Tuesday, 29 September 2015

ANIFAH MARAH NAZRI CEROBOH WISMA PUTRA BELA DUTA CHINA

  • TEH TARIK MINUMAN NASIONAL MALAYSIA 
  1. Najib tak akan ambil tindakan pada Nazri campurtangan dalam tugas Wisma Putra hingga cemarkan imej maruah negara demi untuk jamin pelancong China. Kenyataan GBN Zeiti sebabkan ringgit jatuh seperti yang didakwa oleh 1MDB lebih berat.
  2. Semalam ada berita Nazri is flying to Rome to see Najib on China envoy isue. His concern only tourism not the pride of nation. Anifah angry
  3. Nazri said Deputy Foreign Minister Reezal did not follow protocol. Now who is intruding into other ministry and not following norm?
  4. Anifah tick of ministers for butting into Chinese envoy matter . One of them must be Nazri who is known as defender of China
  5. Nazri Aziz dakwa Reezal Naina tak hormati protokal panggil Duta China pasal isu melawat Petaling Street .Maka itu Nazri flew to see Najib in Italy. Have happy days and nice shopping.

  6. Terkini: Naina kata dah beritahu Najib lebih dahulu sebelum duta itu dipanggil. Don't worry Nazri ,you are a good friend of Najib. Fully utilised your time in Rome, the night is still young.
  7. Zainuddin Maidin
    Menteri sama menteri dah bergaduh pasal tindakan panggil Duta Cina. Ini masalah negara nak tunjuk besar dlm keadaan lemah.Jadi lebih kecil lagi

Nazri admits mistake in dealing with diplomatic flap

I had no intention to interfere in the affairs of Foreign Affairs Ministry, says  culture and tourism minister- MALAYSIAKINI.

Syabas Nazri: Ini kekuatan saudara- ZAM

  1. Hari ini kita rasmikan TEH TARIK sebagai minuman nasional Malaysia kerana telah menjadi budaya rakyat. Tak perlu promosi macam kopi minuman yg nak mati. Hihup Tea!
  2. Hari ini dipromokan Hari Kopi Antarabangsa. Mana boleh lawan Teh Tarik Jalan Masjid India. Kena segelas hilang ketagih seminggu
  3. Hari ini kita istiharkan  Hari Teh Tarik Malaysia  kerana ia  telah menjadi minuman rakyat seluruh negara melampaui kelas  dan kaum dari kampung ke bandar, dari darat hingga ke udara. Hidup seharian rakyat Malaysia  tak sempurna tanpa Teh Tark. Maka itu kopi yang tak laku terpaksa dipromosikan sebagai minuman antarbangsa kerana dalam negara  dah tak laku.

Gambar -gambar  hardcores Teh Tarik Jalan Masjid India. Mereka berhimpun setiap minggu. Pelancaran buku Datuk Jaafar Rahim bekas anggota  Dewan Bahasa di gerai Teh Tarik.



19 comments:

  1. NAZRI? haha...ikut suka hati dia je, RM jatuh baik untuk pelancongan katanya la...kah3...dia ni lebih pentingkan sapa sebenarnya? CHINA atau negaranya? ntah mcm mna ahli umno bahagian boleh pilih dia ni...adoiii

    ReplyDelete
  2. Pasal duta china tuuu....ni lah jadinya bila nakhoda labuhkan sauh dan lebarkan layar, anak anak kapal bingung dan mabuk laut sebab kapal tunggang langgang, last last semua main masak masak. Malu sungguh! Sapa dan negara mana want to take us seriously?

    ReplyDelete
  3. Komen ini memang tepat sekali. Di era Mahathir walaupun kita menghadapi pergolakan dan cabaran ekonomi dan politik yang hebat tetapi rakyat tetap mempumyai keyakinan diri yang tinggi kerana kepimpinan yang telah terbukti dengan record-record perforrmance yang besar tetapi sekarang kita bangun pagi dengan keadaan tidak pasti,adakah nilai ringgit akan turun lagi,dan berbagai-bagai lagi.

    ReplyDelete
  4. Isu duta china satu bukti kita tak ada pemimpin. Entah sapa ketua kita. Masing2 tunjuk pandai. Tak seragam main hentam saja. Sapa nak hormat pm kita? Flip flop sokmo-sokmo.

    ReplyDelete
  5. Walau marah macam manapun tulong kawal perasaan dan kata-kata supaya saya dapat siarkan. Maaf jika ada komen yang tidak saya masukan kerana sebab yang telah saya berikan.

    ReplyDelete
  6. Aku memang dah lama berbulu ngan si nazri ni..

