Tuesday, 12 August 2014

APA GUNANYA LAGI ANWAR IBRAHIM KEPADA DAP DAN PAS?.

THE UTMOST DESTROYER OF  UNITY AMONG PAKATAN

DAP MARAH PAS SAHKAN SELANGOR BUKAN KERAJAAN PAKATAN (Lihat di bawah)


DAP sebagai parti cauvanis Cina yang terkuat dan paling berpengaruh di Malaysia,tidak lagi boleh bergantung kepada Anwar Ibrahim untuk menjatuhkan kerajaan BN yang diyakinkan kepada orang Cina sebagai  kerajaan Melayu kerana diterajui UMNO.

Orang Cina memberikan sokongan kepada DAP  kerana yakin ikatannya dengan  Pas akan dapat mengalahkan  calun  UMNO di kawasan Melayu  penentu kemenangan  dan mereka pula menjamin undi Cina bagi kemenangan  Pas di kawasan orang Cina sebagai penentu kemenangan.

Stratiji ini sesuai dengan sentimen  kebencian orang Cina kepada Melayu yang  cauvanismenya di pupuk  oleh DAP dengan memperomosikan  ketidakadilan Perlembagaan Persekutuan kepada bukan Melayu.


Anwar Ibrahim digambarkan sebagai harapan Malaysian Malaysia  yang menjadi unifying figure  yang melindungi  kebusukan dan kejahatan matlamat perkauman.Wanita cantik juga digunakan untuk menutup keburukan.

Bagaimanapun keadaan sudah berlainan sekarang. Berikutan dengan Khalid Move  seluruh orang Cina sudah tahu bahahawa Pas sebenarnya tidak pernah mengkehendaki  Anwar sebagai PM kerana kecemaran moral.

Walaupun DAP mengetahui penolakan Pas  ini sekian lama tetapi menyembunyikannya  kepada orang Cina bagi mempastikan sokongan kepada PR. Maka itu DAP menyokong  Kajang Move bagi memaksa Pas menerima  Anwar sebagai  Perdana Menteri dengan keyakinan  jika sudah layak jadi MB Selangor maka apa alasan lagi untuk Pas menolaknya sebagai PM.Lurus jarum lurus telunjuk.

Kajang Move benar benar membangkitkan suatu kesedaran baru di kalangan rakyat terhadap kegilaan  Anwar Ibrahim untuk menjadi Perdana Menteri dan sebagai bapa kronisme dan nepostisme . Setelah gagal bertanding di Kajang,dia  mahu menjadi remote control keatas isterinya yang setia sekalipun dari penjara.

Sudah  mustahil bagi penyokong penyokong Pas untuk  kembali menyokong DAP dan PKR dengan penuh komitment seperti  yang berlaku  dalam Pilihanraya Umum ke 13 .Kecederaan berdarah  yang parah ke dalam tidak mungkin sembuh lagi.

 Atas pendedahan yang dibuat oleh Setiausaha Agung PKR Saifuddin Nasution sendiri,orang Pas  telah tahu  bahawa Kajang Move tidak dirundingkan dengan pemimpin pemimpin  PAS lebih dahulu kerana  kata Nasaruddin apa gunanya jika mereka memang sudah tidak setuju Anwar sebagai PM.

Orang Pas sedar sekarang bahawa Anwar  senggup berlaku curang demi kerana kepentingan dirinya.

Maka itu apalah gunanya lagi Anwar Ibrahim kepada DAP dan juga kepada PAS. Anwar tidak lagi berkesan kepada DAP untuk menjatuhkan kerajaan Melayu Beliau bukan lagi Unifying Figure sebaliknya menjadi  The Utmost Destroyer  Of  Unity among The Pakatan.

Tangan yang membangunkan perpaduan Pakatan yang mengoncangkan Barisan, tangan itulah juga  yang mengkecaikannya menjadi  serpihan yang cuba dikutip oleh  DAP dan Anwarinas.

Bagi Pas untuk membunuh anasir  Anwarinas  yang boleh menggugat perpaduan parti,keluar sahaja dari Pakatan Rakyat dan kembali  bersendirian.Kita akan dapat lihat Anwarinas  terjun kapalKIT SIANG: QUA VADIS PAKATAN RAKYAT.
Posted by Kit in Pakatan Rakyat, Selangor on Wednesday, 13 August 2014, 6:30 pm

It is unbelievable that Tan Sri Khalid Ibrahim could claim that the Selangor government is not a Pakatan government after he himself had said, both in the Selangor State Assembly and outside, for six-and-a-half years that it is a Pakatan Rakyat state government.

