Thursday, 9 October 2014

APAKAH INI KERANA CINTA BUTA KITA KEPADA PRESIDEN OBAMA?

KOMEN:
  1. I don't know dude. We have the Home Minister whom easily green lighted movies which glorified secret societies and the underworld. Movies which showed how cool it is to live the lives of crooks and thugs and talk in mafioso lingo. If we let these kind of movies flooded in our cinemas, what kind of values are we trying to ingrain to our kids? Is it the quest for millions of profit had made us blinded to the fact that the materials contained within could exposed our youth to violence conduct? I'm not sure about that but money rules these days.
    We used to have stringent guidelines before when it comes to violence and supernatural elements but now it seemed to be lax. They are letting in everything unfettered. This trend is kinda worrisome.
  2. APAKAH INI KERANA CINTA......
  3. Seorang tebunuh dalam  letupan yang mencederakan 14 orang di hadapan  sebuah kelab malam  di Bukit Bintang yang merupakan kawasan hiburan  malam  paling panas  di Kuala Lumpur yang juga popular dengan kunjungan gay dan lesbian

  4. Untuk memadamkan berbagai spekulasi liar yang boleh mencemarkan  imej baik negara , Timbalan CID  Kuala Lumpur AC  Khairi Ahrasa segera menyatakan bahawa kejadian itu mungkin berpunca  dari persengeketaan kongsi gelap  dan siasatan sedang dijalankan dari semua sudut.

  5. Jika secepat itu di ketahui puncanya maka tidak pula polis secepat itu  menciumi rancangan mereka sekalipun kenyataan itu memberikan gambaran  sebagai ada penetrasi polis di kalangan  mereka itu.Artinya mereka lebih cekap dan cepat betindak dari polis.

  6. Walaupun kenyataan itu betujuan mematahkan spekulasi tetapi tidak dapat menghalang orang ramai untuk mengaitkan apa yang selama ini  berlaku di Selatan Thailand dan Indonesia telah tercetus  dalam negara kita.Keyakinan ramai tegugat terhadap keupayaan keselamatan .

  7. Juga tidak dapat dihalang aliran pemikiran rakyat bahawa hal itu berlaku kerana Pedana Menteri Malaysia mahu menjadi wira kepada  Obama dalam meletakan demokrasi dan liberalisme Malaysia  setaraf dengan nilai Globalisasi wacana Barat sehingga sanggup menghapuskan ISA yang selama ini menjadi payung keselamatan negara. 

  8. Dan ini menimbulkan kemarahan di kalangan puak pelampau yang selama ini dapat dibendung oleh negara dengan menunjukan  perimbangan  dan kebijaksanaan kita bertindak dan menjalankan policy negara walaupun anti extemisme.

  9. Kesanggupannya menghapuskan ISA tanpa berunding dengan rakyat yang menyokongnya adalah menjadi bukti sah dalam pekara ini.Hal ini juga telah mematahkan kuasa polis untuk melakukan tindakan preventive  yang berkesan walaupun kuasa baru diberikan.  

  10. Walaupun Tun Dr.Mahathir juga semasa pemerentahannya menyedari bahawa kita tidak mungkin terlepas dari mulut buaya dalam menghadapi new colonialisme  Barat  tetapi  kita tidak  sampai terlihat menjilat punggong buaya untuk selamat dari naga.

  11. Najib telah telah  menghancurkan pagar  yang dibina dengan darah dan air mata oleh ayahnya.


14 comments:

  1. Kejadian mengebom tidak boleh di pandang ringan !

    Setakat ini tiada kenyataan KDN. Apa hal ? Sepatut nya Zahid sudah mengerahkan batalion perisik menggempur semua sarang gangster dan maksiat. Bersihkan KL dari kejadian dan tragedi seperti ini agar tidak berulang.

    Kelak akan dapat jenis-jenis senjata api canggih seludup yang di miliki gangster
    dan penjenayah berat ini. Percaya lah !

