Tuesday, 26 July 2016

KENAPA KHAIRY SENDIRI TIDAK TAMPIL BUAT LAPORAN TERHADAP ZETI,GANI DAN ABU KASIM

KOMEN
PATUTNYA NAIB KETUA PEMUDA UMNO DITANGKAP
Azman Hashim KL26 July 2016 at 21:04
Bagaimanakah Pemuda UMNO boleh mengetahui laporan yang dibuat oleh Zeti, Gani Fatail dan Abu Kasim adalah sulit tanpa mereka melihat dan menilainya.Siapakah yang membocorkan rahsia sulit negara kepada mereka. Patutnya Naib Ketua Pemuda UMNO Khairul Azwan yang ditangkap untuk siasatan.Janganlah nak ditolak polis sampai ke tembok.
ReplyDelete
Saya ingin mendapat penjelasan dari Ketua Pemuda UMNO Malaysia Khairy Jamaluddin apakah beliau merestukan tindakan Pemuda Umno hari ini membuat laporan polis terhadap bekas Gabenor Bank Negara, Tan Sri Zeti Akthar Aziz, Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Tan Sri Abu Kasim Mohamed dan bekas Peguam Negara Tan Sri Abdul Gani Patail.
Malaysiakini melaporkan Naib Ketua Umno Khairul Azwan Harun menuduh ketiga-tiga individu berpengaruh itu  dipercayai terbabit dalam satu konspirasi menjatuhkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dan kerajaan Malaysia yang sah.
Khairul membuat laporan itu di Ibu Pejabat Polis Dang Wangi.
Dalam laporannya yang juga diperolehi oleh Malaysiakini, Khairul Azwan berkata, ketiga-tiga mereka disyaki memberi dokumen dan maklumat sulit kepada agensi luar negara, termasuk kepada Biro Siasatan Persekutuan (FBI).
Katanya, mereka dipercayai memberikan maklumat sulit berkenaan kepada pihak asing tanpa kelulusan sah oleh pihak berkuasa Malaysia, termasuk Jabatan Peguam Negara.

Saya agak hairan kenapakah dalam  tindakan  yang bagitu penting ini  yang melibatkan kepentingan maruah Perdana Menteri Malaysia dan nama baik Malaysia, Khairy sendiri sebagai Ketua Pemuda UMNO tidak tampil ke hadapan?

Adakah beliau tidak mahu terlibat dalam  tindakan keperwiraan Pemuda UMNO mempertahankan maruah negara itu sebagai tanggungjawab parti?

Kesan negatif kepada tindakan ini adalah menampakkan seolah-olah Najib   berada  dalam keadaan benar-benar tertekan dan panik berikutan dengan kegemparan di dalam negara dan di luar negara berhubung dengan laporan Jabatan Kehakiman Negara (DOJ) Amerika Syarikat yang menyebutkan  individu-individu  terlibat dengan penyelewengan  IMDB.








34 comments:

  1. The tale of two Khairuls..Khairuddin Abu Hassan buat report polis baru pasal 1MDB, Khairul Azwan dari pemuda Umno pun nak buat report polis jugak. Si bos Khairy tengah tunggu dan lihat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Actually bos Khairy tengah buat proposal macammana nak ekspot tempoyak ke temasya Rio.Tengah Sibuk.......

      Delete
  2. Bugisman adalah penjahat yang berkuasa di Malaysia.Siapa yang menentang akan ditangkap.Golongan agamawan dan ulamak yang warak warak belaka,menyokongnya.Polis juga menyokongnya,begitu juga dengan kepala tentera.Pergi mampos dengan kedaulatan negara dan keselamatan negara.Bugisman yang paling penting.Raja-Raja Melayu jelas,...adalah kurang upaya.

    ReplyDelete
  3. Khairuddin murid keEmpat tun m 'Malang betul nasib dia,
    Khairuddin Cuba berbaik dengan murid lain ,ini tak 'ikut sangat perangai guru dia telah nyanyok ITU he.he.he

    Dah lah buat apa nak pertahankan Gani Patail, gara2 dia pulau Batu putih dapat pada singapore
    Gara2 Gani Patail kalimah allah hampir tergadai

    Semua ini disebab tun m belajar ideologi nepostism utara yg di belajar dari Korean utara ITU he.he.he.
    Jangan lupa star for Sukarno 'pingat yg tun m dapat seperna kenang jasa tun m memperkenalkan ideologi North nopostism.
    He.he.he.
    Saya ucap taniah pada tun m seperna perkenalkan ideologi North nopostism pada Rakyat malaysia,terutama murid dia anwar itu. JASA mu harus di kenang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anon 19.58,
      Dari kenyataan yang kamu tulis ini jelas kamu menulis guna kehendak kemaluan kamu yang sakit ,bukan dari akal jauh sekali dari minda waras.Apa yang kamu tulis bukan menunjukkan kamu itu betul ,tapi tersangat jelas menunjukkan niat hati busuk yang sama tahap dengan Najis Najib aka Rosmah ,henti henti la belajar jadi manusia yang boleh berfikir betul.

