni.

      betul tak Tan Sri Zam?

      Delete
    3. Anda hanya bercakap ada penyelewengan tetapi ada pihak lain yang telah menyiasat dan mengeledah untuk mencari maklumat penyelewengan tersebut tapi tidak jumpa apa-apa. Malah tuan punya diri pun berkali-kali mencabar untuk mengheretnya kemahkamah.
      Jika anda benar tahu ada penyelewengan itu, ada baiknya anda jumpa pembantu najib/rosmah dan serahkan apa-apa bukti yang anda tahu/ada. Pasti nya anda akan mendapat imbuhan yang lumayan.

      Delete
    4. Ini adalah suatu tuduhan liar yang tidak berfakta. Inilah taraf penyokong Najib yang kita jumpa di mana-mana yang bersifat sekadarkan hendak menegakkan benang basah tanpa fakta.
      Jika Najib terus mengharapkan orang bagini menjadi penyokongnya maka sudah pasti Kedah akan jatuh kembali ke tangan Mukhriz

      Delete
    5. memang lucu pun. cuba ini...

      penegak benang basah kata Tun M terlibat dalam penyelewengan BBMB HK, Perwaja dan bla..bla..bla..

      tapi mereka hanya dapat tuduh secara surface sahaja. Kalau mereka dive in mereka lemas.

      Tapi dalam kes 1MDB. tuduhan hampir2 specific termasuk tarikh wang dipindahkan dari bank ke bank.

      Delete
    6. Buktikan anom 14:25 kalau kamu bukan spesis bapak 10. Kami menunggu.

      Delete
    7. Tak perlu layanlah, buang masa sahaja.
      Tuduhan-tuduhan ini, ada di semua blog pro-NAJIB.
      Jadi, tak perlu dilayan lagi.
      Mereka sudah ketandusan idea nak serang Tun Det
      sebab segala apa yang Tun cakap, adalah benar
      beka. Antaranya, kemasukan CINA PRC secara
      besar-besaran di Johor.
      Semua meleting, mengutuk Tun.
      Mereka tak pernah fikir, apa akan jadi
      pada BANGSA JOHOR 50 thaun akan datang
      b ila penduduk CINA PRC di FOREST CITY
      membiak 4-5 kali ganda!
      Pada masa ini, UMNO sentiasa menakutkan
      Melayu, CINA DAP akan ambil alih negara.
      Siap buat KABINET BAYANGAN DAP untuk
      diviralkan.
      Kenapa tak fikir, apa akan berlaku kepada
      Malaysia 50 tahun akan datang, bila jumlah
      CINA PRC berganda-ganda dan pada masa itu,
      semuanya sudah jadi RAKYAT MALAYSIA.
      Macam MCA & DAP, mereka juga akan bercita-
      cita politik dan menub uhkan party sendiri.
      Jumlah mereka ramai, kemungkinan besar,
      KABINET BAYANGAN DAP yang umno viralkan
      tu, akan jadi kenyataan.
      Anggot kabinet, takda lagi Melayu.
      Angkatan tentera dan polis pun Melayu
      cuma jadi pravet lapok......HEHEHE.
      Sejarah tahun 2050 kena ditulis semula.
      TERIMA KASIH NAJIB, anda telah berjaya
      mengubah sejarah!!!
      Kali ini takda si KITOL.
      Yang ada cuman AH JIB.

      Delete
  3. Assalamualaikum TS,,,
    Betul sungguh apa yg TS perkatakan diatas tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fakta ka Auta

      Delete
    2. Kalau dah biasa membuat auta... Fakta dan auta
      Tidak dapat dibezakan... Kasihannya

      Delete
  4. Betul tu.
    MB Kedah sekarang paling hebat.
    Dia berjaya memenangi Piala Malaysia walaupun sering kena boo di Stadium Darulaman.

    ReplyDelete
    Replies
    1. foundation kebangkitan bolasepak kedah didirikan oleh kepimpinanan mukhriz selepas di ambik alih dari puak PAS.
      md bashah hanya meraikan hasilnya saja
      itu sebab dia masih dibooo dan dikutuk

      Delete
  5. MAT KANDA.KEDAH.7 December 2016 at 18:06

    Apa kena mengena kekuatan bola dengan kekuatan politik?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Inilah cara pemikiran pemakan duit haram...

