Sunday, 6 March 2016

ALU-ALUKAN MUHYIDDIN TAK KELUAR PARTI TETAPI MAHU DIPECAT

  1. KENAPA KHAIRY TIDAK KEHADAPAN?
  2.  
  3. DARI TWITTER


  4. Ketua Pemuda Umno Wilayah gesa Muhyiddin kembali kepangkuan Umno.Ketinggalan zaman. Bukankah Umno nak buang dia. Ketua Pemuda Umno yang tidak updated dengan maklumat dan tidak dapat membaca politik. Inilah taraf politik pemuda UMNO sekarang.
  5.  Mar 4
  6. Kata Hishamuddin,Mahathir bukan negarawan kerana kerjasama dg pembangkang.Awak anak derhaka Umno minta maaf selepas julang keris simbol bendera Umno. Inilah kewibawaan bakal Perdana Menteri Malaysia.
  7. Ada dua masjid di Onan Road Geylang Serai Singapore ;Masjid Taha ialah Masjid Qadyani,Ahmadya.Sebuah lagi yang merupakan tempat peribadatan orang Islam ialah Masjid Khalid.Keduanya terletak berhampiran di jalan yang sama . Jangan terkeliru. Sembahyanglah di Masjid Khalid.

  8. Sendirian di Spore.Sembahyang Zohor di Masjid Khalid Geylang.Seorang temui saya katakan wajah saya seperti datuknya.Namanya Syed Mohd Barkhiaq. Dia sangat gembira dapat bergambar bersama saya.Pernah lihat saya di Jakarta bersama keluarga lama dahulu tetapi katanya malu nak tegur.
  9. Straits Times Spore di bawah tajuk MAHATHIR GATHERS FOES TO PUSH FOR NAJIB OUSTER,menyiarkan analisis yang membuat konklusi:This is very strange group of people.Could shakeup politics in South-east Asia's third biggest economy.
  10. Dengar khabar P. Raya umum M'sia akan diadakan lebih awal utk tamatkan krisis politik.Tunggu Sarawak.Apapun ini Penyelesaian terbaik.
  11. Shabery Cheek kata Anwar Ibrahim akui dakwaan terhadapnya dg sokong Mahathir. Logik politik ini diatasi oleh kepercayaan rakyat bahawa Najib lebih kotor lagi.
  12. Pemuda Umno kesal tindakan Tun bersekongkol dg pembangkang tetapi bukan suara ketuanya Khairy Jamaluddin,hanya suara pondan2nya.Pemerhati -pemerhati politik heran kenapa Khairy sendiri tidak menyatakan sokongan dalam soal penyingkiran Muhyiddin dan juga Mukhriz.Analisis mudah: mencari jalan selamat sebelum terjun.

  13. pe
  14. Pemimpin-pemimpin besar Umno alu- alukan Muhyiddin dan Mukhriz tidak keluar parti tetapi akan alu- alukan bila keduanya dipecat kerana sertai deklarasi tuntut Najib berhanti. Politik kuda kayu.
  15. Tajuk utama Berita Harian Spore hariini MAHATHIR GABUNG DG ANWAR.Dia menunaikan pegangan dan kepercayaannya tiada musuh kekal dlm politik.Benar-benar political animal.

37 comments:

  1. Datuk...skrg UMNO hanya tinggal nama tanpa roh kewujudannya. Bukan pasal parti tu bernama UMNO maka ia dianggap wadah perjuangan dan boleh dimonopoli oleh individu tertentu. UMNO hanya la menjadi wadah sekiranya disertai roh UMNO yg ada dijiwa setiap yg menentang Najib skrg. Maka jgn la ingat memecat sesiapa yg menentang memberi kekuatan kepada parti yg hanya tinggal nama tapi tak memberi erti kepada sesiapa.