      Delete
    2. 19.58:Saya hanya ingin perbetulkan hanya anugerah "Star of Soekarno"pada Tun.Yayasan Pendidikan Soekarno yg diketua oleh Ibu Rachmawati dan Rektor UBK bertanya siapa yang layak terima anugerah tersebut di Malaysia?Siapa yg banyak berjasa untuk rantau ini.maka muncullah nama Tun setelah Yayasan Pendidikan Soekarno semua bersetuju Tun.Mahathir adalah penerima yg layak ATAS SUMBANGAN BELIAU UNTUK RANTAU INI DAN JUGA DUNIA ISLAM"itulah penilaian Yayasan Soekarno.Dan dipertemuan keluarga Soekarno dgn Tun,Tun tidak ada menyebut nama sesiap pun di Malaysia,hanya yg beliau nyatakan harus diperbetulkan dan nasihati yg di Malaysia.itu saja.Dan 24hb Julai 2016 baru2 Tun di undang utk kuliah Umum di Balai Kartini oleh Yayasan Pendidikan Soekarno dan dihadiri oleh Petinggi2 Indonesia dan yg pasti Megawati(Ketua Umum PDIP yg majoriti di Parlimen) merestui ini.

      Delete
    3. Mat Rempit mana pulak buat komen di-blog yg berintegriti
      ini? Tak kan penyokong Najib dah sampai standard haprak
      sangat. Tolong hantarkan "askar2" yang lebih "terdidik"
      untuk pertahankan Najib dan geng2 jahat nya.

      Delete
    4. Tegaknya benang mu......tabik!!!

      Delete
    5. Tak payah bohong aku ini tentang star for Sukarno .ia disampaikan melalui parti pdi Yg mengamalkan ideologi North nopotism, dua Anak megawati Sukarno berjawatan tinggi dalam parti pdi,parti pdi Yg menyerang Malaysia melalu gayang malaysia. Kesemua penerima anurgerah tersebut berfahama north nopotisma anda boleh siasatan siapa menerimanya, penerima pertama anurgarah star of sukarno president Korean utara atas jasa mengkenalkan ideologi north nepotisma.
      Jasa mu harus di kenang tun m
      Saya ucap taniah pada tun m menerima star for sukarno

      Delete
    6. anon 19.58,10.41, kenapa lari tajuk.disekolah tak b elajar adab belajarke.ulas atau nafikan apa yg ditulis.jangan bagi nampak sangat stail dedakman tu.

      Delete
    7. Hidup mamak kutty kitol.

      Delete

    8. 16.20,

      Mungkin dia mamak kutty kitol.

      Sekurang-kurangnya dia adalah sedikit sebanyak meninggalkan jasa untuk negara ini.

      Kau apa ada?

      Mungkin kau anak haram daripada keturunan anak haram. Mungkin....
      Kau mana tau kan.

      Apa jasa kau? Yilek.


      Delete
    9. Pemakan dedak taada jasa ditinggalkan untuk negara.

      Delete
  4. Azman Hashim KL26 July 2016 at 21:04

    Bagaimanakah Pemuda UMNO boleh mengetahui laporan yang dibuat oleh Zeti, GaniFatail dan Abu Kasim adalah sulit tanpa mereka melihat dan menilainya.Siapakah yang membocorkan rahsia sulit negara kepada mereka. Patutnya Naib Ketua Pemuda UMNO Khairul Azwan yang ditangkap untuk siasatan.

    ReplyDelete
  5. Kata Syed Akhbar Ali, outsyedthebox, si Khairul Azwan, Naib Pemuda umno ni BANGANG BIN TONGONG. Mana mungkin FBI mahu menerima ADMISSIBILITY OF ILLEGALLY OBTAINED EVIDENCE IN A CIVIL CASE

    The rule excluding evidence obtained by an illegal search and seizure has been applied almost exclusively in criminal prosecutions since its introduction into American law. An unusual twist was recently given to the rule when the Supreme Court of Michigan applied it in a civil action.

    Jadi evidence yang di ambil secara illegal, yang tidak ikut prosedur betul, tidak boleh dibawa masuk ke mahkamah di Amerika.

    So, kata Syed, "Takkan FBI b_doh macam hangpa nak pi ambil 'illegally obtained' evidence yang dicuri. Kes depa akan kena buang dalam tong sampah. Negara depa negara kafir harbi brader. Depa ikut prosedur betul. Negara kita bukan kafir harbi. Sini kita boleh ikut prosedur pale hotak hang."



