Thursday, 27 December 2012

PENYEBARAN VIDEO SEX MENJELANG LAWATAN ANWAR IBRAHIM KE JAKARTA


Jakarta 26 Disember: Menjelang lawatan Ketua Pembangkang Anwar Ibrahim ke sini pada awal Januari 2013, telah tersebar luas menerusi internet terutama BalckBerry Video Sexnya dengan seorang wanita Cina tetapi ada kelainan dari yang tersebar di Malaysia.

Kelainannya adalah tepat seperti yang diramalkan oleh Anwar Ibrahim sendiri yang tersiar dalam Suara Keadilan 26 Disember iaitu "Dulu muka macam Anwar, tetapi perut buncit, tetapi sekarang muka macam Anwar, perut pun dah kempis."

Penyebaran ini meluas terutama sekali di kalangan para wartawan dalam dan luar negara yang berpusat di Jakarta, pemimpin-pemimpin agama Islam dan juga rakan-rakan rapat Anwar sendiri.

Anwar dijangka akan berucap kepada wartawan-wartawan luar negara (FR) di Jakarta pada 10 Januari depan, tetapi lokasinya belum diumumkan kerana menurut penganjurnya ditakuti ada pihak-pihak yang mahu mensabotaj majlis itu kerana merasakan Video itu memalukan orang Islam, terutama penyokong-penyokong Anwar di Indonesia.

Seorang wartawan Indonesia terkemuka dari Media Tempo yang melihat Video itu memberitahu,  "Hebat sekali pukulannya Pak,dia bisa jadi Phonographic Actor."

Penyebaran Video terbaru ini berlaku begitu pantas berikutan kenyataan yang dibuat oleh wartawan  Zainuddin Maidin (Zam) di wawancara di  TVOne Indonesia, mengatakan Anwar sebagai seorang homosexual dan juga pengembang pluralisme agama.

Sementara itu, seorang pegawai perhubungan Pak Gus Dur dalam dialog secara langsung dengan Zainuddin Maidin di stesen TV yang sama, pada kali kedua yang disaksikan oleh lebih 100 juta orang di Indonesia, telah menafikan anggapan Zainuddin bahawa semua orang Indonesia menyokong Anwar dan mensifatkan ini sebagai paranoid.

Di Kuala Lumpur Suara Keadilan keluaran 25 Disember, menyiarkan ucapan Anwar Ibrahim di suatu perhimpunan Jelajah Merdeka Rakyat di Petaling Jaya baru-baru ini menyatakan bahawa UMNO dan BN sedang mereka-reka video fitnah baru terhadapanya menjelang Pilihan Raya Umum ke 13.

Menurut Anwar, video baru itu ada dua visi, iaitu "dulu muka macam Anwar, tetapi perut buncit, sekarang muka macam Anwar, tetapi perut pun dah dikempiskan."

Video Anwar perut bunci itu dipercayai adalah versi yang diterbitkan oleh PKR sendiri dan orang ramai  mengkagumi kepantasan kerja kumpulan media PKR yang dapat bertindak seperti kilat bagi mengelirukan orang ramai dibandingkan media team UMNO.

Beberapa orang pakar perang saraf menganggap, bahawa cara penyebaran Video Sex Anwar Ibrahim itu adalah tidak bijak kerana dilancarkan oleh "Datuk T" yang diketahui sebagai musuh Anwar dan berkepentingan politik dan wang, berbanding penyebaran Video Sex Menteri Kesihatan, Chua Soi Lek yang lebih berkredebeliti dan berkesan kerana tidak nampak tangan yang menyebarkannya.

Bagaimanapun sekarang lebih ramai orang yang mempercayai Video Sex Anwar itu oleh kerana penyebaran menerusi BlackBerry adalah lebih jelas wajah sebenar pelakonnya. Kesannya yang paling buruk akhir-akhir ini, ialah pengikut-pengikut Pas telah mulai memisahkan diri dari program Jelajah Merdeka Rakyat PKR. Di Dungun Terengganu baru-baru hanya beberapa gelintir manusia sahaja yang hadir

KOMEN:

Soalnya, bagaimanakah Video Sex Anwar Ibrahim yang dikatakan oleh Anwar Ibrahim masih direka-reka untuk fitnah oleh UMNO dan BN telah tersebar dengan meluas di Jakarta.

23 comments:

 1. Rafie.Jalan Jaksa Jakarta.27 December 2012 at 14:25

  Terima kasih kepada rakan saya yang menulis berita ini dari Jakarta supaya orang tahu Anwar menjadikan Jakarta sebagai markas operasinya.

