Wednesday, 20 March 2013

KEKUATAN PAS SEKARANG DI TANGAN ARTIS, BUKAN LAGI PADA USTAZ USTAZAH.........



Sekarang Pas tidak lagi bergantung kekuatannnya kepada akar umbi dan pondok  di kampung-kampung,  tidak lagi kepada guru agama, ustaz  dan ustazah, pak haji dan pak lebai. Kehadhiran mereka sebagai penyokong Pas tidak penting lagi sebaliknya yang ditunjulkan dan dibanggakan oleh Pas ialah kehadhiran bersamanya  artis-artis; penyanyi penyanyi termasuk  penyanyi rock dan juga bekas-bekas pelakon drama dan sebagainya.

Pas mempamerkan mereka  untuk menunjukkan ia telah keluar dari imej kekolotan dan kejumudan yang menjadi pakaiannya sekian lama dan sekarang ia seiring dengan  ketamadunan,  liberalisasi dan globalisasi.

Video yang disiarkan  oleh Harakah Daily ini ialah penerimaan seorang penyanyi rock ke dalam Pas.

7 comments:

  1. Lebai Mat Bagan Serai.20 March 2013 at 13:10

    Tidak Islamic langsung. Majlis Pas selalunya lepas terima orang baru masuk Pas, Takbir Takbir Takbir!

    Hebat hebat hebat imej baru PAS.

    ReplyDelete
  2. Parti Artis SeMalaysia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Norman Nur, Cyeberejaya.20 March 2013 at 15:23

      PAS-PARTI ARTIS SEMALAYSIA.

      Bijak bijak, nama paling tepat,saya pun tak terfikir.

      Delete
  3. Tan Sri,

    Saya baca buku "Kafirkah Aku" antara yang saya tertarik ialah, dulu orang Pas ni bila berkumpul emej mereka akan berubah serta merta. Paling komanpun ketayap ada atas kepala jika tidak ada jubah. Tanpa imej tersebut jgn harap boleh bersama puak Pas.

    Lebih hebat ialah serban dan janggut. Kini katanya itu semua sudah lenyap, malah di muktamar Pas kini pun sudah banyak yang bersongkok hitam..

    terkini ialah topi berwarna oren. Itulah Pas, segala-galanya hendak mereka politikkan.

    ReplyDelete
  4. Lebai Sudin, Dungun.21 March 2013 at 12:01

    Artis artis dah tahukah Nik Aziz sedang sakit dan berada di hospital.Dia terkejut tengok gambar lelaki cium lelaki yang nampaknya macam dikenalinya. Eloklah segera melawatnya untuk menyanyikan lagu lagu yang disukainya tetapi janganlah , lagu rock sudahlah nanti terkejut orang tua tu.

    ReplyDelete
  5. Tunku Din Kedah21 March 2013 at 12:06

    Saya tak faham macam mana Pas nak jadi kuat dengan penyertaan artis artis. Artis arti yang masuk pun dah menapos dan yang dah tak laku lagi.dah tua,dah kendur dan masing masing dengan masalah.

    Penulis blog ni betul betul buta mata. Kalau depa dapat Siti Nurhaliza maka barulah UMNO pengsan.

    ReplyDelete
  6. Salam Tan Sri....penerimaan dan sambutan yang di berikan pada para artis 'yang join PAS ' merupakan sesuatu yng momentary dan hanya untuk publisiti segera bagi kedua belah pihak...tunggu lah sebulan dua lepas PRU 13,di ketika itu nanti timbul lah kata2 seperti ' you've got your troubles.I've got mine '!

    ReplyDelete