    ReplyDelete
  2. Salam Tan Sri,
    Saya, keluarga, adik beradik and semua kawan kawan tidak pernah pangkah selain drp UMNO dan BN but not for Coming election. Kami semua tidak akan undi umno and BN lagi kecuali Najib and seluroh MT and Kabinet bongongnya letak jawatan...masih tak terlambat lagi ortherwise UMNO hanya akan tinggal kenangan saja. la nie, anak anak kalih chanel TV bila ada gambar Najib....and kami dah tak tengok TV 3 Suku dah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya juga penyokong umno dari dulu.... tapi dah rasa tak sabar nak tunggu pru14. sekali pun najib berhenti saya tidak akan beri undi pada bn lagi. hati teramat marah. tiada dedak yang boleh melembutkan saya.... kecuali jika Tun Mahathir kembali memimpin umno

      Delete
    2. Tun m bukan seperti presiden Putin masih sihat dah kuat tun m engan terima Cara pentakbiran baru.
      Aku undi bn aku tak benarkan Malaysia INI jadi negara LGBt Rome demokasi Ada faham

      Delete
  3. Anon
    02:52

    Adalah kurang cerdik bila beranggapan apa yang ada dlm fikiran dan kepala otak kamu itu juga lah yang sepatutnya ada dlm fikiran dan kepala otak semua orang.Ini lah pemikiran yang ada pada Anwar Ibrahim...Lim Kit Siang bah kan Tuan Guru Haji Hadi sebelum mereka sendiri yang menguburkan idealisma ciptaan mereka!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awak pergilah jalan-jalan naik basikal atau motor keliling pekan dan kampong - tanya at random orang yang awak jumpa, mereka nak pangkah Umno/Najibkah dalam PRU14.....????
      Ini cara nak cari jawapan yang betul, otherwise awak duduk
      dalam gua seorang diri dengan menyangka dunia tak pernah berubah!

      Delete
    2. Tak yah panggil tuan guru Hj hadi la..panggil hadi awe cukup.perangai tak mcm guru pun...sama tahap umno je Otak dia..

      Delete
  4. Assalamualaikom Tan Sri,

    Didalam UMNO sendiri makin tidak jelas siapa yang boleh menggantikan pucuk pimpinan mereka.Mereka tiada keupayaan untuk memikirkan perkara itu.TS Muhyiddin dan Dato'Mukhriz pasti ada sabuah harapan bagi menyelamatkan UMNO dari karam terus.Siapa yang berani pecat pasti menanggung padahnya..

    UMNO parti keramat melayu patut di baik pulih tapi ketaksuban terhdp kepimpinan PM menggelapkan hati,mata dan perasaan.

    Satu dunia tahu telah ada kepincangan dalam UMNO dan UMNO semacam tidak ada CLASs lagi.Sampai sekarang siapa yang nk bagi jawapan tentang persoalan yang tidak pernah terjawab bahkan ianya di biar berlalu begitu sahaja ,tanpa jawapan yang pasti..sampai bila dan jika ditanya oleh masyarakat dunia..mereka semua akan berkata ..ini tidak sepatutnya berlaku.

    Rakyat di biarkan memikir satu persatu persoalan yang timbul ..di biarkan menangung bebanan hutang negara dan terkini terpaksa budget sana sini.Jika TSM dan DM keluar siapa lg harapan melayu tulen.kalau ada lagi.. kita bersyukur tapi kalau tiada ..., pepatah Hang Tuah tidak berguna lg."Tidak kan hilang melayu di dunia".

    Melayu yang berjiwa pejuang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Di zaman najib orang lawan bos Masih disimpan walaupun dia jadi dun atau pun ahli,cuma orang langgar kesalahan besar je akan di buang.
      Macam INI di zaman tun m siapa lawan bos dia akan disingkirkan Dan di malukan. Berfikir lah ia, orang fanatik akan berfikir orang ITU berbetul. Macam INI dulu aku penyokong tun m sejak tun m berpakat dengan DAp aku langsung tak sokong tun m itu ,tindakan dia salah, aku mula2 aku tak percaya APA di cerita kan orang tertentu tun m menyebabkan Penang, Kedah selangor jatuh ke pembangkang disebab kebencian pada pak lah dengan mengunakan kroni cina dia bagi menjatuhkan pak lah jadi maknanya betulah itu, Sekarang telah terbongkar satu persatu sikap tun m Cuba gunakan kroni cina dia untuk jatuh najib mengunakan dap. Tun m akan terima balasan akibat pengikhanatan umno. Ingat disebab kebencian tun m akan memakan dirinya betul kata peribahasa mereka marah nyamuk, kelambu dibakar. Manusia jenis APA tun m INI, menbina kemudian nak musnahkan APA dibina, tun m akan musnahkan simbol dia bina sendiri disebab sombong Dan marahkan seseorang