But what is even more unbelievable is Khalid’s ridiculous claim that the Selangor government is not a Pakatan government is endorsed by the four PAS Excos who appeared with Khalid in the media conference today – after condoning and endorsing Khalid’s arbitrary sacking of five Pakatan Rakyat Exco members from DAP and PKR by attending the Exco meeting.

Would the four PAS Excos be elected as Selangor State Assemblymen in the first place if they had not represented Pakatan Rakyat in the 2013 general elections? 

11 comments:

 1. Salam Tan Sri.

  Tepat apa yg diperkatakan.

  Seperti yg selalu kita katakan;
  ...'ekor anjing kalau dah bengkok...diurut 1000 tahun pun bengkok juga'.

  Memang kejam berkata begini...tetapi sifat manusia ini lebih dari itu....lihat sahaja apa yg dia lakukan pd Khalid... kejam...busuk serta jahat.

  Khalid yg telah berdiri setia disamping nya sekian lama pun dibuang begitu sahaja semata2 kerana agenda peribadi.

  Tak perlu lah kita berkata atau membohongi diri bahawa hasrat menganti Khalid dgn bini sendiri sbgai wajar dan tepat.

  Dari segi teknikak memang sibini layak...tetapi dari segi moral bagaimana?

  Bukan kah ini yg disebut2 sbgai Nepotisma?

  Bagaimana pula dari segi pengalaman dan keupayaan bekerja?

  Mampu kah sibini menjalankan tugas yg berat ini?

  Bagaimana persaan rakyat dan rakan sekutu terutama Pas?

  Sememang nya rakan2 sekutu dan satu Malaysia pun tahu jawapan nya.....cuma kawan baik sekutu Cina lakhnat Dap sahaja yg masih menaruh harapan pd dia.(walau pun tahu kerja ini cuma suatu kerja yg mengarut sahaja...tetapi asal ada faktor dajal keparat ini...mereka masih boleh mndpt munafaat nya).

  Ketua2 Pas pun wajar menyahkan semua sukut sakat 'Anwarinas' yg berkeliaran dlm parti mereka secepat mungkin...itu pun kalau Pas betul2 faham erti politik.

  Mereka ini cuma parasit yg berminat pd imbuhan sahaja dan bukan berminat untuk menegakan Islam dan bangsa.

  Tan Sri..ini kuasa Allah SWT belaka...tetapi dlm politik mcm2 boleh terjadi....kita tunggu dan lihat.

  Terima Kasih.

  ReplyDelete
 2. Apabila ia berjanji sesuatu ia akan mungkir janji tu; apabila ia di percayai ia akan mengkhianati kepercayaan itu; apabila ia di amanahkan sesuatu ia akan luput daripada amanah itu. Itulah dia Si Munafik, the Destroyer of the Malay Culture of Hikmah, Adab and Kesantunan.

  ReplyDelete
 3. Parti cina racist dap laknat manyak wang ma. Manyak cina businessmen sama singapore kasi wang so bole beli adun pas ma. Belapa mau bole kasi. Tanya timbalan pas ada dapat ke? Ada kenyang ke?

  ReplyDelete
 4. GELOJOH GELOJOH GELOJOH
  SEPERTI ANJING DGN BAYANG BAYANG..
  WUF WUF WUF

  ReplyDelete
 5. Darwis Balingan.12 August 2014 at 23:04

  Inilah kesempatan bagi Pas untuk membersihkan parti dari Anwarinas. Biar Husam keluar dari Pas kerana adanya pun banyak merosakan PAS dan menimbulkan kebencian di kalangan orang Pas. Biar dia pergi jahnam.Manusia macam ini tidak sesoai dengan parti Islam.

  ReplyDelete
 6. Geng Anwarinas dalam PAS : Husam, Khalid Samat, Mat Sabu, Mahfudz, Din Pudu, semua telor dah masuk dalam kerandut. Elok lah Haji Hadi ambil tindakan sebagai pembelot parti!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tambah lagi...Saari Sungip, Rani....

