Monday, 8 April 2013

TABUNG DERMA PapaGomo LAWAN ANWAR IBRAHIM DI PERMATANG PAUH DILANCAR

Hamidzun Khairuddin
Orang ramai telah mengambil inisiatif mengutip dan memberi sumbangan derma untuk membantu PapaGomo mencabar Anwar Ibrahim Penasihat PKR di kawasan Parlimen Permatang Pauh dalam Pilihan Raya Ke 13 sebaik sahaja beliau mengumumkan keputusannya itu.

Seorang peguam telah pun mengambil inisiatif untuk menubuhkan Tabung Kutipan Derma Kos Pilihan Raya PapaGomo

Pengumum itu  menggemparkan seluruh negara kerana orang ramai mengetahui PapaGomo menyimpan banyak lagi video sah mengenai Anwar Ibrahim dan menyebabkan PKR dan Pas tergamam dan membisu seribu bahasa sehingga lewat petang ini tanpa memberikan sebarang reaksi.

Bagaimanapun Pakatan Rakyat menyedari bahawa ini adalah suatu bala bencana kepada Anwar Ibrahim memandangkan PapaGomo mempunyai banyak lagi rahsia kotor Anwar yang berbukti terutama klip video.

Anwar telahpun  telah mengambil tindakan saman malu RM100 juta terhadap PapaGomo kerana menyiarkan beberapa video yang memalukannnya, tetapi tidak dihiraukan PapaGomo oleh kerana beliau telah mendapat kekuatan dengan semakin ramai orang yang yakin kepada klip-klip videonya yang jelas dan berwarna.

Yang pertama sekali mengumumkan sumbangan sebesar $1,000 bagi membantu menubuhkan tabung pillihan raya PapaGomo ialah seorang peguam yang juga Pengerusi Gabungan Anti Penyelewengan Selangor atau GAPs Encik Hamidzun Khairuddin.

Langkah Hamidzun ini dijangka akan diikuti segera oleh orang ramai, bloggers rakan-rakan PapaGomo dan juga NGO lain yang mahu menyelamatkan negara dari jatuh ke tangan Anwar Ibrahim.

Hamidzun berkata Anwar Ibrahim akan berhadapan dengan pendedahan demi pendedahan mengenai kejebatan sexnya dan juga penyelewengan-penyelewengannya yang lain.

Katanya, amanah besar rakyat kepada PapaGomo untuk membongkar semua perlakuan songsang Anwar Ibrahim dengan membuktikannya.

Semua akhbar on line telah menyiarkan berita keputusan PapaGomo untuk mencabar Anwar Ibrahim itu  di muka utama tengah hari ini. Antaranya ialah akhbar The Star:

GE13: Papa Gomo to take on Anwar in Permatang Pau 

Controversial blogger Papa Gomo is set to take on Opposition leader Datuk Seri Anwar Ibrahim in the Permatang Pauh parliamentary seat during the 13th general election, his representative Mohamad Rafi Awang Kechik said Monday. Anwar had filed an RM100mil defamation suit against Papa Gomo over a recent sex video allegedly implicating the Opposition Leader last month.

6 comments:

 1. Kalau benar dia nak bertanding, sila letak no akaun..senang nk bank in. Letak yang soheh dan letak no akaun selepas pernamaan calon. Jangan jadi macam tabung lahad datu tajaan PAS, masuk ke akaun parti itu..

  ReplyDelete
 2. TS Zam;sokong tindakan berani Papagomo lawan Anwar Ibrahim.TS tolong beri saluran betul untuk hulor sikit sumbangan.
  Macam ini lah pejuang dan hero.Bukan macam setpol PM dok kacau merata kawasan di Kedah.
  Syabas papagomo.

  ReplyDelete
 3. Anak Permatang Pasir8 April 2013 at 23:57

  Permatang Pauh dahulunya memang kawasan Pas yg diwakili Ust Zabidi.
  Dia memsng disayangi oleh pengundi di Permatang Pauh kerana khidmat dan sentiasa berdamping dengan rakyat.Masa Anwar Ibrahim jadi calon BN barulah Permatang Pauh jadi milik UMNO.Permatang Pauh sudah jadi sinonim dan darah daging dengan Anwar Ibrahim.Anwar Ibrahim semasa dalam UMNO dulu pun dia selalu turun padang jumpa dengan rakyat.
  Sebab itu bila Anwar Ibrahim bertanding orang UMNO pun yang terhutang budi dengan jasanya beri undi pada nya atas dasar hubungan peribadi.
  Pada dasarnya Permatang Pauh agak sukar dimenangi oleh UMNO walaupun berbagai isu peribadainya dimainkan.
  Disini faktor pengundi yang bersifat majmuk.Bukan Melayu memang padu untuk Anwar Ibrahim.Malahan masalah dalaman UMNO Permatang Pauh pun apa kurangnya.Pemimpin berilmu agama pun ditolak .Permatang Pauh perlu dipimpin oleh tokoh agama.Diluar nampak cantik tapi dalamnya masih bersarang.Pemimpin dan tokoh lama dan tokoh kini masih belum selari.Masih tumpul dan sumbing.Itulah UMNO dimana-mana pun.
  Papagomo bolehlah cuba nasib.Untung rugi belum tentu.Rasanya memecah undi akan berlaku.

  ReplyDelete
 4. Tok Zam,

  Apabila Pas kata A maka A akan diterima seadanya oleh para JUMUDIS. Apabila Pas kata mendedahkan rahsia calon dibolehkan semasa PRK di Penang satu masa dulu, 'fatwa' berkenaan diikuti secara membuta tuli. Kini, apakah Parti Islam akan kata hanya mereka saja boleh menggunakan fatwa tersebut tetapi tidak untuk pihak seteru? Atau apakah PAS akan keluarkan 'fatwa' baru' bagi membatalkan fatwa yang kini telah bertukar jadi 'fatwa makan tuan'?

  Fataw

  ReplyDelete
 5. bodoh betul sapa nak nak derma org kaki rasuah ni ... anak bini pun dia belasah hehehe

  ReplyDelete
 6. Saya dan beberapa kawan dari NGO pernah bersama dengan Tun M.
  Hebat tokoh ini.Benas dan tajam pemikirannya.Saya akur dalam banyak ideanya.Cuma satu saya amat tak setuju tentang bila pilih parti bukan calon.
  Persoalannya apakah UMNO sudah ketandusan tokoh yang bersih.Sampai bila hendak bergantung pada Ketua Bahagian sahaja.Ini adalah amalan lapuk yang tak praktikal.
  Yang ok.Pilih parti tanpa menilai calon amat tak setuju.
  Tun M tetap disanjungi.

  ReplyDelete