Tuesday, 13 October 2015

BAHAYA BESAR KERJASAMA PAS PERKASA

Twitter:

PENYOKONG AKAN TINGGALKAN UMNO PADA NAJIB DAN ROSMAH



Gambar Malaysiakini
  1. Perkasa Pas mulakan kerjasama politik. Alternative politic Melayu Islam yg meyakinkan.Penyokong2 Umno akan tinggalkan Umno pada Najib dan Rosmah.Peristiharan ini mengejutkan semua pihak dan di luar jangkaan.Semuga Tun Mahathir,Tengku Razaleigh,Muhyiddin Yassin,Shafie Afdhal istiharkan sokongan. UMNO mulai menghetongkan bahaya kerjasama ini.

  2. Usaha sedang dijalankan pula utk runtuhkan integriti Zeti Gavenor Bank Negara. Tandatangannya di wang negara akan tercemar menambah kecederaan kepada ringgit yang sedang jatuh. (lihat Rahman Dahlan serang Zeti di bawah)
  3. Inilah dua Instant Selebirti Sabah yang sekarang berada di puncak populariti samaada disukai atau dibenci ?
  4. Bila Tun Mahathir kecam tahanan Khairuddin dan Chang bawah SOSMA barulah AG nak jelaskan.Cekapnya pemerentahan Najib


  5. AG kata Khairuddin dan Chang tak didakwa bawah SOSMA tapi itulah fahaman umum bila Instant Celebrity Sabah Rahman Dahlan bela Sosma lebih baik dr ISA dlm tahanan kedua orang itu
  6. Perintis tahanan Sosma beri syarat Najib pasti MENANG kerana Sosma lebih baik dr ISA tepati kata Instan Celebrity Sabah Rahman Dahlan
  7. Utusan terkejut Muhyiddin dan Shafie di sidang akhbar Tun.Akan menyusul banyak lagi tapi nanti siarannya macam bukan berita mengejutkan
  8. Sebaik sahaja menjadi PM Dr. Mahathir bebaskan 21 tahanan ISA dan tahanan operasi lalang singkat aje,bukan utk kepentingan dirinya. Apa yang Celebrity Sabah tahu? Jgn jadi daki.
  9. Syed Ali Ketua Bhg UMNO Cheras bimbang jika Umno hilang kuasa.Orang dah biasa dg cakapnya yang berdegar2.Hipokrasi:satu muka utk Najib satu utk Mahathir.Muhyiddin dah di pecatpun awak masih tidak menunjukan sikap tegas demi untuk survival diri. Tengoklah diri sendiri sebelum bercakap. Diantaranya kerana banyak ketua bhg macam inilah akan sebabkan UMNO hilang kuasa.
  10. Rahman Dahlan dakwa Muhyiddin Yassin yg dorong BN MP sokong Sosma.Betullah tu tapi dia tak sangka bila dia diluar orang Umno sendiri akan jadi mangsa
  1. Tidak ada siapa yg tak sangka tangkapan Khairuddin dan Chang bukan bawah Sosmo.Itulah rujukan media kecuali sesudah AG jelaskan.Salah siapa?
  2. Sosma sekarang kelirukan rakyat dg berbagai tafsiran.Jika terus pakai ISA tak timbul masalah.Kebijaksanaan Najib nak staraf demokrasi US
  3. KPN:Police still probing 1MDB (MK).AG: Tiada keperluan semak semula 1MDB(UM).Siapa lebih berkuasa.Public sudah boleh jangka keputusan.

MENTERI UMNO DAN PEGUAM NEGARA SEPAKAT PERTIKAI ZETI
A government minister has taken aim at Bank Negara governor Zeti Akhtar Aziz for giving the impression that 1MDB had violated the Exchange Control Act 1953.
Urban Wellbeing, Housing and Local Government Minister Abdul Rahman Dahlan claimed that this was despite it not being the case.
"So it seems 1MDB did comply with Bank Negara's requirements.
"Why did the Bank Negara governor give us the impression that 1MDB broke Bank Negara rules and regulations?" he said in a Twitter post today.
"Bank Negara is a respected institution. Reckless accusations are not helping its integrity which by the way the governor told us must be protected," he added.
Abdul Rahman said this after Attorney-General Mohamed Apandi Ali earlier today rebutted Bank Negara's claim that 1MDB had provided inaccurate or incomplete information in its application to move US$1.83 billion overseas.
"Thank you to the attorney-general for clarifying that 1MDB indeed followed procedures and did not break any law as claimed by the governor of Bank Negara," Abdul Rahman said in follow-up tweet.
Apandi said omission of documents by 1MDB was not its fault as Bank Negara did not request for the necessary information.
Bank Negara to respond
Bank Negara had made the accusation after the attorney-general refused to prosecute the case.
Previously, anonymous blogs had been set up to attack Zeti, accusing her of being part of a plot to topple Prime Minister Najib Abdul Razak.
Najib is fending off calls to resign amid several investigations into the presence of RM2.6 billion in his personal bank accounts as well as probes into his brainchild 1MDB.
When contacted on the attorney-general's comment, Bank Negara said it will be responding in due time.
"We will provide information on this, in due course, when our administrative action is finalised," a Bank Negara spokesperson told Malaysiakini