      Cuba lihat rizab Dan hutang negara lepas tun m letak jawatan Dan ekuati bumiputera 20% jatuh ke 16% INI kekehenbatan tun m ITU. Tun m dipaksa oleh mt umno dan bekas veteran suruh dia letak jawatan disebab ekuati bumiputera jatuh Dan menbiaknya kroni bailout Dan kroni cina itu. ahli umno cakap halang tun m letak jawatan dia silap ahli mt hanya berpura2 menagis. Tun m telah terkanan akbat kegagalan dasar 30% ekuati bumiputera Dan rizab negara jatuh disebab percaya pada Anak didik dia anwar itu
      Orang gagal perjuangan asal dia tak layak di gelar negarawan Ada berfikir untuk APA dia menulis buku malay dilemma sedangkan dia gagal menperjuangkan APA dia tulis dalam buku itu sedangkan dia sendiri di beri peluang 22tahun tapi dia menpersia-siakanya

      Delete
    2. Kau auta saja,tulis panjang lebar tapi dusta belaka.Orang macam kau adalah hipokrit,sebenarnya kau tak pernah menyokong Tun pun.Kau suka kepada pemimpin korup sebab kau juga suka rasuah.

      Delete
    3. Wahai anon 12.54.

      Kesian awak sendiri membuka pekong kebodohan diri anda. Kalau tak tau fakta jangan pandai2 buat cerita.

      Awak ni lebih bebal dari Crime Minister Mohd Najib.

      Cermin2kan muka anda.

      Delete
  5. Alhamdulilah Tan Sri,biar mati kita berjuang dari mati katak.Bagi pengampu buatlah penilaian dalam perjalanan politik anda,jangan tukar haluan cara pengampu bila kapal mendapat kapten baru.

    ReplyDelete
  6. Taktik simpati Cara guna sama macam anwar diri dipecat kemudian mana2 golongan fanatik Dan golongan simpati akan menyokong muhyiddin INI. gunakan oleh anwar dulu 1997 'tak akan zam tak faham

    Sebab ITU umno tak pecat muhyiddin itu ,umno nak jadi dia tunggul kayu 'jadi dia bijak dia akan pecat diri dia seperti tun m. Tun m gunakan taktik simpati dengan pecat diri dia sendiri jadi biar dia bising luar Sana dengan golongan protun dia, jadi dalam kesilapan tun m dia gagal ambil simpati Dari ahli umno lain sebab dia tak pecat jadi tun m hanya harap protun Ada dalam umno ITU tapi umno bertindak bijak tak kan menbiarkan puak protun bermaharajarela seperti zaman pak lah di mana dia gagal atasi puak protun itu .

    ReplyDelete
  7. Umno semakin sakit dan lemah ,

    Kerana,

    Diwarisi oleh pemimpin pemimpin lemah dan bermaslah,
    dibebani dengan skandal RM2.6 billion ,hutang skandal RM42 billion 1MDB yang dicipta oleh satu orang yang nak menyeleweng,di budayakan sindrom ahli tak boleh mengkritik dan menegur pemimpin yang menyeleweng malah lebih baik ahli ahli membisu,budaya menerima habuan menjadi keutamaan dan hilang budaya akhlak mulia dan perjuangan bangsa hanya perjuangan untuk memperkasakan pemimpin.

    Umno semakin lemah dan menuju keakhir hayat....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau semua scandal tun m pun tak layan, Cuba bayangkan scandal tun m berada dalam zaman Sekarang tun m, dah tentu tun m kelangkabut nak bagi penerangan. Yg aku dengar tun Cuba alih pandangan ,APA bila dia Tanya masalah penyelewangan berlaku ketika dia mentakbir. Aku masih ingat lagi ketika ketika wartawan Tanya masalah scandal kowangan dia hadapi 'dulu orang cakap dia dulu orang cakap saya Ada Bini cina di Singapore, kalau taktik sama tun m jawab ia dah tak berkesan pada rakyat