    Tunggu apa lagi ? Kepala mereka terang-terangan melakukan provokasi depan mata, sumpah seranah, maki hamun dan semua nya di tuju kepada Melayu, pemimpin dan mencemar nama baik negara. Mereka masih tidak di dakwa, bebas melakukan kerosakan mental dan fizikal rakyat Malaysia yang majoriti tidak menyokong tindak tanduk terlampau menjahanamkan masa depan semua kita.

    Terbaru :-

    1. Konon Datuk kenalan Anwar. Memaki polis. Apa ini ? Sudah kerap sangat.

    2. Orang Dap berdemonstrasi di Hong Kong. Kenapa libatkan Malaysia ?

    3. Kenyataaan2 berbaur hasutan dari pemimpin2 Dap meracuni masyarakat cina dan sebahagian melayu / india.
    membenci Melayu Umno termasuk merekrut anak2 muda melayu yang di pergunakan sebagai idola bodoh. Kenapa di biarkan ? Fahaman dan ketaksuban berbeza maka Umno sepatut nya mempertahankan dan membungkamkan semua tipu muslihat ini. Tidak cerdik ?

    4. Walaupun Selangor, oktoberfest tidak boleh di semarakkan. Tidak lagi kuasa MB semata-mata.

    5. GMM dan agenda kiri mereka melawan fitrah Melayu dan Islam Malaysia. Apa faedah nya. Kenapa di biarkan ?

    6. P.Pinang bawah Dap. Mana arahtuju ? Umno mesti bertindak dengan segala kemungkinan. Pas sudah di hancurkan. Pkr hanya pak angguk. Melayu ?

    Bermacam-macam ugutan dan perang yang di isytiharkan tanpa beradab dan bermaruah lagi terhadap kealpaan UMNO menjaga keoentingan Melayu. ISMA dan PERKASA secara konsisten di momokkan rasis yang lahir dari kerasisan terlampau pihak-pihak jahat ini....

    Tiada batas sempadan ? Sesungguh nya Najib sudah melakukan DERHAKA kepada Melayu, arwah bapa nya dan tokoh-tokoh
    terdahulu. Tidak rasa bersalah, berdosa ?

    Bilamana Polis dan Tentera Malaysia tidak lagi bermandat maka....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ketua pemuda UMNO kata..

      ada aku kisah? mampiuh pi kat hangpa lol

      Delete
  2. Salam Tan Sri.

    Org Melayu yg majoriti kini terperangkap.

    Najib dipilih sbgai Presiden Umno dan kini mnjadi PM negara.

    Kita yg majoriti telah memilih beliau dgn harapan agar dia menjlnkan tugas dgn baik disamping menjaga hak2 dan kepentingan bangsa serta ugama....tetapi dia telah gagal dgn tugasan tersebut.

    Ini kenyataan....sebab setelah memasuki 2 penggal...negara telah menghadapi terlalu banyak isu.

    Kalau baru 100 hari kita tidak dpt apa2 data tentang kelemahan beliau...tetapi kalau sudah masuk tahun ke 7...apa rekod ....data dan bukti yg kita perlukan lagi untuk membuat penghakiman tentang betapa LEMAH NYA cara beliau memerintah?

    Disamping itu....dia juga telah gagal mempertahankan asakan2 pembangkang terutama Dap Kafir Lakhnat tentang hak2 dan kepentingan Melayu dan juga tentang kepentingan Ugama Islam yg kerap sngat dipersoalkan.

    Tidak cukup dgn itu....Dap Kafir Lakhnat juga secara terang2 menghasut org2 Cina agar membenci apa saja Melayu dan Umno.

    Ini sudah melampaui had....dan sikap berdiam diri beliau boleh dikira Dayus.

    Sy sngat setuju bila sdra Maae berkata "Najib sudah melakukan DERHAKA pd Melayu...."