13 comments:

  1. Tan Sri Dr Zeti keturunan bijak pandai berhemah, tidak banyak kata tapi banyak pikir dan tidak mudah gelabah dalam menberi reaksi. Ada pula PhD in Economics dan banyak terima pengiktirafan dunia.

    Setakat AG, rahman dahlan dan said keruak yang jd pembela PM, tak luak pun Zeti. Ramai mendoakan Zeti !

    ReplyDelete
  2. Saudara Zam

    Giving false information to any institution for that matter constitutes a crime. Those giving false information, filling in wrong information in forms or has any intention to cheat to obtain or to get things done have obviously committed a crime. And action can be taken against the offender. There is no clause in law to say that those who have cheated by falsifying information have not committed a crime.

    Take for instance, a person falsifies his documents and state wrong information in his application form to get a job or enter university, he is committing a crime. And thus he can be charged for a crime committed. Even a first year law student knows this.

    In this matter, BNM has done the right thing. Reportedly, they discovered after perusing the information given by 1MDB and coming to know to where the money actually flowed to, there was a case against the latter. I'm sure BNM has been furnished with more information and evidence from foreign monetary bodies to this effect that they have no disclosed to the public.
    .
    And what is more crucial here is that the rakyat wants to know what actually happened to the money that flowed to the foreign entities. Allegedly, it went into other bank accounts. And this must be made known to the public.

    Just be truthful. This is not a small amount of money. It involves the rakyat's money - the taxpayers.

    ReplyDelete
  3. Apa heren nya tun m dari 2.50sen turun pada 3.80sen =1.40sen jatuh
    Najib 3.80sen turun pada 4.21= 41sen jatuh
    Duit usd amerika dulu setaraf dengan emas sekarang hanya bergantung pada arab dan asian mengunakan nya.
    China pun boleh naik turunkan wang dia sesuka hati dia
    saya ingat lagi semasa anwar jadi menteri kowangan duit kita sampai 1 usd tukar 4.90 itu lah kehebatan anak didik tun m itu
    Yg penting rizab negara kadar export kita meningkat itu je

    Minta zam boleh masuk bertanding ,jangan cakap je letak orang lawan sama najib itu semasa pemilihan umno ada lagi 10bulan lagi, suruh kroni tun mahathir bertanding sekali lawan sama najib itu atau tun mahathir bertanding lawan sama najib tak apa ia dialualukan pun Baru pertanding itu menarik

    kami tak mahu undi istimewa blackout di buat zaman dr mahathir itu dan pepecahan umno 80an siapa kalah kena terima hakikat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukankah pemilihan UMNO ditangguhkan sehingga lepas PRU14. Begitu licik permainannya. Saudara baru keluar dari mana?

      Delete
  4. 03.36 satu lagi contoh penyokong Najib yang mengalami denial syndrome dan halucination serentak.

    Memang nak melingkup la UMNO kalau macam ni berterusan.



    ReplyDelete
  5. Saya setuju umno lingkup sebab baru boleh melayu yang cerdik dan rakyat lainnya boleh bernafas. Sekarang pemimpin umno bodoh2 belaka memimpin rakyat yang lebih cerdik. Itu pun rakyat yang 47% yang bakinya macam daki bak kata tuan blog.

    ReplyDelete
  6. Pemimpin pemimpin tahap kampong di dalam umno yang menjahanamkan umno. Kerana mereka lah, golongan middle class berpendidikan tinggi meninggalkan parti, kerana tidak mahu bertuankan pemimpin berotak 3rd class. Sedar tak Sdr Zam, tinggal berapa lagi melayu yang baca utusan, nst, tengok tv3 dan rtm? Bila PAS dan Perkasa buat join venture, melayu middle class amat excited. Kalau Amanah boleh join sekali...bagussss.