    ReplyDelete
    Replies
    1. Syed Akhbar Ali a.k.a OSTB ..?

      Dio ni yang predict Malaysia akan bankrupt pado 11 July baru2 ni ..!!!

      Ado apo2 bezo tak sekarang ni ?
      Sumo sajo jo ..!!!

      Pinjam sikit kato2 Mat Sabu ...
      Syed Akhvar Ali a.k.a OSTB ni dah jadi 3 B .
      Bodoh .. Bangang .. Bahlul .

      Kalau gang ANC percayo dongan OSTB ni mako samolah .. 3 B.

      Waghih



      Delete
    2. Kalau kita nonton TV drama yang berlatar belakangkan undang-undang macam Blue Blood, Good Wif, Suit,Law&Order:Special Victim Unit semuanya menolak bahan bukti yang didapati secara illegal. Syed Akhbar cuma state the fact. Jadi memang bodohlah the three Tan Sris kalau mereka membocorkan maklumat sulit itu sedangkan mereka tahu, mahkamah Amerika akan menolaknya.
      KAMU sahja yang tak tahu hal ni WAKheh.
      Apa pun, bagus juga si tongong Pemud aUMNO tu bua tlaporan polis. Boleh perkara ni dibicarakan di MAHKAMAH MALAYSIA. Boleh ketiga-tiga Tan Sri londehkan cerita sebenar yang mereka tahu.

      Delete
    3. Waghih... Ekau dah tolan dodak ? Jgn lupo poie samak yo waghih

      Delete
  6. Ooo ada Naib Ketua Pemuda rupanya. Kesian, orang tak kenalpon dia sangat.

    ReplyDelete
  7. Kalau memang apa yang dibocorkan oleh Trio itu tentang hal durjana dan korupsi mega seorang pemimpin tertinggi negara yang menyamun wang rakyat, aku sokong sangat walau pun itu OSA atau apa. Rasuah dan merompak itu memang haram, maka haram tetap haram, salah tetap salah walau yang melakukan itu PM Malaysia atau menteri sebesar mana pun. Salah tidak saja di sudut undang2 negara malah haram disudut agama juga. Maka elok dedah saja apa lagi dalam situasi dalam negara yang tidak membenarkan kebenaran ditegakkan disebabkan sekatan yang pelbagai. Kalau pun benar apa yang dituduh terhadap Zety, Abu Kassim dan Ghani Patail, aku tetap menyokong selagi tindakan itu bermaksud menjatuhkan pemimpin serta regim yang korup yang menguasai negara Malaysia ketika ini.

    ReplyDelete
  8. Cerita Malaysia kini tak boleh di percaya pun ,terlalu banyak putar belit, ambil cerita tahun lepas dalam loporan Malaysia kini ITU tak penah sebut syarikat shell company.
    Kalau maklumat ITU jatuh ketangan amerikan yg kami pelik nya jabatan amerika boleh pulak tuduh shell company terbabit sama entah wujut atau tak wujut shell company yg di cakap oleh doj itu. Jurucakap doj Cukup meragukan dia sebut shell company terbabit sama. kalau ikut laporan 1mbd di PAC tak penah menyebut shell company.

    Aku sendiri pelik,apa yg sedang dimainkan dengan Khairul Azwan Harun, apa sedang dimainkan oleh nya atau pun ADA kepentingan diri.

    Pasal Gani Patail saya menang tak percaya dengan dia dah lama sebab dua kes besar dia uruskan
    1)kes pulau batu putih
    2)kes kalimah allah.
    'tapi tak mungkin dia terbabit. Walaupun Gani Patail itu orang tun m elok pun dia behenti dua bulan lebih awal dari persaraan dia Dan elok pun tak sambung kontarik dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. DEDAKMAN ITU , dimerata-rata blog yang "saheh" kau masuk . Too bad DEDAKMAN ITU , blog blog "saheh" tak makan DEDAK . Jadi kata-kata DEDAKMAN ITU ibaratkan menabur garam di laut .
      POWER betul DEDAK Ah Jib Gor . Sampai jadi SEWEL DEDAKMAN ITU.
      kesian

      Delete
  9. Saya rasa siKhairul Izwan ni sengaja letak kepala kat tali gantung dah ni....

    ReplyDelete
  10. kita tgk la sapa yg kena yg bersalah tetap bersalah tak kira lah di pihak yg mana..jgn jd mcm guan eng dah kena dakwa masih nak spin..