      Delete
  6. Otai masih berbisa,, api tidak boleh di tutup dengan kertas
    Semangat TunM tetap bersama rakyat,,

    ReplyDelete
  7. Tak mustahil Tun M nyanyuk. Sebab dah terlampai tua 91 tahun. Banyak benda yang dia lupa terutama prinsip2 yang diperjuangkannya. Semoga Tun M ingat Tuhan dan kembali bertaubat atas dosa2nya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seorang tua berumur 91 tahun boleh membuat sindiran tajam bahawa Najib tidak boleh disamakan dengan Nabi kerana Nabi tidak mempunyai akaun RM2.6 Billion bukanlah seorang tua yang pelupa.
      Kenyataannya itu amat tajam sekali sehingga semua pemimpin UMNO terpaksa memberi reaksi termasuk bahlol pembantu Rosmah.
      Patutlah engkau termasuk gulongan Najis. Jika ke dalam gulongan Mahathir hanya menjatukan maruah "Pribumi Bersatu"

      Delete
  8. Sebenarnya semua PM Malaysia telah digulingkan oleh Mahathir. Sama ada secara halus atau terang-terangan. Melainkan Tun Razak yang tak sempat digulingkannya kerana meninggal dunia di luar negara dan anaknya Najib masih belum berjaya digulingkannya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beruk belaan JASA ke Mad Maslan ni? Dia orang bayar berapa untuk komen bodoh macam ni?

      Delete
    2. Najib x boleh digulingkan.

      Nqajib akan tergolek dalan parit.

      Tunggu

      Delete
  9. panglimo potaseh7 December 2016 at 20:41

    Pak Zam.

    Sangat klasik foto muka Najib tu. Tak sangka Pak Zam punya naluri artistik. Teringat saya ungkapan lirik lagu popular 70an "if" ciptaan The Bread "if a picture paint a thousand words".

    Sesunguhnya foto ini mengambarkan emosi dan keadaan sebenar Najib, jika dia tak berlakhon. Raut wajah nya merenung kusut. Kekusutan yang tak boleh dihuraikan walaupun dengan seribu ayat.

    Apapun pelahap dedak tetap memberi tepukan "jomblo happy" pada Najib, memuji nya sebagai "best ever" .. maka sangatlah bersyukur Najib dengan pujian itu .. tak putus dia menyebut kebesaran tuhan dan rasulnya di PAU bebaru ni.

    Tapi hakikatnya yang sebenar tuan-tuan boleh tafsirkan dengan foto klasik ini .. seperti seluruh dunia tafsirkan gambar Monalisa.

    ReplyDelete
  10. AsSalam TSZ ...

    Ado duo perkaro TSZ pertarohkan ...

    1) Balo tentero dikerahkan untuk bunuh oghang tuo 91 thn ...
    Mungkin TSZ sekarang ni dah termasok dalam kategori " melayu dah lupo ".
    Reflection .. yang mulo serangan adolah Tun M sobab ...
    A)DSN tak ikut arahan Tun M supayo teruskan pembinaan jambatan bengkok tu walaupun didesak berkali-kali olih Tun M.
    B) DSN tak support Boboi untuk jadi timbalan presiden .

    Ini lah FIRST SALVO olih Tun M terhadap DSN . Lopeh tu berkali kali SALVO dilopehkan olih Tun M .
    On the other hand DSN bersabor dan at the same time offer olive branch pado Tun pado PAU tahun lopeh .
    But Tun M , with his big ego , musnahkan olive branch tu .

    Perang pun bermulo ...and Tun M and his gang of ANC marauders were wacked high n low .
    Tak kiro mudo atau tuo ..Tun M asked for it . So don't cry baby...