    Malah...sy menganggap dia satu satu nya pemimpin Melayu yg paling lemah dan berpotensi besar menghancurkan bangsa sendiri didlm jangka masa panjang.

    Tun M melihat.....dia lebih tahu tentang bahaya yg akan menimpa rakyat juga Melayu dgn cara Najib memerintah.

    Ini kerana beliau sudah hilang punca dan terlalu bnyak berkompromi yg berkemungkinan menyebabkan terhakis kuasa org2 Melayu.

    Kelibat dia....tak ubah seperti ketua yg telah mengkhianati bangsa sendiri.

    Tun M memang betul dgn kritikan dia terhadap Najib....dan sy juga kecewa dgn majoriti ketua2 Umno yg berada diperingkat tertinggi...Mahyuddin termasuk kerana membiar Najib berlaku sebegini rupa.....ramai ketua2 yg cuma diam dan bisu.....semata2 kerana takut hilang jawatan.

    Ketua2 begini 1 sen pun tak berguna.....memang sesuai sebagai 'Yes Men' sahaja.

    Mereka cuma lalang dan serup kucing kurap sahaja....kerana sanggup melihat Melayu diperlekehkan.

    Ada Ketua Pemuda pun....haprak...habuk pun tak ada...banyak mempromosi diri sendiri dari mempertahankan bangsa....juga tidak sanggup bersuara tentang apa yg Najib lakukan.

    Sy ulangi pendirian bahawa Najib terlampau lemah.

    Umum melihat betapa banyak nya isu2 yg terjadi sejak beliau memerintah dan kini sudah masuk tahun ke 7....bukan baru 100 hari.

    Harap2 Tun M dan mana2 veteran Umno dpt 'mengusir' saja dia seperti mana Pak Lah dahulu.....

    Sebab.nya ?

    Dia merbahaya dan berpotensi menjatuhkan bangsa sendiri.



    Terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju tapi tak boleh salahkan Najib seorang saja. UMNO sebenarnya yg gagal memilih pemimpin sebenar. UMNO mengaku pejuang Melayu. Mengaku dan berjanji untuk mempertahankan Melayu.

      Jelas, UMNOlah pengkhianat bangsa yg sebenar. Najib cuma alat merealisasikan pengkhianatan UMNO.

      Tidak ada satu pemimpin UMNO pun yang berani bersuara. Mereka dirasuah kuasa.

      Delete
  3. Saya memahami tulisan Tan Siri Zam ini sebagai langkah kerajaan yang mengikuti atau menjadi Pak tuut dalam apa juga langkah menangani melitancy seperti mengambil tindakan tehadap IS sedangkan ini adalah Ameican ceation. Pembunuhan Osama kita yang cepat mengalukannya.

    Kita mahu mendapat pengikhtirafan Amerika dalam dasar kesederhaan kita dalam soal soal agama sehingga orang UMNO sendiri menjemout oang yang sesat di Indonesia untuk menyuarakan pandangan agama di Malaysia.

    ReplyDelete
  4. tetapi kita tidak sampai terlihat menjilat punggong buaya ... bagaimana kalau Anwar pulak menjadi PM?.

    ReplyDelete
  5. MAN BANUN SG PETANI.10 October 2014 at 08:23

    Kalau Anwar jadi PM,buaya tutuh pungkok dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. he..he..engko niii... pungkok ae kono songlap !

      Delete
  6. Pak Zam,

    Percayakah kah kita Gangster hari ini sudah canggih. Bukan seperti gangster dahulu yang menggunakan parang, pisau, bukulima, badek dan grambit. Mereka sudah canggih dengan peralatan senjata kententeraan yang sofistikated seperti mesin gun, AK47, M16, roket launcher dan bom. (lihat tanggkapan yang dibuat).