      Kalau tun m berkuasa zaman Sekarang aku rasa perbagai cerita lamakan di keluarkan kalau segala bukti akan keluarkan antara benar atau palsu mati tun m menjawab. Sekarang alam cyber bukan lagi alam Surat kahbar boleh tun m tutup guna aktar Ada dengan beli Akbar Ada dimalaysia Dan menakutkan media . kalau zaman Sekarang media antarabangsa boleh bodohkan Rakyat kita,jika tun m berkuasa pada zaman sekaran ,Aku rasa tun m mati katak menjawabnya

      Kalau ikut tun m dah hadapi tiga krisis ekonomi Ada ke dia letak jawatan sila berfikir ia. Mahyiddin tak boleh buat kerja ketika dia bagi tangjawab projek nfc lembu Dan 1bestari dia gagal ,adakah orang macam INI nak dipilih oleh tun m ITU

      Delete
  8. Saya sarankan Pemuda lebih kerap buat program kemasyarakatan dengan rakyat, seperti mengayam, menjahit, memasak, menggubah bunga, dll. Sesuai sangat dengan tahap kejantanan Pemuda sekarang.

    ReplyDelete
  9. Pasal umno ni, perasaan meluat saya dah capai tahap "peduli apa aku, mampuih pi laa".

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pergi baca dekorasi tun m ITU, Rakyat menbacanya pening kepala nak menbacanya. Dekorasi ITU dipenuh dendam bukan selamat malaysia.Cara dekorasi dibuat bukan Cari kebenaran Dan bukan selamatkan malaysia. Dekorasi ITU untuk peningkan Rakyat menbacanya, kalau buat dekorasi tulis lah Straight to the point baru orang faham.

      Mungkin Ada orang boleh ajar tun m cara buat dekorasi yg difahami oleh rakyat

      Delete
    2. Hang patut jadi PM.Ejaan pun tak betul.Hari ini, untuk menjadi seorang PM anda tidak perlu bijak.Ada tukang buat karangan disediakan.Zaman kerajaan tahu segalanya sudah berakhir.

      Delete
    3. Tahap Pmr ni. Dekorasi dan deklarasi pun tak tau beza..patut dia cakap tak paham 'dekorasi' tu, Pmr level rupanya. Apa nak heran, jibby akan pilih sapa saja yang sanggup makan dedak utk sokong dia. Sebab tu dpt penyokong tahap tu ja. Hahaha..

      Delete
    4. He.he.he Sana aku tulis aku dekorasi untuk tun m tanam pokok dekat pakatan haramjadah dia buat sebab tun nak hias bilik pakatan haramjadah ITU doko2 dia ITU he.he.he , jawapan mudah aku tak akan tulis deklarasi sebab ia hanya di persetujui oleh dap Dan NGO dibawah dia, dia tak persetujui oleh semua dun pakatan haramjadah dan rakyat pun tak setujunya. sekian terima kasih

      Delete

    5. 00.25

      Kau putar la macam mana pun.

      Bangang tetap bangang jugak.

      Ayat macam orang terencat akal.



      Delete
  10. Macam INI kepada para peminat blog zamkata Cuba baca dekorasi dibuat oleh tun m bersifat dendam Dan penuh putar belik kalau orang biasa baca pun tak memahaminya, point untuk memahami kelam kabut, macam orang nak sokong dekorasi ITU
    Korang baca dekorasi ITU dengan betul2, aku nak tanya INI dekorasi ITU untuk Cari kebenaran ke? Atau di penuh dengan dendam.

    baca betul2 APA aku bagi blog Malaysia kini milik pembangkang itu

    https://m.malaysiakini.com/news/332737

    ReplyDelete
  11. Dah sampai masanya pejuang pejuang tegar UMNO, tubuhkan parti baru, dan bentuk gabungan baru. Mungkin itu saja jalan penyelesaiannya.
    UMNO kelihatannya dah sampai di hujung usianya.

    ReplyDelete
  12. Tun M dan gang ANC dah sampai klimak .
    Dalam keadaan desperado Tun M lakukan The Parade of sex minded citizen ...
    Mat Sabu aka Normah.
    Stopa.the Spender .
    Azmin the Toilet sucker Star..
    Ambiga the LGBT specialist ..
    LKS the extremist rasis ( Tun M kato yo).