    2) Mahathir tidak dikehendaki hadir majlis pertabalan Agung ...
    Saperti dinyatokan dalam surat pemegang mohor rajo ... penarikan tu adolah nak ngelak 'kesipuan' sekiro Tun M hadir .
    Clear n simple lah ...
    Punconyo pun clear n simple ...
    Dalam video DAPig Superman Hew ...
    " sokong melayu SKREW melayu "
    " sokong ma ha thir SKREW melayu "
    Tun M hadir bersamo DAPig dalam media conference untuk nyokong DAPig tu .

    Tun M dah lupo atau sengajo buek lupo..
    Yang ketuo oghang melayu adolah rajo.
    Bilo DAPig Supermen Hew menjerit ...
    " sokong ma ha thir SKREW melayu "
    Samo lah ...
    " sokong ma ha thir SKREW rajo melayu"

    Rajo pun manusio ... kalau dihino hilanglah sobar ...
    So .. Tun M deserve "kesipuan" lah.
    ( Tun Sam kato kemaluan ).

    Finally TSZ ... let's admit that Tun M dug his own grave . As you said he is already old at 91 yrs .

    Dunio kato poie ... kubur kato mari.

    Alfatihah...

    Waghih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kamu yg sempit otak gagal membaca sbb km org nogori,org rosmah..rombau pulak tu..minta simpang malaikat 44, kalau rombau ni..

      Delete
    2. ekau ni meroyan ke sano ke mari macam hantu rayo hilang tuan warigh oiii...

      bilo pulak maso ei Tun M suruh Jib Boy buek jembatan bengkok. Tu masa Tun Dol la ..

      ai yo. komap akal botul ekau ni

      lagi satu ekau ni yakin bona ko ekau tidak mati dulu sobolum Tun M.

      jangan nak berlagak la..Tuhan buleh tarik nyawo ekau bilo2 masa sobolum Tun M.

      sibuk nak Fatihah kan orang...

      Delete
    3. Ada budaya baru di malaysia...tak perlu hormat orang tua, malah maki hamun orang tua pun ok. Tak salah panggil orang tua sial, barua, anak haram, cepat masuk kubur...kau setuju waghih? Umur kau berapa waghih? Aku 47 tahun.

      Delete
    4. Jangan ambil buat waris la TSZ oi orang bodoh macam mamat di atas ni. Jenis tak reti beza hancing dengan kencing ni...

      Delete
    5. Waghih...mak bapak kau hidup lagi, ka dah mampus? Sori yerrr aku kasar bahasa, aku cuma ikut trend umno, ni kan budaya baru , tak perlu hormat orang tua. Setuju waghih?

      Delete
    6. Waghih kepada badak dgn cipan..badak dari nogori dongan cipan dari Pahang rasanyo

      Delete
  11. Nobody can destroy tun's reputation... nobody. Nobody can rebuild umno's reputation...nobody. Who can rebuild Malaysia's reputation? We, the rakyat biasa.

    ReplyDelete
  12. Myanmar is making its move. First, akan bawa isu campurtangan msia dalam hal domestiknya ke ASEAN. Second, dah stop orangnya datang kerja ke msia. Langkah seterusnya? Saya jangka ia akan panggil semua rakyatnya pulang. Saya jangka Petronas terpaksa tutup kedai di myanmar. Saya jangka Air asia dan MAS tak boleh fly ke sana. Dan saya jangka negara ASean lain akan menyebelahi myanmar, kerana dasar non interence adalah paksi pakatan Asean. Indonesia pun senyap, brunei pun senyap. Kita rugi sendiri kerana rohingya. Bangladesh negara islam bersempadan dgn myanmar pun tak nak masuk campur. Bekas s/agung PBB kofi anan pun kata semalam bahawa situasi rohingya bukan genocide atau pembunuhan kaum. So , what's next?

    ReplyDelete
    Replies
    1. panglimo potaseh8 December 2016 at 07:40

      Sangat malang bagi kita yang berkepalakan pemimpin berotak kusut. Jadi di PRU14 kelak kita jangan turut sama kusut. Kok ye pun DAP akan membonekakan kita .. kok ye .. if .. tapi 4 tahun je, sedangkan kita dah bertahun-tahun di gegulakan .. di olok-olokan. Ingat Jepun bangkit setelah diranapkan ..