   Delete
 7. masih terlalu awal untuk mempastikan pas mampu mentadbir dan akan terus berkuasa di selangor sebab kebanyakan pemimpin pas jenis kebulur makan keliling sampai buncit perut. pasal duit dan perempuan orang pas memang hilang sabar.. tambahan pula pemimpin pas jadi adun bukan minat untuk berkhidmat kepada rakyat sebaliknya hanya untuk mendapat elaun tidur serta pelahap wang rakyat. jika pemimpin pas masih bersikap munafiq..nescaya Allah akan hancurkan pas dibumi selangor..

  ReplyDelete
 8. TZ Zam.
  Sebenarnya Pas pun tahu bahawa dalam rumah tangga Pas pun sudah ramai orang-orang Anwar ketika ini.
  Begitu juga dalam UMNO berapa orang Anwar yang sedang pegang jawatan dalam UMNO.
  Masing-masing menunggu masa dan ketika.

  Anwar bertopeng imej Islam telah memukau Pas.
  Pas dijadikan kuda tunggangan Anwar dan Dap.
  Satu segi pecah perpaduan Melayu Islam melalui idoelogi Pas.
  Perpaduan orang Cina melalui Dap.

  Keder dan pendakwah politik Pas pun masuk segala surau,masjid,pondok,tipu penyokong mereka akan wujud sebuah negara pentadbiran Islam.Diselit-selit pula memuji Ketua menteri Pulau Pinang kerana beri peruntukan yang banyak pada islam Pulau Pinang.Apa ada pada nilai duit ringgit kalau maruah tergadai.

  Suara Pas perihal Islam telah tercorot dan musnah kerana dahaga kuasa dan kemewahan macam orang UMNO juga.

  Kalau pemimpin masih tak sedar lagi tak tahulah.
  UMNO rosak kerana kebendaan dan kejar kekayaan.Pas juga akan ikut jejak langkah UMNO waktu terdekat ini.

  Pemimpin Melayu sudah jadi alat pada orang lain.
  UMNO dengan caranya.Pas jadi alat dengan caranya.PKR jadi alat dengan caranya.
  Pendek kata Parti Melayu sudah menjadi alat pada kuasa-kuasav tertentu .

  Pemikir Melayu makin pupus ke.Atau pemikir Melayu pun sudah jadi tukang angkat beg ,bawa fail atau sampul surat orang Besar.

  DAP paling takut kalau Melayu bersatu.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kedua-dua parti Melayu yang ada sekarang adalah paling haprak yang ada dalam sejarah Malaysia... tiada apa yang mereka perjuangkan selain membuncitkan perut kepimpinan masing-masing baik di peringkat cawangan (grassroots) sehinggalah ke peringkat kebangsaan...tanya lah rakyat marhaen yang ada...apa yang kepimpinan lakukan untuk kemajuan dan keselamatan orang Melayu...nol..sifar...elek...rakyat Melayu hanya menunggu untuk disembelih dan dihalau oleh pendatang...manakala kepimpinan Melayu terlena kekenyangan didalam istana masing-masing...

   Delete
 9. Ketua yang bukan Ketua ! Jika bidalan Melayu menyatakan haruan makan anak merujuk kejahatan bapa kepada anak perempuan nya, maka "Ketua" yang ini "melapah" habis sehingga tiada yang tinggal. Kegiatan dan tabiat nya sama - nafsu KERAKUSAN.

  Masa terbaik untuk Pas balik bersendirian. Sekurang kurang nya, kewujudan nya sebagai Pembangkang terbesar menjadi lebih efektif sebagai badan 'check and balance' politik.

  Paling baik PAS boleh mencuba kerajaan campuran PAS + Umno / BN era kesederhanaan Islam sekarang. Biar DAP balik ke tampuk nya mengamalkan ketebalan rasis dan cauvinis nya yang tidak menguntungkan Malaysia. Mereka sudah ada MCA yang sama spesis dan lidah bercabang.

  Betul TS Zam, Anwar atau parti PKR nya sebenar nya bukan tempat rakyat boleh bersandar harapan. Mereka yang taksub menyokong, masing-masing mempunyai kepentingan sendiri, agenda untuk kaum sendiri dan bukan untuk reformasi dan keadilan seperti di laungkan ! Semua sudah terbukti !

  Hidayah Allah untuk PAS. Salah terima, PAS juga akan hancur dan di hancurkan.


  ReplyDelete