    Apo nak dikato ...
    Dunio kato poi , kubur kato mari ...

    Waghih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. PAS dan PKR adalah kafir.

      Delete
  13. Sejak kalpa Singh tak Ada' dap bercelaru, Anak harapkan Anak kalpa Singh tak boleh harap, lagi dia orang sebuk dengan kes mh370 untuk kekayaan keluarga kalpa. Dap semakin hari semakin bercelaru jadi terpaksa pergunakan tun m Dan Anak dia,bagi aku tun m pasti akan gagal jatuh najib seperti dia gagal jatuhkan tunku.sori Umno tak sampai penhujungnya seperti parti semangat 46. Ingat onn jaffar penah pecat diri dia sendiri Dan menbina parti dia walau pun dia banyak berjasa dengan orang melayu tapi dia tinggilkan perjuang dia bina, akhir diri dia dikecewakan.
    Dari zaman onn jaffar hingga ke zaman najib, umno tak akan mentempat orang lari Dari perjuangan asal dia.
    Tun m seoleh2 lupa dengan perjuang asal dia, tun m mudah lupa sajak dia buat tapi melayu tak lupa APA tun m kata kan

    ReplyDelete
  14. Salam Tan Sri.

    Umno dibawah Bugis HZ dan Jawa Tok2 serta Penjilat2 Tegar bukan lagi berjuang kerana Bangsa.. Ugama dan Negara ..Tetapi kerana Kuasa...Kedudukan dan Duit.

    Bangsa sendiri telah terang2 dipermainkan.
    Manakala Ugama pula dijadikan 'Alat' mudah untuk mengikat dan meraih sokongan Bangsa.

    Perjuangan mereka (Penjilat2 Ketua Bahagian MT dan Menteri2 dikabinet)adalah untuk memgekal kedudukan Bugis selamat 'Status Quo'dan mereka juga kekal selamat.

    Perjuangan apa yg begini?
    Ugama mana yg mereka pakai?

    Sebab Ugama Islam tidak menyokong
    Ketua yg korup...kaki bohong....tidak amanah dsb.

    Justeru itu sama2lah kita memberi sokongan kpd Tun...Muhyiddin dan Mukhriz dlm kerja2 mereka untuk menjatuhkan Penyamun2 bangsa dan Perosak2 Ugama sebelum menjadi semakin teruk lagi.

    Mananya suara2 Ketua Cawangan Umno yg hampir 20ribu org?
    Adakah anda masih takut?
    Atau memang suka hidung dicucuk oleh Ketua2 Bahagian masing2 hanya kerana imbuhan yg tidak seberapa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahai anon 1:12 .

      Itu soalan sekolah tadika tu ...
      Takpo biar den jawab ...

      " Perjuangan apa yg begini "

      Jawapan ..
      Tum M nak tubuh The Council of Elders dgn dio jadi defacto leader . PM kono repot kek dio.

      " ugama mana yg mereka pakai "

      Jawapan ...
      Tun M bersekongkol dan nyokong Ambiga the LGBT's.
      Tun M bersekonhkol dan nyokong Mat Sabu @ Normah dgn fahaman Shiah dio ...
      Tun M bersekongkol dgn LKS the extreme rasis untuk tutup jakim.

      Dah jelaskan ...
      So nyucaplah syahadah ...

      Waghih.

      Delete
    2. Alahai anon 1:12 .

      Itu soalan sekolah tadika tu ...
      Takpo biar den jawab ...

      " Perjuangan apa yg begini "

      Jawapan ..
      Tum M nak tubuh The Council of Elders dgn dio jadi defacto leader . PM kono repot kek dio.

      " ugama mana yg mereka pakai "

      Jawapan ...
      Tun M bersekongkol dan nyokong Ambiga the LGBT's.
      Tun M bersekonhkol dan nyokong Mat Sabu @ Normah dgn fahaman Shiah dio ...
      Tun M bersekongkol dgn LKS the extreme rasis untuk tutup jakim.

      Dah jelaskan ...
      So nyucaplah syahadah ...

      Waghih.