    ReplyDelete
  11. Mungkin mereka berbincang bagi mendapatkan kepastian pekara yang berlaku supaya terserlah lebeh lagi,usul mungkin mengatakan "mai kita saman mereka bertiga ini lebeh banyak kebenaran akan terpancar" semua angkat tangan bersetuju dan 2nd man buat laporan polis.Sekarang rakyaat Malaysia terlalu dahaga dengan apa yang sebenar berlaku dengan 1MDB ini.Najib tutup mulut rapat hanya orang lain menjawab.Mungkin cara ini lebeh berkesan dalam pendapat mereka.Jadi fikirlah siapa yang ingin meng......? berkaitan pekara ini.Naik kapal terbang bawa beg banyak-banyak,apakah isinya?.Ini semua menjadi persoalan dan fitnah dalam hidup Rakyaat Malaysia.Baik juga apa yang dilakukan oleh mereka.

    ReplyDelete
  12. Andaian sahaja
    KJ memang pandai baling batu sorok tangan
    Dalam umno menjadi perkara biasa org atas suruh org bawah dan janji
    Jika berjaya mesti ada upah samada kebendaan ,jawatan,kuasa atau memberi kebebasan jika ada rasia yg di pengan,,
    Jika kita nak lihat hadapan kita harus lihat sejarah(belakang) insyaall fitra kehidupan akan memberi kita pandangan hadapan yg jelas,,
    Lihat sejarah KJ lihat sejara Zahid. Fikirkan
    Lapuran yg di buat hanya sesuatu kuasa untuk mempercepat kan proses
    Kejatuhan PM Najib yg sedang kalut,,
    Permuda berhara Zeti, Ghani dan Abu Kasim akan dapat cepat telanjang kan PM jika mereka di siasat,,, biasalh perpatah melayu berkata,,
    Kapal berlangar ikan Yu kenyang,,
    Jadi laga kan lah mereka mana tahu rezeki KJ dan Zaid,,
    Jika Zeti,Ghani dan Abu Kasim di heret mana perginya IGP kita yg sama satu pasukan

    ReplyDelete
  13. Pastikan jika PM tertonggeng ,KJ Zaid dan beberapa org lagi turut tertonggeng
    Jika tidak dan jika salah langkah kuman yg ada akan terus membiak dan dah menjadi biasa dgn ubat,, jika perkara ini berlaku negra akan berpernyakit yg lebih teruk dan sukar di rawat,, fikir kan

    ReplyDelete
  14. KJ kena main game gentleman. Inilah politik!!

    ReplyDelete
  15. Nak publisiti la tu. Kan sekarang semua tahu siapa Khairul Azwan. Zaman sekarang, bukan hero saja menang, penjahat pun boleh menang juga

    ReplyDelete
  16. drama yg membosan kan, bila la nk smpi penghujung,

    ReplyDelete
  17. Ambo memang tak kenan dengan KJ apabila dia mengambil Regina Lee, bekas wartawan Malaysiakini dan penyokong DAP sebagai setiausaha politiknya. Memang tindakan bodoh kerana memang nampak jelas anak2 muda bukan Melayu yg ramai menyertai 1M4U dan pelbagai aktiviti untuk belia. Aktiviti2 belia dimonopoli petugas2 Cina kebanyakannya. Memandangkan peratusan Melayu melabihi 50%, kenapakah bilangan Melayu yg hadir untuk aktiviti KBS agak kecil berbanding peratusannya. Dan juga KJ tak bimbang ke yg segala rahsia politik Umno diketahui oleh musuh Umno. KJ sepatutnya groom pemuda Umno dan bukannya mengambil risiko mendedahkan Umno kepada musuh. KJ ni menyusu kera dihutan, sementara anak di rumah mati kelaparan

    ReplyDelete
  18. Hidup Zahid. Hidup Khairi. eh Khairul pun nak hidup juga. Maksud nya kena fikir lah sendiri.

    ReplyDelete
  19. doa rakyat dan orang yang teraniaya dimakbulkan tuhan.. semakin hari semakin jelas tuhan tunjukkan keburukan pemimpin negara yang menipu rakyat. Kata kata dan tindakan mereka semakin bercelaru sekarang seperti manusia blur yang tidak mampu berfikir lagi. apa yang dirancang serba tak kena..

    ReplyDelete
  20. Anak tiri najib @RIZA AZIZ ada membuat filem yg bertajuk" DUMB AND DUMBERS TOO" ini membuat para2 menteri dan pengikut najib berebut membodohkan diri mereka mempertahankan Najib supaya dapat di ambil menjadi pelakon watak "Dumb and Dumbers too part 2"
    Terutama sekali yg ada menceroboh di blog Tan Sri ini..
    saya fikir mereka2 ini layak di ambil untuk watak tersebut bersama2 Ahmad Maslan, Salleh Keruak ,Rahman Dahlan, Nasri Aziz, Azalina tomboy dan Yeuku Adnan..
    Memang kelakar dan lucu kalau mereka ini dapat berlakon dalam filem tersebut yang akan di kelusrkan oleh GRANITE PICTURE..

    ReplyDelete