    Pergaduhan mereka juga sudah setaraf seperti di dalam filem-filem gangster.
    Setelah dimotivasikan melalui tayangan filem-filem Hollywood, Hong Kong dan filem Gangster tempatan seperti arahan anak Yusuf Haslam. Kepada yang berminat ‘Recruitment’ dilakukan diperingkat sekolah dan diajar dengan bahasa gangster (rough dialogue) seperti “Paillang”, “Sons Of A bitch ( anak jalang)”, “what a fuck “dsbnya. Siapa tak kenal Bukit Bintang, Chow Kit dan Petaling Street dimana sumber ekonomi utama kawasan ini ialah pelacuran, dadah dan peras ugut.

    Yang sebenarnya Najib telah dihadiahkan dengan 2 biji bom buatan AS jenis M67 di kawasan bebas moral Bukit Bintang sebagai anugerah kerana berjaya memansuhkan ISA. Sebiji sahaja meletup dan yang satu lagi tidak.

    Dan April 27, 2014 merupakan sejarah Negara apabila secara resmi Najib berbangga menyatakan pada AS bahawa ISA sudah dimansuhkan. Dalam sidang media itu apabila ditanya oleh CBS News, jawab Najib “President Obama and I are both equally concerned about civil liberties as a principle. And as you know, when I came into office in 2009, I introduced a slew of reforms, which include a very major undertaking on our part, which is to abolish the detention without trial, ISA. Now, other countries have not done so, but Malaysia has taken the lead in doing so”.

    ISA yang merupakan “Polis” sebenar kini telah dimansuhkan sebagai hadiah daripada Najib kerana Obama tidak bertemu Anwar Ibrahim.

    Fikirkan ucapan Obama di Seoul “there are many tools in the American toolbox to advance foreign policy interests.”

    ReplyDelete
  7. Najib Chinese lover....bolehkah hendak katakan najib sama seperti tunku????....hasil pemerhatian saya najib Lagi teruk Dari tunku!!!!!

    ReplyDelete
  8. Negara kita dah jadi macam Selatan Thai. Bombs went off out of nowhere. This is extremely worrying. Menteri KDN sila jawab..

    ReplyDelete
  9. I don't know dude. We have the Home Minister whom easily green lighted movies which glorified secret societies and the underworld. Movies which showed how cool it is to live the lives of crooks and thugs and talk in mafioso lingo. If we let these kind of movies flooded in our cinemas, what kind of values are we trying to ingrain to our kids? Is it the quest for millions of profit had made us blinded to the fact that the materials contained within could exposed our youth to violence conduct? I'm not sure about that but money rules these days.
    We used to have stringent guidelines before when it comes to violence and supernatural elements but now it seemed to be lax. They are letting in everything unfettered. This trend is kinda worrisome.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salan Sdra..menteri dlm negeri....Gempak memang kuat...lebih2 lagi dekat pemilihan Umno.

      Ingat isu Syiah?...dia dgn Sabu...ada bukti Gred A la...Gred B la...Zahid...kuat glembong....serupa KJ juga lah Ketua Pemuda.

      Mereka dua2 sama...promote dirivsendiri boleh lah.....kaki putar...sama saja dgn Anwar Brahim.

      Kita yg malang....yg diperbodohkan mereka saja...Najib tok sah cakap lagi lah....retorik manjang.

      Pokoknya Ketua2 Melayu Umno pun kencing kita....yg Melayu Pembangkang pula janggut serabai dan lebai kulop dari Pas jadi kembu Cina Dap Kafir Lakhnat sahaja.

      Delete
  10. Apa yg terjadi adalah hadiah pada Najib diatas kegelojohan nya memansuhkan ISA.Judi dan maksiat adalah punca segala kerosakan negara.
    Kita cakap fasak Islam termasuk Pas sendiri.
    Cuma kemaruk undi sahaja
    KDN perlu ambil tindakan tegas.
    Zahid pun kena tanggung jawab ini.

    ReplyDelete