      Delete
  15. pemuda umno memang suka sangat keadaan begini.. kalau presiden kuat sangat pun tak seronok jugak.. buat letih badan saja.
    najib dalam keadaan terdesak yang besttt..presiden nak sokongan atau undi terdesak kena bagi dedak lebih bila dimntak..masyuk pun lebih..undi belum tau..

    ReplyDelete
  16. Kalau lulus takat LCE/SRP , memang tak tau baca, dan tak akan faham Deklarasi Rakyat.

    ReplyDelete
  17. RAZLAN should first REPENT !

    I am bewildered by this upcoming FT Umno Youth chief into Najib's Council of Generals. His statements somehow lack common sense or perhaps we are not reading his statements in accordance with his sense, not sure if they are common or uncommon. So let's decipher his sense: -

    1. Perhaps could it be that TSMY needs to be sacked and then he is to repent and come back begging to Najib to rejoin Umno ?

    2. Does Mahathir need to remain in Umno and work with Umno members to come out with an Umno Members Anti-Najib Declaration instead of the Citizens Declaration ?

    3. Do TSMY and Mukhriz ensure that they continue to remain in Umno so that the MT can wield their power and sack the duo for supporting Mahathir ?

    4. Must all the Citizens of Malaysia support the Prime Minister, be a Yes Man and respect him regardless of what he does ? Must the PM demand or earn respect ?

    And finally, who are you Mohd Razlan to "advise" TunM, TSMY and Mukhriz who have contributed so much more than you in Umno, BN, the Government of Malaysia and the Rakyat ?

    So going by your common sense now, I want to ask you the following: -

    1. Is it perfectly okay to demand Tun AA Badawi to quit in 2008 but not Najib now ? And where were you back then ?

    2. Were you supporting Badawi who is the PM and President or were you supporting Najib ?

    3. Didn't you tell Najib, TSMY, Mahathir, Mukhriz and so many others to respect Badawi as the PM, Umno President and Head of BN then ? Why now Razlan ? Had you no respect for your PM then but so much now ?

    So Razlan, you repent first before asking others to do so ! COMPRENDER (FAHAM) RAZLAN ?

    As for Hishamuddin, could blood be thicker than grease ?

    ReplyDelete
  18. katakan Najib turun , katakan BN kalah ( UMNO tersungkur )..

    maka, cuma ucapan tahniah setinggi kinabalu pada semua bangsa melayu, tahniah pada PM , pada Mahatir, pada mukhriz, pada muhyiddin, pada para blooger batu api , pada pengundi bangsa melayu, pada kakitangan yang berkerja seolah mahu BN kalah , pada semua yang telah menyumbang bakti melingkupkan UMNO , nama kamu akan tercatat dalam sejarah sebagai pejuang yang berjaya membunuh dan mengkafankan UMNO .

    Bangsa melayu pun dah muak dengan kekuasaan melayu, orang melayu pun dah jijik mengaku melayu, oleh itu apalah salahnya beri tampuk pemerintahan melayu itu pada bangsa pendatang cina ! serahkan tanah melayu ini pada cina , ya ..cina lebih rajin, lebih tangkas berkerja, lebih jujur, lebih berkerja dari bercakap, melayu ini apalah sanggat, bab pantun syair gurindam kayangan angan2 mat jenin melayu memang pakar.

    saya sokong kita bakar seluruh rumah dan isinya untuk bunuh sekor nyamuk, puas hati , nyamuk pun mati rumah pun hangus , padan muka nyamuk tiada rumah utk bergentayangan hisap darah , biar semua mati puas hati ..

    kita jahanamkan bangsa melayu ini , melayu dah puas sebagai ketua, sekali ini kita serahkan segalanya pada bangsa lain pulak , apalah salahnya sesekali kita berlakon sebagai pengemis ditanah sendiri,
    cerita filemya ialah, melayu jadi hamba ditanah Melayu,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anon8:59,
      Sy setuju dgn awk. Melayu ni xtau bersyukur terutama penjawat awam. Zmn najib lah penjawat awam bergaji bsr dr zmn tun. Bg dap perintah, kit siang dh ckp, 50% penjawat awam akan dikurangkan yg rata2 org melayu. Ingat tun boleh tolong ke?

      Delete