    ReplyDelete
  7. TS Zam ,
    Dahulu semasa zaman Tun M ,apabila pembangkang serang umno dengan tohmahan rasuah dan bermacam macam , saya akan cuba sedaya upaya menjawab segala romahan tersebut ,selalunya tomahan -tomahan ini mudah disangkal kerana ia lebih kepada kenyataan hearsay evidence , walau pun saya tahu yang memang ada ketua ketua bahagian dan pak menteri yang punya projek tapi saya pekak telinga kerana mengenangkan PM ketika itu jelas ada dinamika dalam pembangunan negara , bila masuk era pak lah hati ini mula memerontak kerana banyak kata kata hearsay terhadap pentadbiran beliau dan gelagat menantunya mula terserlah dan bukan hearsay lagi jadi saya ada konflik minda terhadap presiden umno dan PM ketika itu ,tapi kemudiannya pak lah berhenti , hati mula lega , datang si Najib , ingatkan konflik minda tamat rupa hujan gerimis ditengah hari yang hanya sementara , sekarang bukan konflik minda malah konflik habis satu badan kerana apa yang hanya hearsay zaman Tun M sudah tukar jadi kenyataan , sejak RM 2.6 billion masuk akaun najib yang disahkan beliau dan SPRM saya jatuh malu , campur pula dengan tindakannya memecat AG patail dan menangkap pegawai BNM dan SPRM yang menyiasat kes 1MDB dan menghalang semua siasiatan oleh task force serta melumpuh PAC semua ini untuk mengelak daripada dia dituduh menyeleweng telah mengesahkan bahawa parti saya umno memang dalam masalah dengan presiden yang macam ini dan parti ini dikira rosak membusuk dan sakit apabila ketua ketua bahagian ,pak menteri yang memenuhi kepimpinan parti ini telah mendedahkan keburukan dan kerosakan diri mereka apabila bertungkus lumus mempertahankan penyelewengan Najib ini ,jelas dan terang keburukan dan kerosakan yang disuarakan dulu sudah tidak boleh disimpan dan ditutup lagi .Saya takut mungkin ini la masanya allah swt nak tunjjuk kepada umum akan keburukan dan kejijikan yang ada dalam umno dengan tidak disedari oleh pemimpin pemimpin dan sebahagian ahli umno(sebahagian lagi ramai dah sedar) yang mabok dan berimankan jawatan dan wang , Sekarang keadaan semakin teruk saban hari , penipuan dan putar belit kenyataan sering dinyatakan oleh kuncu kuncu najib ini yang terdiri dari menteri dan ketua jabatan kerajaan yang masih bermimpi dan bersangka sangkaan yang majoriti rakyat adalah bodoh walhal merka sering ditertawa oleh rakyat kerana kenyataan bodoh , tahukah mereka TV 3 ,Utusan Malaysia dan blog blog pembodek kerajaan macam rocky bru sudah kurang pembaca dan penonton , Ini lah yang menghairankan saya kenapa orang orang ini yang nampak educated sudah macam mabok dengan najib adakah meraka pun terlibat atau teloq di picit oleh tangan gaib yang gempal.

    ReplyDelete
  8. KESELAMATAN Zeti wajib DIUTAMAKAN.Manusia yang gila kuasa sanggup membunuh.

    ReplyDelete
  9. Duit beribu ribu juta mengalir keluar ke Jho Lo dan rakan rakan. Ini soal negara dan nasional. Kenapa AG mahu memenangkan Jho Lo apabila perkara ini berlaku. Jika betulpun Bank Negara tak minta maklumat tentang Red Star syarikat Jho Lo, adakah bermakna AG dan Rahman Dahlan orang Sabah, setuju dan membiarkan? Sudah pasti jika Jho Lo tidak mahu maklumat sebenar mengenai Red Star diketahui Bank Negara. Tentu dia bagi yang minima tapi betul sebab dia berniat menipu Bank Negara supaya dapat salur duit ke Red Star syarikat dia.
    Cubaan Khairuddin adalah untuk mendedahkan pengaliran beribu juta dari 1MDB di luar negara. Apa salahnya kalau semuanya betul?

    ReplyDelete
  10. mana-mana pemimpin umno yang mensejahterakan rakyat wajib disokong dan didoakan selamat berkhidmat dan manakala mana-mana pemimpin atau bekas pemimpin umno yang khianat dan melebihkan kroni dari rakyat, wajib juga dinyahkan dan dipersilakan keluar dari umno....tanya diri sendiri...macam mano pendapat anda?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekarang mana ada mensejahterakan rakyat yang dok nampak sedang nazak memperbetulkan diri dan kantong sendiri adalah , kah kah kah.

      Delete
  11. Datuk Zam,
    Hadi Awang pada zaman dulu amat keras menyorak bahwa pemerintahan Dr. Mahathir itu sebagai dengan kekafiran pada Islam. Hari ini dia telah membuktikan pimpinan yang curang - berapat politik dengan kafir DAP - dan tergagal hingga partinya brrpecah belah. Maka mananya fatwa Sang Takfir Hadi Awang pada kecurangan dan kezaliman Najib Razak dalam pentadbiran negara?

    ReplyDelete