    ReplyDelete
  7. Macam mana tak marah tan sri pak menteri kita terlampau kebodohan-kebodohannya. Sapa buleh sabor?

    ReplyDelete
  8. Madir the best! Depa nk cakap apa aku tak kira. i luv u...madir
    i hate u jibby.

    ReplyDelete
  9. Bagi aku satu je biar duta china tengok di petaling street adakah kita kejam musnah kan kedai di sana ini dia tahu perkara sebenarnya ,ini bererti polis telah melakukan tugas dengan baik tak satu kedai terbakar dan musnahkan, ada sebab anifah marah nazri jangan mulut celupah, ingat tak kes taksi dulu nazri bermulut celupah cakap taksi muka jamban, terpaksa najib pulih sokong pemandu taksi pada kerajaan dengan bagi tanyar percuma pada pemandu taksi dan bagi pinjaman tukar taksi gara2 mulut celupah nazri itu, bagi aku, lebih jangan jadikan nazri menteri sebab dia bawa banyak masalah pada bn sebab mulut celupat dia, tapi ramai pemadu taksi berterima kasih pada nazri gara2 mulut celupah dia itu ramai pemandu taksi dapat tanyar percuma ketika najib dapat balik sokong pemandu taksi itu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku dengar citer najib sayang pd nazri pandai cakap kak ros pon Kwn rapat isteri dia.selalu gi tempat sama2 nk bagi naik pangkat mentri polis boleh jaga bandar banyak bangla nepal selalu ronda2 hari minggu buat mcm negeri dia

      Delete
  10. Najib its time to go
    Just go
    Demi nilai rm terus jatuh
    Demi maruah umno
    Demi maruah melayu
    Please go

    ReplyDelete
  11. Petaling Street la ni tak serupa dulu .. ia dipenuhi oleh peniaga Bangla, Nepal dan Negro pun ada .. nasib baik air mata kucing masih ada .. sebelah Petaling Street ada Kota Raya tempat Mat Rock berkumpul pada tahun 80an, tapi la ni telah dijajah oleh Myanmar, malah tanpa takut dan segan silu papan tanda bertulisan Myanmar ada dimerata tempat .. Pasar Seni pun ada berdekatan, perkataan Pasar Seni tu dah ghaib diganti dengan nama "central market" sejak tuan komplek ini bertukar tangan. Dulu Pasar Seni ini dipenuhi dengan peniaga dan orang seni Melayu .. ada 2 restoren mamak didalamnya .. tapi la ni semuanya dah terpelanting keluar .. orang seni melayu dah jadi Labu dan Labi ditempatkan diluar rumah. Itulah nasib orang melayu walaupun dah merdeka dan ditadbir sepenuhnya oleh bangsa sendiri .. yang kekal seperti dahulu adalah kedai teh tarik Jalan Masjid India.

    ReplyDelete
  12. If you want to know: those Melayu that actually took their problems to the Chinese gave Malaysia its beginnings. That is, without them you will be still be planting coconuts in some Java kampung. And guess for what did those Melayu went to China? For protection, it seems. Against other Melayus, some Siamese apparently. No internal Malaysian problem there.

    Of course they didn’t go to Beijing. They went to Nanking, Nanjing today. We knew that, of course, but you didn’t. The school history books didn’t tell you that, did they? Read this: Red Shirts versus China for starters and pay attention to the middle paragraphs. Here is a sample of Ming records of Malacca long before you were called Tajuddin or your grandfather ever heard of Malaya:

    滿剌加國(自舊港起程,順風八晝夜至此)
    其處舊不稱國,傍海居之,山孤人少。受降於暹羅,每歲輸金四十兩,以 為納稅。田瘠少收。內一山泉流溪下,民以溪中淘沙取錫,煎銷成塊,曰斗塊,每塊重官秤一斤四兩。及織蕉心簟。惟以斗錫通市,餘無產物。氣候朝熱暮寒。男女 椎髻,身膚黑漆,間有白者,唐人種也。俗尚淳厚,以淘釣於溪,網漁於海。房屋如樓閣,即不鋪設,但有不條稀布,高低層次,連牀就榻,箕居而坐,飲食廚廁俱 在其上也。貨用清白磁器、五色燒珠、色絹、金銀之屬。永樂七年,皇上命正使太監鄭和等齎捧詔敕,賜以雙台銀印,冠帶袍服,建碑封域,為滿剌加國,其暹羅始 不敢擾。永樂十三年,酋長感慕聖,挈妻攜子貢獻方物,涉海朝謝,聖上賞勞歸國。
    詩曰:滿剌村寥落,山孤草木幽。青禾田少種,白錫地多收。朝至熱如暑,暮來涼似秋。羸形漆膚體,椎髻布纏頭。鹽煮海中水,身居柵上樓。夷區風景別,賦詠採其由。

    So, you see, Encik Tajuddin, be careful with what you say. The last time some Melayu asked for help and went to China to complain about some asshole, a Zheng He commander got that fella giving all those troubles, tied him up, and shipped him to Nanjing. There they cut off his head.