  Tetapi saya sebagai rakyat Malaysia disini minta saudara saudara di Malaysia jangan gusar kerana sebenarnya ramai kawan kawannya yang sudah sedar disni tetapi bagaimanakah akan menolak kawan jika datang.

  ReplyDelete
 2. Itu bukan Anwar Ibrahim ,itu bekas pemimpin ABIM. Masa ABIM dahulu memang perutnya kempis tetapi masa sekarang perutnya buncit.

  ReplyDelete
 3. Saya mengunjungi Permatang Pauh baru baru ini. Saya rasa adalah tidak wajar samasekali poster poster di letakan disana sini memberitahu orang ramai bahawa " Ini kawasan Merbahaya,awasi belakang anda".

  Pilihanraya jauh lagi,kenaapa kempen kotor sudah berlaku dikubu pemimpin besar pembangkang . Ini suatu provokasi yang biadab.

  ReplyDelete
  Replies
  1. MAHIR ZAIN....sepatutnya kita letakkan poster "ini adalah kawasan parlimen balaih jubuxx""... Mahar Zain,,,Allah maha adil, yg meyebabkan Anuar Ibrahim di buang jawatan Tim.PM ada lah Kapal Singh dan Mat Sabu..Mereka berdua ini yg menimbulkan kes Anuar Ibrahim ini kaki liwat pada tahun 1997 di Parlimen.. Kalau kamu bijak ..Kenapa DAPIg nak lantik Anuar Ibrahim jadi pemimpin sedangkan Kapal Singh tahu Anuar kaki liwat...Fikirkan lah Mahir Zain..semoga Allah buka pintu hati kamu..aminn

   Delete
  2. Orang UMPORNO dan penipuan dah tak dapat dipisahkan
   jangan la hairan benda2 macam nei

   Delete
 4. Terima Kasih Pak.Kami sudah lihat lama dulu dari seorang kawan yang bawa videonya dari Malaysia. Ramai orang Indonesia sudah kenal dia dan gempar sekali Pak. Di MALAYSIA SUDAH ADA POLITIKUS YANG JADI BINTANG PHONOGRAPIK TETAPI DINDONESIA BELUM ADA PAK. MALAYSIA LEBIH HEBAT PAK MAKA JANGANLAH HINA KAMI. DIA DATANG INDONESIA SAYA MAHU DAPATKAN AUTOGRAFNYA PAK DAN MAHU BELAJAR PUKOLANNYA.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ini orang Indonesia palsu....ketahuan bahasa yg digunakan tidak lazim...oii jangan coba-coba menyamar dan membawa-bawa Indonesia untuk urusan politik kalian....kualat loe

   Delete
 5. Pembedilan yang tepat ke dahi luas anuwer...elok juga disebarkan perbuatan salah laku anwer ini...dia sibuk memburukkan orang lain sedangkan Kak Jah sampai ke hari ini tak pernah tunjuk JAM OMEGA...

  ReplyDelete
 6. JAGA2 RAKAN DI INDONESIA KERANA SUDAH PASTI DIA AKAN MENCARI MANGSA TERBARUNYA? LEBIH2 LAGI PENYOKONG BATIK INDONESIA KATANYA. TOLONG JADI MATA DAN TELINGA BG RAKYAT MALAYSIA YG KAMU PANGGIL MALINGSIA ITU SUNGGUH SESUAI UNTUK NUARMALING SHJ DARI KELUARGA SONSANG JADI ANTARA KELUARGA KAYA SEKARANG. TOLONG BERITAIN TINGKAH LAKUNYA DISANA YA. LG SATU PERINGATAN ANDA BERHATI2 KERANA NUARMALING DATANG. KALO DI MALAYSIA ADA JUGA MENGANGGAP NUARMALING DAJAL BANGSA MELAYU KERANA BERSELINGKUH DGN BANGSA YAHUDI TERLIBAT DGN PERJANJIAN SYAITAN ANTARA SYARATNYA ANAK DILUAR NIKAH @ TABIE@ SONSANGLIFE.

  SALAM NUSANTARA.

  ReplyDelete
 7. Bong Anwar, bong punya panjang sekali. di Indonesia pun tidak ada yang panjang bagini,melebihi baju dalam bong. Kami tunggu kedatangan bong, mahu dengar pidato bukan sahaja tentang politik tapi tentang bagaimana memanjangkan.

  ReplyDelete
 8. Kami ingin tahu apakah benar Bapa Anwar mahu batalkan lawatannya ke Indonesia?

  ReplyDelete
 9. Biadab betul mainan orang UMNO nie....Bismillah!! semoga dilaknat ALLAH....InsyaALLAH...itu doa saya!!