      Delete
    2. Genocide la kalau sekatan bantuan makanan dikenakan, pembunuhan kanak-kanak dan pembunuhan melibatkan satu kaum sahaja.

      Indonesia dah sound Myanmar. Cek balik apa Jokowi cakap semalam.

      Mana UNHCR? Myanmar tak kasi lepas masuk punya selagi tanah milik Rohingya diorang tak rampas habis.

      Delete
  13. Saya amat menyayangi Tun satu ketika dulu. Bukan Najib yang kusut tapi Tun. Tun tak lagi menjaga susila sebagai statesman. Pasal boboi beliau berkorban walaupun bersekongkol dengan DAP. Sorry Tun. Dah anak Tun lembab dan bangang terima jelah. Dia bukan intelligent atau cekap seperti KJ. Yang saya sanjung ialah Pak Lah. Cool and a patient man yang sekarang diredeem oleh UMNO. Orang beriman yang sabar dan akhirnya di sanjung semupa. Tun patut mohonyy

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mananya tak cool and patient, asyik dok tidur aje!

      Delete
    2. susila sangatlah amalan jilat Taek Low tu. UMNo is long dead. Tun M revived UMNo baru...the replacement is beyond repair, and time to be scrapped for good.

      Delete
    3. Wahai pompuan ....
      kamu sanjung pak lah dan kj?????patutnya kamu pergi komen kat blog lain.....silap blog nih....

      Delete
    4. Kau sayang dedak, ngaku tak?

      Delete
    5. Assalammualaikum pompuan......jokes of the day lah you nih...haahaahaahaaahaaaahaaaa....hahahahahahahahaha....hahahaha

      Delete
  14. Alahai kalau Tun nak anaknya jadi PM selama 22 tahun dia dah boleh lakukannya. Pak Lah naik saja jadi PM terus angkat menantunya jadi orang kuat! Lojiklah sikit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tun m bagus tapi sebab telalu sayangkan Anak dia menyebabkan Anak dia rosak .

      Anak nak jadi PM dia ikutkan

      Anak suruh merusuh dia ikutkan

      Anak bawa budaya gay Dan lesbian secara terang2 ikutkan

      Anak gagal uruskan kedah dia ikut kan

      Anak kena pecat dia marah 'dia tak penah nak salahkan Anak dia sendiri sebab apa dia pecat

      Anak sokong puak liberal dia ikutkan semata mahu ikut hasarat Anak nak jadi pm

      Kasihan aku tengok Tun m di pergunakan anaknya kepentingan diri.

      Tun m Ikut sangat cakap anak dia menyesal satu hari nanti sebab terlalu sayangkan Anak

      Delete
    2. Saya senghaja siarkan pandangan ini untuk membolehkan pembaca mengukur taraf pemikiran dan pengetahuan mereka yang anti Tun Dr.Mahathir

      Delete
    3. Tan Sri.

      penyokong seperti ini lah yang sangat disukai oleh pembesar umno. malas membaca dan malas menggunakan akal fikiran.

      pembesar umno mahu selamanya penyokong ini berasa terhutang kepada mereka sekaligus membolehkan mereka pulun apa jua kekayaan atas nama perjuangan membela bangsa.

      kesian...

      Delete
  15. Munafik lebih menyanjung sesama munafik.

    ReplyDelete
  16. Keluarga jho low akan melawan kjaan US di mahkamah dalam isu rampasan harta dia berkaitan 1mdb berjumlah usd650m. Kes ke mahkamah 12 disember ni. Kjaan US kata ini duit curi. Macai2 umno yg dulu kata kes dah kena drop, tunggulah, sabar sikit.

    ReplyDelete
  17. TS Zam, block je comments dari anti Tun M. Malu kami baca comments tersebut macam orang tak bersekolah.

    ReplyDelete
  18. Jika saya berbuat demikian akan terima nasib Utusan Malaysia. Hanya penyokong Najib dan orang UMNO sahaja yang baca dan blog saya hanya akan dibaca oleh penyokong Mahadhir sahaja.

    ReplyDelete