Tuesday, 6 January 2015

LAPORAN SALAH MALAYSIAKINI TENTANG ZAM

Ex-minister accuses PM's Office of lying about jet

Former minister Zainuddin Maidin has accused the Prime Minister's Office (PMO) of lying about the use of a government VIP jet by Prime Minister Najib Abdul Razak and his family.

"After reading the PMO's reply, I find it hard to believe them. Is the PMO telling the truth? I doubt it," Zainuddin said in an updated posting in his blog today.
For this news and more, subscribe for only RM0.83 a day.
If you're already a subscriber, click login
PENJELASAN ZAM
Berita di atas  adalah laporan salah Malaysiakini. Sebenarnya ini
 bukan komen dari saya tetapi dari   seorang pengikut blog saya 
di bawah tajuk" Justifikasi Penggunaan Pesawat Kerajaanoleh PM". 
Saya telah memberikan keutamaan kepada komen ini dengan 
meletakannya di atas sekali: 

After reading the PMO reply (lihat dalam komen) I find it hard to believe them. Is the PMO telling the truth? I doubt. They cannot go on telling lies. And they cannot keep on telling lies. Why can't the truth be told? Just tell the truth as TRUTH IS GODLY IN NATURE.

Saya berharap dengan penjelasan ini,tidak ada pihak yang membuat komen diatas berita yang salah dan saya juga berharap Ketua Pengarang Malaysiakini dapat membetulkannya - Zainuddin Maidin





MALAYSIAKINI REGRETS THE ERROR

Zam: I did not accuse PMO of lying

Former minister Zainuddin Maidin has not accused the Prime Minister's Office of lying about the government jet used by Najib Abdul Razak.

In a blog posting, he said Malaysiakini had wrongly attributed the quotes to him in the article 'Ex-minister accuses PM's Office of lying about jet' published yesterday, which gave an impression to the contrary.

He also referred to a quote, attributed to him, which read, "After reading the PMO's reply, I find it hard to believe them. Is the PMO telling the truth? I doubt it."

"This report is wrong," said Zainuddin.

"This is not my comment but that of a reader (who posted it) under the title 'Justifikasi penggunaan pesawat kerajaan oleh PM (PM’s justification on using government jet)," he said.

Zainuddin explained that he had published the comment at the top of his blog in order to give it prominence.



Editor's note: Malaysiakini regrets the error and has made the necessary changes to the abovementioned article-Malaysiakini 6 Disember 2015
 











10 comments:

  1. Journalist yang tiada integriti yang tidak dapat membezakan antara komen pengunjung blog dan tulisan blogger. Mungkin hanya singgah sekadar untuk mencari bahan menyuapkan fitnah berbayar sebanyak RM0.83 sehari.

    ReplyDelete
    Replies
    1. At least dia mintak maaf kan?

      Delete
    2. Sir, the damage is done!

      Dengan maaf je semua masalah selesai? Macamlah perkataan MAAF tu ada kuasa untuk delete semua berita yang dah dibaca dan persepsi yang timbul selepas itu.Kalau macam tu caranya, senanglah kan. Kita tabur fitnah merata-rata, lepas tu minta maaf! "Hey, kan dah minta maaf, kira settle lah 0 - 0". Yang di Malaysiakini tu bukan reporter, tetapi taraf pengossip je!

      Delete
  2. Tan Sri dan semua pembaca, Malaysiakini sudah membetulkan kesilapan tersebut. Kami kesal atas kesilapan berkenaan. Ralat boleh dirujuk di sini > http://www.malaysiakini.com/news/285548 Jika ada hal-hal berbangkit, boleh rujuk saya Fathi Aris Omar fathi@malaysiakini.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. "Kesal atas kesilapan...."

      .....MANA PERMINTAAAN MAAFNYA?

      Kalau buat silap minta maaf lah....baru ada telog.

      Delete
    2. Minta maaf pada 6 Disember 2015...betul ke...

      Delete
  3. Salam Tan Sri.

    Simpan bukti ini.
    ini bukti kukuh...bahawa Ketua Pengarang Malaysiankini memang kuat 'spin' dan ini contoh yg cukup nyata.

    Minta dia pobon maaf.....kerana dia memang suka membuat lapuran tidak tepat.

    Ini memang disengajakan untuk menyuntik marah pd pembaca atau memburuk nama saudara.

    Wajah sebenar Ketua Pengarang Malaysiakini.....suka menghasut dan mengada2kan cerita.

    Sikap sialian yg sukar diubah !!!!!!

    Ini buktinya.

    Terima kasih.

    ReplyDelete
  4. Salam tuan.
    Sejak bila mereka menyiarkan berita yang betul.Berita yang betul dan tepat bukanlah berita buat mereka.Yang betul hanya mereka.Harga minyak dah tturun.Bilapulaharga barang nak turun.Mintak tuan komen tentang harga yang masih tak turun.Siapa mereka ini yang mengawal supply chain dan orang tengah dlm sabotaj usaha kerajaan nak bantu rakyat.Selepas dpt bonus dan brim harga barang akan melonjak lagi.Bila lah orang susah nak senang.Tolong Tan Sri!

    ReplyDelete
  5. Datuk..
    deme akan mengutip tulisan dari bekas2 somebody dalam umno dan kerajaan yang membuat teguran terhadap regime yang ada... yang sedihnya, pihak yang di tegur juga dah bertindak sebagaimana mereka juga...

    ReplyDelete
  6. Celaru... celaru.... minta maaf pada 6 Disember 2015??? Kena tunggu setahun lagi.... pening aarrrr

    ReplyDelete