  ReplyDelete
 10. Masayu Terengganu31 December 2012 at 17:09

  Siapa yang lebih biadap anatara orang yang tidak dapat menerima realiti bahawa video sex itu adalah sah dan disahkan oleh pakar videi dari Amerika Sayarikat.

  Jika orang UMNO melakukannya masih boleh diterima kerana mereka bukan pemimpin yang berkhhudtbah di masjid tetapiAnwar adalah berasal dari pemimpin agama,pemimpin ABI.

  Adakah Haji Hadi atau nik Aziz sanggup berdansa dengan wanita yang bukan muhrimnya dan juga menari dari bawah sampai ke atas pantas yang telah dibuktikandengan video. Dia menari tu dirumah seorang menteri UMNO.

  Kalau pemimpin agama sanggup melakukan ini maka tidaklah mustahil dia sanggup lakukan lebih dari itu. Gunakan otak jangan gunakan sentimen.

  ReplyDelete
 11. Hahahahahhaha...... Sakit perut aku!!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Fitnah . Dah tak de modal org ump no nih. Meluat aku.

   Delete
 12. Pak nuar punya memang panjang dan mengerunkan sekali maka itu saya mau nyambut kedatangan kerana mau pelajari bagaimana mau bisa panjang macam pak nuar punya.he,he,he....

  ReplyDelete
 13. dato zam orang berpengalaman kerana telah lama dalam bidang penulisan.Jadi rakan-rakannya pun ramai bukan saja di malaysia bahkan juga di indonesia.Penulisannya mestilah berasaskan sumber yang nyata dan betul.bukan macam pihak sebelah sana asyik reka cerita palsu sepanjang masa untuk menarik perhatian rakyat.Hidup dato zam kami menyokong anda.

  ReplyDelete
 14. Zainudin Maidin , bertaubatlah ajal kau pada tahun 2013 bersama terkuburnya UMNO

  ReplyDelete
 15. heran aku bila berita di bawa oleh orang selain pakatan rakyat pasti akan di cop palsu fitnah dan macam2 lagi..tapi bila berita yang disebarkan oleh orang pakatan terutama pemimpin2 mereka dikira shih dan benar walaupun itu hanya rekyasa atau fitnah.. manusia ni diciptakan oleh ALLAH mempunyai akal fikiran tidakkah mereka2 ini memenafaatkan kurnian ILLAHI tersebut tidak dapat menilai dan membezakan mana yang benar dan mana yang palsu.. benarlah dunia ni dah akhir zaman... pada akhir zaman nanti hendak mengenali alim ulama yang sebenar-benarnya berjihad ke jalan ALLAH ibarat kita mencari sehelai bulu putih pada seekor lembu hitam jadi renung-renungkan lah.. sekarang ni pun kita lihat begitu ramai mereka2 yang bergelar ustaz2 dan ada yang berstatus ulama tapi buat perkara yang mungkar juga jadi tepuk dada tanya iman.. sekian untuk renungan semua ..assalamualaikum

  ReplyDelete
 16. Shamsul Bahador.1 January 2013 at 20:33

  Saudara zam wajib berterima kasih kepada Anwar Ibrahim kerana bantahan terhadap tulisannya telah menyebabkan beliau bagitu popular di Indonesia dan kenyataannya mengenai Anwar mahu mengenmbangkan pluralisme agama di Malaysia juga tidak disenangi oleh masyarakat Islam disini yang merupakan kawan kawan saya.Saya telah lebih 10 tahun berniaga disini.

  Saya tahu kesan dari Interviu TVone dengan saudara zam mencedera parahkan imej anwar disini dan lebih buruk lagi kerana mereka mencari video sex Anwar Ibrahim yang didakwa berperut kempis oleh Anwar,Tentunya ini juga dek kerana populariti blog zamkata di Jakarta yang tulong dihebahkan oleh TVone.

  ReplyDelete
 17. berbaju kemeja disiang hari, berbaju kebaya dimalam hari adakah kita mahu pemimpin dua alam mentadbir negara, pasti huru-hara negara mungkin juga kiamat terus.

  ReplyDelete
 18. Simpatisan Jakarta.2 January 2013 at 17:38

  Eloklah saudara Anwar batalkan dahulu lawatannya ke Indonesia pada 10 Januari ini. Keadaan tidak bagitu sesoai sekarang.bicara Zainuddin Maidin di TVOne ada baik dan buruknya. tapi lebih banyak buruknya . Tangguh dahulu tetapi boleh datang kemudian.

  ReplyDelete
 19. Jaga-jaga @ awas dengan bung Nuarr...syabas Zamkata kerana kini seantero Indonesia mulai mahu kenal dan ingin mengenathui siapa si-nuar sekarang : pluralis, sumpah-sumpah, xxx, munafoq..whoaaa whoaa..

  ReplyDelete