    There is however a far more special method of punishment. We, the Chinese, call it wumachelie 五马车里 in which all your four limbs and head are tied to five horses each galloping off in separate directions. After that, even your family members won’t have enough hands to pick up the pieces. It’s reserved for pricks like you and Scottie.

    We have had enough of your attitudes and your threats.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Whoaa.....anon 22.32, slow down sikitlah,

      Kalau si bodoh ni lempang ko, ko lempang lah dia balik, tak payahlah nak tunjuk macho dengan wumachelie bagai (cili padi lagi pedas). Betul lah dulu ada melayu penakut pergi mintak tolong kat orang cina di nangking/nanjing. Tapi lepas tu ramai cina miskin datang malaya cari makan n orang melayu setuju depa jadi warganegara. Ko pun keturunan mereka lah kan, kan, kan. Dah senang sikalang tak payahlah nak ungkit-ungkit cerita lama. Setakat kena lempang, apa lah sangat....lempang je dia balik. Dia pun dah tua, sekali lempang terus gol agaknya. Lepas tu kalau ko kena dakwa bunuh orang itu cerita lainlah.....aku tak campur, heheheh!

      Delete
    2. Bro, no need to story grandmother's tall tales. Facts are Malaysia is already here and you are also here, doing very well indeed. If the Malays didn't agree for your grandparents to settle here as citizens post merdeka 1957, I am sure you are still a koolie batak di nanjing/nanking or wherever xcept here (senang lenang n looking down upon the Malays). Why worry about some old man who can't even carry himself well, let alone "lempang" somebody. If, and only if, you are a good christian, just turn the other cheek too!

      Delete
    3. Anon 22.32
      Same to u, be careful with what u say. Kalau u follower blog ni, u akan nampak nobody here agree dengan Red Shirt. Everyone here knew that the Red Shirt movement only sensational. Nothing. So now, apa point u kaitkan blog ni dengan Red Shirt?

      Kedua, what about planting coconut? Bila orang cakap bangsa u rude and kurang ajar, u marah. Tapi mulut u tak reti tutup. Bila bercakap mulut u sama macam your favourite food. Bercakap gah macam scholar, yet hiding behind anonymous. Jangan jadi tong kosong sudah lah.

      Ketiga, whats the point of describing method of punishment? U ingat ini zaman Chao Chao and Guan Yu? Is that not a threat? And u ingat orang takut?

      Keempat, u think insulting 'pricks' to others will raise your status? U see, you are a very good example of why the Red Shirts flourishes. U talk and brag about your Ming history, your insults above limit, u provoke and keep provoking, yet u wish people to adhere and silent. When u see any kind of objections, u come out with your 'wumachelie'.

      I believe u are not representing all Chinese. Only some Koumintang mindset like u. So let me tell u something:
      We the Malays, have no any method of punishment. We only know how to cut and slice, which veins draw the most blood, which part of meat make the best soup, which should throw away, and how to bury corpse efficiently. We learn to be humble, we learn to let things be, we learn to accept fate a.k.a 'redha', even when people push us around. We learn to not picking fight with others, but we also learn to stay on our ground and be ready to sacrifice our blood and limbs for our "hak". So cut your history lesson back to Nanjing if u so proud about it.

      U talk about threats here, think back all the threats and insults and bullies your people put in the name of freedom of speech, even before the internet was born. Our forefather taught us to low down our head in front of the elders. Old in age, old in experiences. To listen more and talk less.

      So despite talk like an ambassador but hide behind anonymous why dont u preach the same eye to eye with any of your Malay acquaintance (if any), and see whether u still got any limb attached after that.

      If u feel enough of anybody attitude, why dont u just cut your typical crap and bring it on. Our Malays arm are wide open waiting for u darling..

      *grammar hancoq. I dont care.

      Delete
  13. mr.Zam, seriously i respect you as a very knowledgeable senior member in the country and i admire a lot of your work, but strongly i disagree with your statement that the minister need no to apologize to chinese because of his statement. seriously i wonder why you become such a racist person and i felt very sad about it. anyway you hv your right, i respect it. but i disagree with your view. we are all Malaysian and if you still think that we need to be categorized as malay, chinese, indian, then sorry to say that i think your view is too shallow. thanks and hv a nice day

    ReplyDelete